Λαγκάρντ: “Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση ακόμη κι όταν βγει, από τα μνημόνια”

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Eurogroup

31
Μας τελείωσε και η λίστα Λαγκάρντ

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Eurogroup προκειμένου να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης.

Αγκάθια παραμένουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τα κόκκινα δάνεια και η επένδυση στο Ελληνικό.

Η Κριστίν Λαγκάρντ

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει σε Γερμανική εφημερίδα ότι “Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση ακόμη κι όταν βγει, από τα μνημόνια”.

Όπως αναφέρει στην Süddeutsche Zeitung: “Μπορώ να αντιληφθώ το ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει τα το γιορτάσει ως χειραφέτηση, αλλά η χώρα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, καθώς θα πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνημένοι κανόνες. Οι Ευρωπαίοι επένδυσαν πολλά χρήματα στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχουν δικαιολογημένο συμφέρον στο να συνεχίσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε».

Διαβάστε επίσης:  Τα επτά SOS του φετινού Ε3 - Τι να προσέξετε

“Βρισκόμαστε σε μια καλή στιγμή, στοχεύοντας να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο” δηλώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Ακτσιόγλου. Σε συνέντευξή της στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias σημειώνει ότι “Όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, καθώς και η κυβέρνηση, δηλώνουν με βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει και μάλιστα με επιτυχία”.

Κατά μία βαθμίδα, σε «Β» από «B-» αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Fitch την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, με θετική προοπτική.)