Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.5 C
Athens

Μεσανατολικό: Αλληλοκατηγορίες για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τους ενόπλους του Ισλαμικού Τζιχάντ για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός απέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας που έγινε νωρίτερα σήμερα, και την απέδωσε στην παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, λέγοντας ότι τα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού υποδεικνύουν ότι το νοσοκομείο επλήγη κατά την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση.

“Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) δείχνει ότι μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Αλ Αχλι στη Γάζα τη στιγμή που επλήγη”, δήλωσε εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων σε ανακοίνωση.

“Σύμφωνα με πληροφορίες βασισμένες σε αρκετές πηγές που έχουμε στα χέρια μας, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Οι ΗΠΑ φέρουν την ευθύνη για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, δηλώνει ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπεύθυνες για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που σκότωσε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, δήλωσε ο ηγέτης της παλαιστινιακής Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σε τηλεοπτική ομιλία αργά απόψε, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον έδωσε στο Ισραήλ “την κάλυψη για την επιθετικότητά του”.

“Η σφαγή στο νοσοκομείο επιβεβαιώνει τη βαρβαρότητα του εχθρού και την έκταση του αισθήματος ήττας του”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η επίθεση θα είναι “ένα νέο σημείο καμπής”.

Ο Χανίγια κάλεσε όλο τον παλαιστινιακό λαό “να βγει έξω και να έρθει αντιμέτωπος με την κατοχή και τους εποίκους”. Κάλεσε επίσης όλους τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους να οργανώσουν διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ.

Πυραυλικές επιθέσεις στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί-Αραμπί αλλά και σε ένα σχολείο στη Γαζά πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το βράδυ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την ισραηλινή αεροπορία, το Ισραήλ, ωστόσο, δια στόματος του εκπροσώπου του Ισραηλινού στρατού, επέρριψε την ευθύνη της πυραυλικής επίθεσης στην Ισλαμική Τζιχάντ, κάνοντας λόγο για «αστοχία», στην προσπάθεια της οργάνωσης να πλήξει το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, περίπου 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Εικόνες από το νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν διαμελισμένα πτώματα ανάμεσα στα ερείπια και αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων. Ιδιαίτερα σκληρά είναι και τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα.

Πολλοί από τους τραυματίες φαίνεται να είναι γυναίκες και παιδιά, αναφέρει το Al Jazeera, αφού όπως επισημαίνει δεν υπήρχε νωρίτερα καμία προειδοποίηση. Το νοσοκομείο στέγαζε οικογένειες εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών της Γάζας από το Ισραήλ. 

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου διαπράχθηκε στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους βίαια από τα σπίτια τους λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρει στην ανακοίνωση της η παλαιστινικιακή κυβέρνηση. 

«Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που έγινε σήμερα ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Μαχμούντ Μπάσαλ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργήσουν M. Παρασκευή και Μ....

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα καταστήματα μένουν ανοιχτά έως τις 19:00 για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης ανοιχτά με άλλα να κλείνουν στις 19:00 και άλλα να μένουν...
Κορωνοϊός: Αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα

Επάρκεια προϊόντων και συγκράτηση τιμών λίγο πριν την Ανάσταση – Αυξημένη η κίνηση στην...

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και για τις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού. Σύμφωνα με...

Η Μεγάλη Παρασκευή – Τα Θεία Πάθη

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και...

ΗΠΑ: Χάος με τους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν – 1.200 συλλήψεις σε 31 πανεπιστήμια, σε...

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα πανεπιστήμια της Αμερικής με σκηνές βίας και καταστροφής να κάνουν τον γύρο του κόσμου από τις συγκρούσεις που λαμβάνουν...

Δώρο Πάσχα: Εκατοντάδες καταγγελίες

Εκατοντάδες καταγγελίες σχετικά με την μη καταβολή του Δώρου Πάσχα και τον συμψηφισμό του με την προσαύξηση των μισθολογικών τριετιών, έχουν στην διάθεση τους...
μονιμοποιήσεις, συμβασιούχοι, ΑΣΕΠ,

Bonus στο Δημόσιο: Πώς υπολογίζεται και από πότε τίθεται σε ισχύ

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων περνάει στην επόμενη φάση και ανοίγει σε όλο το Δημόσιο, μετά τις αυξήσεις μισθών και...

Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλεiστες έως και την Τρίτη 7 Μαΐου

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας (Μ. Τετάρτη) και σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γάζα: Μέχρι την Τετάρτη η απάντηση του Ισραήλ στην πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς

Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ αναμένεται να απαντήσει το Ισραήλ σε πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς, που συζητείται...

Πόλεμος στη Γάζα: Tην ισραηλινή αντιπρόταση για κατάπαυση του πυρός έλαβε και μελετά η Χαμάς

Στη Μέση Ανατολή μία νέα προσπάθεια με την μεσολάβηση των Αιγυπτίων βρίσκεται σε εξέλιξη...

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την...

Δημήτρης Κόκοτας: Θετική ανταπόκριση έδειξε το τελευταίο εγκεφαλογράφημα

Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κόκοτας από τις 28 Μαρτίου μετά από...