Στο “κόκκινο” η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας

Κοτζιάς: “αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί”

54
Στο

Στο κόκκινο παραμένει η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας μετά και τις νέες προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι ο οποίος κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά για “μη ειρηνική και ανεύθυνη στάση που ξεπερνά -όπως είπε- τα όρια”.

Άμεση και καυστική ήταν η απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που κατηγόρησε την Άγκυρα ότι “αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί”.

Αφορμή για τον πόλεμο ανακοινώσεων στάθηκαν οι δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος σχολιάζοντας το τελευταίο περιστατικό έντασης στα Ίμια- είπε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε επίσης:  Ο Καμμένος ...απασφάλισε: Ο Τσίπρας απαλλοτρίωσε βουλευτές μου - Κατέχω μυστικά

Την τουρκική προκλητικότητα στα Ίμια αποτυπώνουν και δύο βίντεο, που κατέγραψε το ελληνικό περιπολικό ανοικτής θαλάσσης από τη στιγμή του εμβολισμού της «Γαύδου» από την τουρκική ακταιωρό.

Την ίδια ώρα, αμετάβλητη παραμένει για ένατη μέρα η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να εξακολουθούν να παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ να προσεγγίσει τον στόχο του.