Λαμία: Μεταφέρονται 2.000 πρόσφυγες σε δομές – Οργισμένοι οι κάτοικοι

526
Έβρος: Ο κορωνοϊός έδιωξε τους πρόσφυγες

Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναμένονται να μεταφερθούν στην περιοχή της Μαυρομαντήλας στη Φθιώτιδα, όπου θα φιλοξενηθούν σε διαμορφωμένες δομές.

Η δημιουργία κλειστής δομής ανάμεσα στην Αγία Παρασκευή Λαμίας και στο Αυλάκι Στυλίδας προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής που ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις στο tv STAR Κεντρικής Λαμίας, οπού ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή κιόλας αναμένονται κινητοποιήσεις κατοίκων.

Αντιδρούν και οι αστυνομικοί

Προβληματισμένοι οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας, από την είδηση για την φιλοξενία 2000 μεταναστών στην Μαυρομαντήλα, γιατί όπως τόνισε στον STAR FM, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νίκος Τριανταφύλλης, το στελεχιακό δυναμικό δεν επαρκεί για την 24ωρη φύλαξη μιας κλειστής δομής. Συμπληρώνει μάλιστα, ότι κάθε μήνα αποσπώνται 50 άτομα από την Δ/νση Φθιώτιδας, για την φύλαξη άλλων δομών ανά την Ελλάδα.

Η απόφαση που πάρθηκε για τη νέα δομή μεταναστών

Πράγματι, στην περιοχή Μαυρομαντήλα μεταξύ των δήμων Λαμίας και Στυλίδας θα φιλοξενηθούν τελικά οι 2.000 πρόσφυγες σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες βράδυ, σε έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο υπουργείο Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου, παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών της Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του STAR έγινε δεκτό το αίτημα από πλευράς Φθιώτιδας να κλείσει το κέντρο φιλοξενίας Θερμοπυλών.

Διαβάστε επίσης:  Στα 966 ανήλθαν τα κρούσματα – 28 τα θύματα του κορονοϊού

Τη σύσκεψη συγκάλεσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και μετείχαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των βουλευτών των περιοχών, όπου με βάση το κυβερνητικό σχέδιο θα μετεγκατασταθούν πρόσφυγες σε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας. Σήμερα θα ακολουθήσει όμοια σύσκεψη με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους των εμπλεκόμενων περιοχών.