Μίκης Θεοδωράκης: Δεν ντρέπομαι να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων

66
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο σύμφωνα με τους διοργανωτές

Ο Μίκης Θεοδωράκης αφιέρωσε την ομιλία του “στον Έλληνα – που όπως είπε- μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και πέθανε σαν σήμερα το 1843, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.”

Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ, σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Επίσης μεταξύ άλλων σημείωσε:

-Είναι και δική μας ευθύνη το ότι επιτρέψαμε να ανατραφούν τόσες γενιές Σκοπιανών με τέτοιο τρόπο ώστε σήμερα να εμφανίζεται ως μάταιο να ζητάμε να αλλάξει το όνομά τους και να έχουμε φτάσει στο θλιβερό σημείο να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας, Δεν μας επιτρέπετε να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας. Γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Πρέπει να παραδεχθούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας. Σας ρωτώ: έχουμε ευθύνες; Η μόνη λύση είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί και ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες

-Τα Σκόπια με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά γεγονότα επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας.

-Δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα.