Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα…

84
Κυριάκο άφησε το ...παραμύθι!

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν στη συμφωνία του Eurogroup.

«Ο κ. Τσίπρας «τα έδωσε όλα» και δεν πήρε τίποτα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Συμπληρώνοντας πως «η συμφωνία αυτή θα επιβαρύνει την κατάσταση της οικονομίας, θα οδηγήσει σε πρόσθετη παραοικονομία και φοροδιαφυγή και θα επιφέρει και νέα μέτρα».

«Η ελληνική κοινωνία, στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τα επώδυνα και αναποτελεσματικά μέτρα που ψήφισε ο κ.Τσίπρας. Ο κ.Τσίπρας είναι απελπιστικά απομονωμένος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ενώ επισήμανε πως σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς, όπως ο κ. Γλέζος και ο κ. Θεοδωράκης τον αποκηρύσσουν δημόσια. Ο πρόεδρος της ΝΔ, απέρριψε τη «θεωρία του ώριμου φρούτου», λέγοντας οτι «το συμφέρον της χώρας επιτάσσει πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό».

Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως χρησιμοποιεί μηχανισμούς προπαγάνδας και επεμβαίνει στην δικαιοσύνη. «Για να κρύψει την αποτυχία του, για να μειώσει τις εντυπώσεις από την επώδυνη και αδιέξοδη κριτική του, βάζει μπροστά άλλους μηχανισμούς», είπε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως δεν κάνει μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν πιστεύει σε αυτές, χαρακτηριζοντάς τον ως «τυχοδιώκτη που θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στην εξουσία».

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αναξιόπιστο» και γι’ αυτό, όπως τόνισε «οι δανειστές τον δένουν πισθάγκωνα τον κ.Τσίπρα, με τρόπο ευτελιστικό, κάτι που το πληρώνει βαριά η χώρα και ο λαός μας». «Για αυτό ζητάμε και θα ζητάμε με αυξανόμενη ένταση εκλογές», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:  Εκσυγχρονισμός ΠΝ: Οι δύο προτάσεις που έχουν “πέσει” στο τραπέζι

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των μνημονιακών κυβερνήσεων», σημειώνοντας πως «η μεγάλη διαφορά μας με τον κ. Τσίπρα είναι ότι δεν σηκώνουμε σημαίες ευκαιρίες». «Οι μεταρρυθμίσεις είναι πεποίθησή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του αποτυπώθηκε εύλογα και η στρατηγική της «καθημερινότητας», με τον κ. Μητσοτάκη να σχολιάζει και την περίφημη φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτση: ΄Άραγε παρηγορεί τους συνταξιούχους από το Περιστέρι που τους κόβει το ΕΚΑΣ και τη ζωή, το δημοψήφισμα του Ιουλίου;»

Επίσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της νομιμοποίησης των πλαστών πτυχίων. «Εμείς αναδείξαμε το πρόβλημα με αυτούς που είχαν μπει στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους. Αυτοί τους κρατάνε. Προκαλούν τη νέα γενιά, προκαλούν και προσβάλλουν τους Έλληνες φορολογούμενους», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις αναπτυξιακές προτάσεις που είχε καταθέσει στη Βουλή, ώστε, όπως υπογράμμισε, την επόμενη πενταετία η Ελλάδα, να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως, να αυξήσει τις επενδύσεις από τι 11% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 20%.