Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Μεσολόγγι – Δολοφονία Μπάμπη: Παραμένει άλυτο μυστικό η εν ψυχρώ δολοφονία του

Δύο ημέρες μετά την ταφή του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το μυστήριο της εν ψυχρώ δολοφονίας του παραμένει άλυτο.

Ο 50χρονος κρεοπώλης συνεχίζει να κρατά πίσω από τα κάγκελα του κελιού του στον Κορυδαλλό την αλήθεια για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα.

Από την οικογένεια του 31χρονου περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όμως τα ευρήματα από τη σορό του Μπάμπη δε βοήθησαν τις Αρχές να προχωρήσουν την έρευνα για να καταλήξουν στο τι έγινε το βράδυ της 4ης Ιανουάριου στον κάμπο του Ευηνοχωρίου.

Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι έρευνες

Παρά το γεγονός ότι μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί η παρουσία άλλων ατόμων εκτός του κρεοπώλη την στιγμή που δολοφονήθηκε ο Μπάμπης, η στάση που κρατά ο κατηγορούμενος ενισχύει τα σενάρια ότι κάτι φοβάται να πει και κρατά το στόμα του κλειστό.

Ο κλώνος που δημιουργήθηκε στην κάρτα SIM του 31χρονου έδωσε στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ, όχι όμως αρκετά ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν τι έλεγε στις επικοινωνίες του με τον κρεοπώλη.

Τις επόμενές ημέρες ο κρεοπώλης αναμένεται να οδηγηθεί ξανά στις δικαστικές αρχές Μεσολογγίου.

Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Τα 8 μυστήρια για τον φόνο του Μπάμπη

Ενα υγρό μαντιλάκι με πιθανά ίχνη αίματος, ένα μηχάνημα παραγωγής κρυπτονομισμάτων του Μπάμπη Κούτσικου, με την εφαρμογή να φέρεται ανοιχτή «σε κατάσταση συνεδρίας» από τις 20.37 έως τις 23.49 το βράδυ της δολοφονίας του, η διαγραφή ιστορικού κλήσεων στο κινητό του κρεοπώλη, το πέταγμα των… σκουπιδιών στους κάδους του νοσοκομείου, η αγορά των καθαριστικών και το «καθάρισμα» του… σπιτιού του κρεοπώλη, η στασιμότητα «αφόδευσης» του κρεοπώλη για… 11 λεπτά στην περιοχή των «Λυομένων» και η αναφορά του «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» είναι τα οκτώ από τα πολλά στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα και τα οποία δημιουργούν ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου.

Ευρήματα

Στις 12 Ιανουαρίου, οκτώ ημέρες μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη, αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, σε έναν χωματόδρομο, μέσα σε ένα αποστραγγιστικό αυλάκι, εντόπισε ένα υγρό μαντιλάκι που είχε ίχνη, τα οποία παρέπεμπαν σε αιματηρά. Το συγκεκριμένο σημείο ήταν κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου Ζεστής Μεσολογγίου. Αμεσα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα ίχνη πάνω του είναι πράγματι αιματηρά και, αν είναι, αν ταυτοποιούνται με τον Μπάμπη.

Από το σπίτι του Μπάμπη Κούτσικου, οι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, εντόπισαν ένα μηχάνημα παραγωγής κρυπτονομισμάτων (mining) με την κεραία και τον μετασχηματιστή τροφοδοσίας του. Το μηχάνημα ήταν συνδεδεμένο μέσω εφαρμογής με τα κινητά του 31χρονου, προκειμένου να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τις τιμές και τα κέρδη της επένδυσής του.

Αυτή η εφαρμογή, χωρίς να αποκλείεται κάποια άλλη, ενδεχομένως και παράλληλης επικοινωνίας, ήταν ανοιχτή στο κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη από τις 20.37, λίγα λεπτά μετά την επιβίβασή του στο όχημα του κρεοπώλη, κάνοντας έναρξη συνεδρίας, η οποία διακόπηκε στις 23.49. Η ώρα 23.49, ενδεχομένως, είναι η ώρα που το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη πέρασε στα χέρια άλλου προσώπου, έκλεισε τη λειτουργία του ή αυτή διακόπηκε πιθανόν από την καταστροφή του, ίσως και τη βύθισή του σε υγρό στοιχείο της περιοχής.

«Καθαριότητα»

Την 4η Ιανουαρίου, ο 51χρονος κρεοπώλης, ερωτώμενος από τους αστυνομικούς, ανέφερε ότι φεύγοντας από το κρεοπωλείο πήρε μαζί του ένα καθαριστικό AZAX και μία χλωρίνη, γιατί ήθελε να καθαρίσει το σπίτι του, καθώς την επόμενη μέρα θα ερχόταν πολιτικός μηχανικός μαζί με τον ιδιοκτήτη, καθώς επρόκειτο να πουληθεί. Είχε ξεχάσει να πάρει χαρτί, κάτι που φαίνεται να αγοράζει μετά τη συνάντησή του με τον Μπάμπη.

Αργά το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, ο κρεοπώλης υποστηρίζει ότι… ξεσκόνισε τα έπιπλα -«μη φανταστείτε πολύ», αναφέρει χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς- και σφουγγάρισε με χλωρίνη τα πατώματα, αφού είχε σκουπίσει.

Ο κατηγορούμενος κατά την επιστροφή του προς το σπίτι, μετά τη συνάντησή του με τον Μπάμπη, ενώ έχει ξεκινήσει να «καθαρίζει», συνομίλησε με έναν φίλο του, κοινό με τον 31χρονο, με τον οποίο συζήτησε πώς πέρασε και τι έκαναν με τον Μπάμπη. Ο 51χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι, αφού τελείωσε το καθάρισμα μεταξύ 22.30 και 23.00, πήρε μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών και με το αυτοκίνητό του τα πήγε σε κάδο σκουπιδιών σε απόσταση… 100 μέτρων έξω από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αυτό το «πέταγμα» έγινε στις 23.39 της 4ης Ιανουαρίου και, όταν τον ρώτησαν τι περιείχε η σακούλα σκουπιδιών, εκείνος απάντησε πως ήταν «αποφάγια και κάποια χαρτιά από το σκούπισμα».

Οταν οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να τους δείξει στο κινητό του τηλέφωνο τις κλήσεις που είχε κάνει ή δεχθεί προκειμένου να επιβεβαιώσει τα όσα έλεγε, εκείνος τους απάντησε ότι δεν κρατά αποθηκευμένες τις κλήσεις, αλλά τις διαγράφει. Κρατά αποθηκευμένες, όπως υποστήριξε, μόνο κάποιες ελάχιστες κλήσεις εκείνων με τους οποίους έχει συχνή επικοινωνία.

Ασάφειες

Από την εξέταση των στιγμιότυπων έντεκα καμερών και τον χρονικό εντοπισμό του οχήματος του δράστη, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία «αφάνεια» 11 λεπτών από τις 21.41 έως τις 21.52, στην περιοχή των «Λυομένων». Οταν ρωτήθηκε, είπε ότι πήγε να κάνει την «επείγουσα» σωματική του ανάγκη. Οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει πως πριν βρεθεί στα «Λυόμενα», είχε περάσει από το σπίτι του χωρίς να σταματήσει. Στο σημείο που τους υπέδειξε δεν βρέθηκαν σχετικά ίχνη. Οταν ρωτήθηκε, ο κατηγορούμενος έδωσε μία ακόμη απάντηση που δεν ήταν πειστική: «Εκείνη την ώρα έτσι το σκέφτηκα, προχώρησα ευθεία και έβγαλα φλας, όχι ότι το σπίτι μου είναι πιο μακριά, είχα χαρτί στο αυτοκίνητο και όντως στο σπίτι μου δεν είχα χαρτί. Στο σημείο πήγαμε δύο μέρες αργότερα και ενώ είχε βρέξει και γι’ αυτό δεν βρέθηκαν ίχνη αφόδευσης, το χαρτί που χρησιμοποίησα του το έδειξα, αλλά ήταν ένα βρεγμένο χαρτί».

Σημειώνεται ότι σε αρχική του κατάθεση, ο κατηγορούμενος δεν είχε αναφέρει την κίνηση και τη στάση του στην περιοχή των «Λυομένων», με τον ίδιο να λέει ότι δεν το θεώρησε σκόπιμο και ήταν κάτι για «το οποίο ντρεπόμουν».

«Καθαρός ουρανός»…

Στις 5 Ιανουαρίου, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, ο κατηγορούμενος επικοινωνεί με φίλο του και αναφέρει ότι άφησε τον Μπάμπη στη διασταύρωση των ΤΕΙ. Ο φίλος του τον παροτρύνει να παραμείνει στο Μεσολόγγι προκειμένου να βοηθήσει τις έρευνες, καθώς ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη πριν εξαφανιστεί, με τον κατηγορούμενο να του απαντά: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Οταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί είχε δώσει αυτήν την απάντηση και αν φοβόταν ότι κάποιος θα τον κατηγορήσει, ο 51χρονος κρεοπώλης αναφέρει στους αστυνομικούς: «Δεν θεώρησα σημαντικό να του πω όλη τη διαδρομή που κάναμε με τον Μπάμπη. Τη φράση “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται” θυμάμαι ότι του την είπα πλην όμως γιατί με είχε καλέσει στο τηλέφωνο ένας γείτονας μου και μου είχε πει ότι είχε πάει η Ασφάλεια στο σπίτι μου και γι’ αυτό εγώ το είπα. Δεν θυμάμαι να με παρότρυνε ο φίλος μου να μείνω στο Μεσολόγγι».

Μεσολόγγι: «Ξεσκονίζουν» το μπλε τετράδιο με τα έσοδα-έξοδα

Στο δωμάτιο του Μπάμπη, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μπλε τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις του, στο οποίο φαίνεται να έγραφε τα έσοδα και έξοδά του. Υπήρχαν σημειώσεις με ημερομηνίες, αριθμούς, τοποθεσίες και ονόματα, κάποια εκ των οποίων παραπέμπουν σε χρηματικά ποσά. Στην προτελευταία σελίδα του τετραδίου, κάτω από το σημείο όπου αναγράφονται ημερομηνίες του 2022 και ποσά των 100 ευρώ, υπάρχουν τρεις ξεχωριστές αναγραφές. Η μία αναφέρει το όνομα του 51χρονου κρεοπώλη και δίπλα το ποσό των 3.000 ευρώ, το άλλο όνομα αφορά συγγενικό του πρόσωπο και δίπλα το ποσό των 1.000 ευρώ.

Επιβεβαίωση

Το συγγενικό πρόσωπο του Μπάμπη επιβεβαίωσε ότι είχε δανειστεί 1.500 ευρώ από τον 31χρονο και τα 1.000 ευρώ ήταν το υπόλοιπο της οφειλής. Το τρίτο πρόσωπο ήταν φίλος του Μπάμπη, δίπλα στο όνομα του οποίου ανέγραφε το ποσό των 400 ευρώ, τα οποία είχε δανειστεί το καλοκαίρι του 2022, όπως επιβεβαίωσε. Υπάρχει και ένα τέταρτο πρόσωπο, ο «Γιώργος», και δίπλα το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, σε ερώτηση των αστυνομικών για τις 3.000 ευρώ του τετραδίου και τις 17.000 ευρώ που ανέφερε η μητέρα του Μπάμπη πως ήταν το ποσό που τον είχε δανείσει, απάντησε πως είχε δανειστεί 6.500 και 1.000 ευρώ, είχε επιστρέψει, όπως υποστηρίζει, το περασμένο καλοκαίρι τις 6.500 ευρώ και τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η αναπαράσταση της διαδρομής «γέννησε» ερωτήματα

Ο 51χρονος, αναφορικά με τη διαδρομή που ακολούθησε με τον Μπάμπη και χωρίς αυτόν, είχε αναφέρει ότι τον παρέλαβε από την οδό Αγίου Αθανασίου, τον μετέφερε χωρίς να κάνει στάση μέσω της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων στον κόμβο των ΤΕΙ, όπου τον αποβίβασε. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι έκανε αναστροφή, κινήθηκε στην Αντιρρίου-Ιωαννίνων, μπήκε στην οδό Ναυπάκτου, πήγε στο κατάστημα, όπου αγόρασε χαρτί κουζίνας, και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του χωρίς να κάνει στάση.

Καμία αναστροφή

Τέσσερις κάμερες ανέδειξαν ότι δεν υπήρχε καμία αναστροφή αλλά μια ευθεία πορεία προς Ευηνοχώρι και στον κάμπο. Μία κάμερα τον πιάνει κατά την επιστροφή του προς Μεσολόγγι να κινείται προς την περιοχή των «Λυομένων», όπου παραμένει για 11 λεπτά, και μετά να κινείται προς το σούπερ μάρκετ για την αγορά χαρτιού. Ο χρόνος της διαδρομής, που δήλωσε ο κατηγορούμενος ότι έκανε χωρίς στάσεις, είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Από τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραψαν σε όλη τη διαδρομή του, από την παραλαβή του Μπάμπη, μαζί με τη «στάση» στα «Λυόμενα» και την αποχώρησή του από το σούπερ μάρκετ, η διαδρομή διήρκεσε 78 λεπτά…

Ο κατηγορούμενος, σε ερώτηση των αστυνομικών για τις 3.000 ευρώ του τετραδίου και τις 17.000 ευρώ που ανέφερε η μητέρα του Μπάμπη πως ήταν το ποσό που τον είχε δανείσει, απάντησε πως είχε δανειστεί 6.500 και 1.000 ευρώ, είχε επιστρέψει, όπως υποστηρίζει, το περασμένο καλοκαίρι τις 6.500 ευρώ και τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η αναπαράσταση της διαδρομής «γέννησε» ερωτήματα

Ο 51χρονος, αναφορικά με τη διαδρομή που ακολούθησε με τον Μπάμπη και χωρίς αυτόν, είχε αναφέρει ότι τον παρέλαβε από την οδό Αγίου Αθανασίου, τον μετέφερε χωρίς να κάνει στάση μέσω της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων στον κόμβο των ΤΕΙ, όπου τον αποβίβασε. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι έκανε αναστροφή, κινήθηκε στην Αντιρρίου-Ιωαννίνων, μπήκε στην οδό Ναυπάκτου, πήγε στο κατάστημα, όπου αγόρασε χαρτί κουζίνας, και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του χωρίς να κάνει στάση.

Καμία αναστροφή

Τέσσερις κάμερες ανέδειξαν ότι δεν υπήρχε καμία αναστροφή αλλά μια ευθεία πορεία προς Ευηνοχώρι και στον κάμπο. Μία κάμερα τον πιάνει κατά την επιστροφή του προς Μεσολόγγι να κινείται προς την περιοχή των «Λυομένων», όπου παραμένει για 11 λεπτά, και μετά να κινείται προς το σούπερ μάρκετ για την αγορά χαρτιού. Ο χρόνος της διαδρομής, που δήλωσε ο κατηγορούμενος ότι έκανε χωρίς στάσεις, είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Από τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραψαν σε όλη τη διαδρομή του, από την παραλαβή του Μπάμπη, μαζί με τη «στάση» στα «Λυόμενα» και την αποχώρησή του από το σούπερ μάρκετ, η διαδρομή διήρκεσε 78 λεπτά…

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...
Αβεβαιότητα στους πολίτες για το πότε θα βγούμε από την πανδημία

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Η φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον τόπο της 27 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου...

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του...

Μπαράζ προσαγωγών οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία Λυγγερίδη!

Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη...

Πλατεία Αμερικής: Άγρια δολοφονία

Άγρια δολοφονία σημειώθηκε το μεσημέρι εντός διαμερίσματος στην οδό Λεμεσού στην πλατεία Αμερικής. Θύμα ένας...