Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Μέγαρο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της έρευνας και η καρατόμηση Ασημακοπούλου, Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου

Φως στην έρευνα που ξεκίνησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προ ημερών για να εντοπιστεί η διαρροή emails εκλογέων. Τα ακουστικά σηκώθηκαν μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου και η Κυβέρνηση παρασκηνιακά απαίτησε απαντήσεις ακολουθώντας τη ροή των πληροφοριών, μέχρι να εντοπίσει έναν έναν όλους τους εμπλεκόμενους, τους οποίους καρατόμησε με συνοπτικές διαδικασίες καθώς “δεν έπρεπε να μείνει καμία σκιά”.

«Κάνουμε τη δική μας έρευνα», δήλωσε προ ημερών ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εμφανώς ενοχλημένος για τον σάλο γύρω από τις κινήσεις Ασημακοπούλου, την ώρα που το Μαξίμου ήταν αποφασισμένο να φτάσει στον πάτο του βαρελιού. Δεν περίμενε η Κυβέρνηση ούτε την έρευνα της Δικαιοσύνης, ούτε της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ούτε του Υπουργείου Εσωτερικών για να κινηθεί.

Για ημέρες η κα.Ασημακοπούλου διατράνωνε στα κοινωνικά δίκτυα και σε ΜΜΕ πως συγκέντρωσε ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών τα email, ώστε να ζητήσει την άδεια να επικοινωνεί τακτικά με έλληνες του εξωτερικού. Προσέθετε μάλιστα πως ουδέποτε έλαβε προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού. Αυτές οι δηλώσεις αποδείχθηκαν ψευδείς όπως φάνηκε από την έρευνα του Μεγάρου Μαξίμου.

Μαξίμου σε Ασημακοπούλου: «Άννα από πού τα βρήκες;»

Η έρευνα της Κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ξεκίνησε απευθείας από την ίδια την κα. Ασημακοπούλου και πήρε το νήμα προς τα πίσω μέχρι να φτάσει στην αρχική διαρροή. Είναι χαρακτηριστικό πως η κα. Ασημακοπούλου δημόσια δεν έριξε την ευθύνη σε κάποιον αόριστο συνεργάτης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κυβέρνηση φαίνεται να ζητήθηκαν λίστες με τους εκλογείς από τον κ. Θεοδωρόπουλο, γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, μετά τις εκλογές του 2023 χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν ζητήθηκαν από την κα. Ασημακοπούλου και τα email των ομογενών.

Το Μαξίμου “ερεύνησε” κάθε κρίκο της αλυσίδας απαιτώντας απαντήσεις

Έχοντας εντοπίσει ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος διέρρευσε στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών η έρευνα συνεχίστηκε καθώς ο κ.Θεοδωρόπουλος δεν είχε πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία παρά μόνο στα email μελών της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιος από το Υπουργείο είχε σπάσει το απόρρητο.

Έχοντας την πληροφορία πως ο κ. Θεοδωρόπουλος τα έλαβε μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2023 οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού οδηγήθηκαν στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ.Σταυριανουδάκη ο οποίος φυσικά είναι από τους λίγους ανθρώπους της Κυβέρνησης που είχε όντως πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα. Όπως προέκυψε από την έρευνα συνεργάτης του Γ.Γ. του Υπουργείου έδωσε τα email στο γραμματέα αποδήμων της ΝΔ.

Το αν υπήρξε εντολή του κ.Σταυριανουδάκη στην συνεργάτη του να δοθούν ή όχι τα email ή μόνο τα ονόματα δεν είναι ξεκάθαρο.

Το σίγουρο είναι ότι για την Κυβέρνηση ήταν αυτονόητο ότι ο κ. Σταυριανουδάκης είχε την πολιτική ευθύνη. Το CNN Greece πληροφορήθηκε πως ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης Αθανάσιος Μπαλέρμπας αναλαμβάνει τις ευθύνες που είχε ο κ.Σταυριανουδάκης στο Υπ. Εσωτερικών.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece από την Κυβέρνηση, η έρευνα δεν έδειξε διαρροή email και σε άλλους ευρωβουλευτές.

Όταν όλα αυτά έγιναν ξεκάθαρα και ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός η κα.Ασημακοπούλου ήταν ήδη έτοιμη.

Πηγή του CNN Greece στην Κυβέρνηση έλεγε πως όταν παράγοντας του Μαξίμου της τηλεφώνησε την Παρασκευή η κα. Ασημακοπούλου εξ αρχής ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί πριν προλάβει ο συνομιλητής της να ψελλίσει τις αποφάσεις.

“Δεν είχε ανάγκη η κα.Ασημακοπούλου να κάνει κάτι τέτοιο” σχολίαζε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας στο CNN Greece στη σκιά των εξελίξεων.

Μητσοτάκης: “Δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση”

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός κινουμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και για αυτό, η μεν Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτόν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων ενώ συνοπτικά αποπέμφθηκε και ο κ.Θεοδωρόπουλος ο οποίος ενώ είχε κάνει τη διαρροή έριχνε την μπάλα στην εξέδρα τις τελευταίες ημέρες μέσω κοινωνικών δικτύων προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνες μακριά από το πρόσωπο του και έγραφε πως “η έρευνα έδειξε ότι η λίστα των εκλογέων εξωτερικού του ΥΠΕΣ δεν ταυτίζεται με τους αποδέκτες των e-mails της Άννας Μισελ Ασημακοπούλου”.

Όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους που «κατάπιαν» ολόκληρα «παραυπουργεία» δικαιοσύνης στο Μαξίμου και έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο.

“Εμείς, ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, στην υποψία μιας συγκεκριμένης περίπτωσης διατάσσουμε και δική μας έρευνα και μόλις έχουμε κάποια δεδομένα παίρνουμε άμεσα αποφάσεις και έχουμε και παραιτήσεις, γιατί η λέξη αυτή κάποτε ήταν άγνωστη” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Έρευνα για ποινικά αδικήματα

Υπενθυμίζεται πως μετά τις καταγγελίες περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εξέδωσε εντολή για προκαταρκτική έρευνα. Διερευνάται εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, όπως η παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και η παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

“Πλήρως αδιάβλητη η επιστολική ψήφος”

Η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023 ξεκαθαρίζει το Μαξίμου.

“Δεν είναι ότι κάποιος γράφτηκε στην επιστολική ψήφο και στη συνέχεια κάποιος διέρρευσε τα
στοιχεία του, το mail του” ξεκαθαρίζουν απο την Κυβέρνηση. Η ψηφοφορία γίνεται με πλήρως αδιάβλητο τρόπο, με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας διαμηνύουν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εξάρχεια: Τι έβγαλε η κάλπη στην επαναληπτική εκλογή

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα...

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για την διαρροή της λίστας ονομάτων του απόδημου Ελληνισμού προς την...

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα Ασημακοπούλου

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για...

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία...

Νέα Δημοκρατία: Επιδιώκει την πρωτοβουλία των κινήσεων

Το πολλαπλώς πιεζόμενο εδώ και μήνες Μαξίμου έχει ανάγκη να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων...

Φάμελλος για Τέμπη: Έχει αποκαλυφθεί οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης μέσα από το Μαξίμου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει το έγκλημα των Τεμπών να ξεχαστεί και ό,τι και...