Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ενιαίο εισιτήριο με ΟΑΣΘ

Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει εντός του 2024 και θα αλλάξει αυτομάτως «την ατζέντα της πόλης», επανέλαβε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη μαζί με την υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι, οι μεταφορές του επιβατικού κοινού σε ΟΑΣΘ και Μετρό, θα γίνονται με ενιαίο εισιτήριο.

Η κ. Αλεξοπούλου από την πλευρά της δεσμεύτηκε για επίλυση των συγκοινωνιακών προβλημάτων που χρονίζουν στην πόλη, προαναγγέλλοντας επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα την επόμενη εβδομάδα.

Οι δύο υφυπουργοί πραγματοποιούν επίσκεψη στην πόλη και το πρωί του Σαββάτου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, με τον οποίο συζήτησαν για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ακολούθως επιθεώρησαν την εκτέλεση των εργασιών στους σταθμούς Βενιζέλου και Φλέμινγκ τού Μετρό Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, προήδρευσαν σε ευρεία σύσκεψη, στο Αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διοικήσεων της Ελληνικό Μετρό ΑΕ, του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ.

«Δουλεύουμε ως ομάδα»

«Εντολή από τον πρωθυπουργό ήταν η κυβέρνηση να δουλέψει ως ομάδα. Και φυσικά στο υπουργείο όπου προΐσταται ο Χρήστος Σταϊκούρας υπάρχει ακριβώς αυτή η αίσθηση της ομάδας», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Ταχιάος (αρμόδιος για θέματα Υποδομών) και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε εδώ μαζί με την υφυπουργό κα. Αλεξοπούλου ακριβώς για να μπορέσουμε να συντονίσουμε τη συνεργασία ενός μέσου, όπως το Μετρό».

Τόνισε δε,  ότι την περασμένη Δευτέρα η «Ελληνικό Μετρό ΑΕ» έστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο τη σύμβαση με την εταιρεία λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολύ σύντομα στο έργο μπαίνει ένας ακόμη παίκτης. Ο παίκτης της εταιρείας λειτουργίας, ο οποίος θα είναι αυτός που τελικά θα αποδώσει στην πόλη προς εμπορική λειτουργία το έργο», σημείωσε.

«Να πάψει η μεμψιμοιρία»

«Εκείνο που πρέπει να καταλάβουν οι Θεσσαλονικείς και το λέω κι ως Θεσσαλονικιός» συνέχισε ο κ. Ταχιάος «είναι ότι η λειτουργία του Μετρό αυτόματα αλλάζει και την ατζέντα της πόλης. Πρέπει να πάψει η γκρίνια, η μεμψιμοιρία. Η ατζέντα της πόλης χρειάζεται μια ανανέωση και νομίζω ότι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών είναι εδώ ακριβώς για να μπορέσει να συμβάλλει σε αυτή την ανακατεύθυνση των προτεραιοτήτων της Θεσσαλονίκης».

Χρ. Αλεξοπούλου: «Εθνικής στρατηγικής η σημασία των μεταφορών»

Η κ.Αλεξοπούλου τόνισε ότι μεταφορές είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας για ολόκληρη τη χώρα και δεσμεύτηκε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα βρεθεί δίπλα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι επιβάλλεται να αναβαθμιστεί η καθημερινότητά τους μέσα από τις αστικές συγκοινωνίες. Προς την κατεύθυνση αυτή, η αρμόδια υφυπουργός για θέματα Μεταφορών, μίλησε για ένα «ολιστικό πρόγραμμα», με συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Επιβάλλεται κάθε μέσο αστικής συγκοινωνίας να πρέπει να συνεργάζεται με το άλλο, έτσι ώστε να έχουμε ένα σχέδιο που θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα των πολιτών.

Παράλληλα, νακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο κ. Σταϊκούρας, όπου θα βρεθούν στο επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων «σε θέματα που χρονίζουν και επιβάλλεται να επιλυθούν πολύ σύντομα».

Ερωτηθείσα για το ταξίδι που έκανε με το τρένο από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη η κα. Αλεξοπούλου απάντησε ως εξής: «Υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας, για παράδειγμα δεν λειτουργούσε πολύ καλά ο κλιματισμός. Είμαστε εδώ για να δώσουμε όλες τις λύσεις».

«Η Β. Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος»

Στα έργα που υλοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στάθης Κωνσταντινίδης. «Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η Βόρεια Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Γνωρίζετε όλοι ότι είναι ήδη σε διάφορα στάδια υλοποίησης σημαντικά έργα. Το Μέτρο είναι ένα από τα σημαντικά έργα για τη Θεσσαλονίκη. Είχαμε συνηθίσει να λέμε σε αυτή την πόλη ότι “όλα είναι κάτω”- όλα είναι στην Αθήνα. Οι ρόλοι αντιστρέφονται. Κάποια στιγμή θα λέμε ότι ισότιμα η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη έχει πετύχει τους στόχους της και ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών. Είμαστε πολύ κοντά σε αυτόν τον στόχο», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, καλωσορίζοντας του δύο υφυπουργούς, με τους οποίους, όπως είπε, θα έχουμε πολύ στενή συνεργασία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λάζαρος, Λάζος, Λαζαρία, Λαζαρούλα.

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (περισσότερη τη Μεγάλη Πέμπτη) και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες. Σάββατο...
SZ: Υπάρχουν περιθώρια διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα  καταλαμβάνουν την Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1941... Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών και επιβληθεί στη χώρα η στυγνή τριπλή (γερμανική,...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει, το διάστημα από σήμερα έως και 12 Μαΐου 2024, αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του...

Στην φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους 10 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στην επιχείρηση για...

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 3 από τους 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή o 63χρονος που βίαζε την 7χρονη ανιψιά του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 63χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε...

Θεσσαλονίκη – Βία ανηλίκων: Ένας στο νοσοκομείο, 4 συλλήψεις

Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν το Σάββατο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Σε...

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονος μετά από καταγγελία της συντρόφου του ότι πήγε να την πνίξει

Ένα ακόμα ενδοοικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, με θύμα μία 49χρονη...