Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
23.8 C
Athens

Λασίθι: Μυστήριο με την αυτοκτονία δύο αστυνομικών μέσα σε λίγες ώρες – Το σημείωμα και το μπουκάλι με τη βότκα

Σοκ έχει προκαλέσει στο Λασίθι της Κρήτης, η αυτοκτονία δύο αστυνομικών σε Σητεία και Άγιο Νικόλαο με διαφορά λίγων ωρών.

Αστυνομικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται μεταξύ τους, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες για τους λόγους που οδήγησαν τους δύο άνδρες στο απονενοημένο διάβημα. Νεκροψία – νεκροτομή στις δύο σορούς θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια των δύο θανάτων.

Ο ένας αστυνομικός, 35 ετών, βρέθηκε απαγχονισμένος στο Καλό Χωριό, έξω από το σπίτι του. Ήταν παντρεμένος, χωρίς παιδιά, με καταγωγή από την Άρτα. Βρισκόταν στην Κρήτη με μετάθεση και υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο. Ο 35χρονος άφησε πίσω του σημείωμα εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, γι’ αυτό τον παρακολουθούσε υπηρεσιακός ψυχίατρος και λάμβανε αγωγή.

Τι αναφέρει στο σημείωμα ο αστυνομικός

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείωμά του ο αυτόχειρας αστυνομικός αποχαιρετά την μητέρα του και την σύζυγό του, που εργαζόταν σε άλλο νησί και θα πήγαινε αυτές τις μέρες στην Κρήτη, λέγοντας ότι δεν μπορούσε άλλο να διαχειριστεί την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βίωνε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο, ενώ από τον υπηρεσιακό γιατρό (Νευρολόγο) είχε χαρακτηριστεί ως βαρύ περιστατικό.

Ο δεύτερος αστυνομικός, 34 ετών, έβαλε τέλος στη ζωή του στη Σητεία. Βρέθηκε απαγχονισμένος σε ελαιώνα, στην περιοχή Εσταυρωμένος. Σύμφωνα με το cretalive, το άψυχο σώμα του εντόπισε ο ιδιοκτήτης του χωραφιού ο οποίος μετέβη στο λιόφυτό του για να το ποτίσει. Όταν αντίκρισε το μακάβριο θέαμα, αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Ο 34χρονος αστυνομικός ήταν άγαμος, με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Υπηρετούσε στη ΓΑΔΑ, ωστόσο βρισκόταν σε άδεια μακράς διάρκειας και είχε πάει στην Κρήτη για διακοπές. Την Παρασκευή βρισκόταν στο Ηράκλειο, όπου ζει στενό συγγενικό του πρόσωπο και την ίδια ημέρα ταξίδεψε με το υπεραστικό λεωφορείο στη Σητεία, όπως αποδεικνύει το απόκομμα του εισιτηρίου που εντοπίστηκε στα προσωπικά του αντικείμενα. Άγνωστο παραμένει ακόμα το πώς κατέληξε στον ελαιώνα όπου έδωσε τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι βότκας. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας θα κληθεί να καταθέσει και το συγγενικό πρόσωπο του 35χρονου που τον είδε λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Η είδηση τηςαυτοκτονίας  των δύο αστυνομικών έχει συγκλονίσει την Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης προτρέπει τους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνονται καλά και νιώσουν ότι χρειάζονται βοήθεια, να την ζητήσουν και να μιλήσουν.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον απροσδόκητο χαμό δύο νεαρών αστυνομικών που υπηρέτησαν με αξιοπρέπεια και ήθος την Ελληνική Αστυνομία. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους ,αυτές τις δύσκολες ώρες.
Η έκφραση ωστόσο των συλλυπητηρίων όλων μας δεν αρκεί, όσο ειλικρινή κι αν είναι. Η απίστευτη τραγωδία που συγκλονίζει το νησί πρέπει να γίνει αφορμή να προβληματιστούμε, να ενημερωθούμε και να λάβουμε δράση για τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά αυτοχειρίας. Με αυτό τον τρόπο , θα ανοίξει μία νέα συζήτηση για την προκατάληψη και το στίγμα γύρω από τα προβλήματα ψυχικής υγείας ,την ώρα που οι καθημερινές αντιξοότητες αλλά και τα οικονομικά προβλήματα μεγαλώνουν.
Τέλος, θα ήθελα να προτρέψω τον καθένα που χρειάζεται βοήθεια να την ζητήσει, να μιλήσει , ώστε να βρεθεί ένα χέρι βοήθειας που θα του υπενθυμίσει πως κάποιος βρίσκεται δίπλα του», γράφει.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Ξεκινά η Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου - Καλή Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 29 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η μάχη στο Λεβούνιο. Ο αυτοκράτορας...

Καιρός: Αίθριος με τοπικές βροχές και ισχυρούς ανέμους σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας, Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα,...

Σοκ στη Νίσυρο: «Μου έδωσε ναρκωτικά και με κακοποίησε»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νίσυρο μετά τις 11 νέες καταγγελίες που έχουν κάνει ανήλικοι για τον φύλακα του αρχαιολογικού μουσείου. «Μου έδωσε ναρκωτικά...

Πασχαλινή έξοδος με τη βενζίνη στα δύο ευρώ το λίτρο για τους οδηγούς

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν στο χέρι οι οδηγοί για την πασχαλινή έξοδο με αυτοκίνητο καθώς η τιμή της βενζίνης...
Αλέξιος Α’ Κομνηνός, 1091, νικά, Πετσενέγκους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Απριλίου ο Αλέξιος Α’ ο Κομνηνός νικά του Πετσενέγκους

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1091...Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η μάχη στο Λεβούνιο. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α’ ο Κομνηνός νικά του Πετσενέγκους και τους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σοκαρισμένη η οικογένεια του εφοπλιστή που αυτοκτόνησε

Μυστήριο παραμένει μέχρι και σήμερα ο λόγος για τον οποίο ο 63χρονος εφοπλιστής Ιμάντ...

Αυτοκτονία ασθενή στο “Αττικόν”

Ασθενής που νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο του...

Μυστήριο με την αυτοκτονία του ανηλίκου στον Κολωνό – Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Μυστήριο επικρατεί γύρω από την αυτοκτονία ανήλικου στον Κολωνό. Το παιδί βρήκε απαγχονισμένο στο...

Κάτω Πατήσια: Σοκ από αυτοκτονία 12χρονου

Σοκ προκαλεί η είδηση αυτοκτονίας ενός 12χρονου αγοριού από τα Κάτω Πατήσια, το οποίο...