Μια γυναίκα σε 4 λεπτά αποδόμησε το ρατσιστικό παραλήρημα των κατοίκων του Ωραιοκάστρου (βίντεο)

38
Ωραιόκαστρο, γυναίκα, ρατσιστικό παραλήρημα,

Ομόφωνα οι γονείς και οι κηδεμόνες του 5ου δημοτικού στο Ωραιόκαστρο, αποφάσισαν τη μη ένταξη – τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου.

Αφορμή για αυτό λένε είναι πως υπάρχουν ζητήματα «υπάρχουν θέματα υγειονομικής κάλυψης και προστασίας». Και αυτό επειδή όπως υποστηρίζουν τα παιδιά στο Ωραιόκαστρο (όχι τα προσφυγόπουλα) σε πποσοστό 50% δεν έχουν κάνει τους απαραίτητους εμβολιασμούς και άρα κινδυνεύουν από όποιες ασθένειες μπορεί να έχει κάποιο παιδί προσφύγων, όπως φυματίωση ή ελονοσία.

Στο Δημοτικό συμβούλιο του Ωραιόκαστρου όμως, το λόγο πήρε με αξιοπρέπεια μια συνταξιούχος μαία. Ξεκίνησε να μιλάει για το γεγονός. Κάποιοι γονείς από το ακροατήριο άρχισαν να ουρλιάζουν και να τη διακόπτουν (εκείνοι οι γονείς που δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους), αλλά τα επιχειρήματα της ήταν τόσο συντριπτικά που στο τέλος όλοι την άκουγαν αμίλητοι.

Διαβάστε επίσης:  Λέσβος: Επεισόδια από ακροδεξιούς εναντίον μεταναστών

Η μαία συνέχισε απτόητη να παραθέτει τα επιχειρήματα της και τις εμπειρίες της με αρρώστους που είχαν μολυσματικές ασθένειες. Η λογική έδινε τη θέση της στον παραλογισμό το φόβο και τη μισαλλοδοξία.

Για την ιστορία να αναφέρουμε το εξής σχετικά με το Ωραιόκαστρο και τους πρόσφυγες: Η περιοχή του Ωραιοκάστρου επιλέχθηκε από την επιτροπή αποκατάστασης προσφύγων, το 1922, για να εγκατασταθούν πρόσφυγες από τον Πόντο και τον Καύκασο. Οι πρώτες προσφυγικές οικογένειες που εγκαταστάθηκαν ήταν λιγότερες από 200. Συνολικά παραχωρήθηκαν 22.000 στρέμματα που εκτεινόταν, ξεκινώντας από νότια, από τα όρια του σημερινού Παλαιόκαστρου (τουρκικό τοπωνύμιο: Νταούλ-Μπαλή), έως βόρεια σε έναν οικισμό με την ονομασία Ασπρόβρυση (τουρκικό τοπωνύμιο: Ακ Μπουνάρ).

Ακούστε τι είπε η εν λόγω γυναίκα:

Πηγή βίντεο: oraiokastro24.gr