Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021
16.5 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Οκτωβρίου Ιδρύεται η κινηματογραφική εταιρία «Disney»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1923.... Ιδρύεται από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ η κινηματογραφική εταιρία «Disney», που κυριαρχεί έως και σήμερα στον τομέα των κινουμένων σχεδίων.

Μητσοτάκης: Δεν αξίζει στη χώρα να έχει τον Τσίπρα πρωθυπουργό

Ο Κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του εξήγησε πως ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του ήταν βυθισμένος στον εκνευρισμό και την αλαζονεία και συμπλήρωσε ότι του ήρθε στο μυαλό μια φράση: «Η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο» και εξήγησε:
«Όσοι σας άκουσαν σήμερα κ. Τσίπρα κατέληξαν στο συμπέρασμα: Δεν αξίζει στην χώρα μας να είστε ο Πρωθυπουργός της γιατί υπονομεύεται τις δημοκρατικές κατακτήσεις ενός λαού που έδωσε αγώνες να γίνει κράτος εξουσίας. Σήμερα ακόμα επιμένετε να δηλητηριάζετε τον δημόσιο διάλογο με ψέματα, θεωρίες συνωμοσίας, έχετε ήδη ηττηθεί, το γνωρίζετε γι αυτό αντιδράτε έτσι. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν και ο ιστορικός του μέλλοντος θα είναι πολύ αυστηρός μαζί σας».
Ενώ διερωτήθηκε: «Τι αφήσετε πίσω σας όταν εγκαταλείψετε την εξουσία;
Μια είναι η σημαντική ιστορική σας συμπεριφορά, ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ποτέ έναν αδίστακτο λαϊκιστή του οποίου το μόνο μέλλημα είναι να παραμείνει στην εξουσιά δίχως κάποιο κόστος. Η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από εσάς λ. Τσίπρα και γι’ αυτό πρέπει να φύγετε άμεσα για να επανέλθει σ’ αυτό τον τόπο η κανονικότητα, αν αποκατασταθούν τραυματισμένες αξίες να θωρακιστεί το οικοδόμημα της αστικής μας δημοκρατίας.  Ήσασταν εξ αρχής σαρξ εκ της σαρκός του μιντιακού κατεστημένου. Τα ίδια μέσα που χαρακτηρίζετε πειρατικά δεν σας έδωσαν προεκλογικά βολικό βήμα για να εκφράσετε τις απόψεις σας;».
Και ρώτησε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό:

«Κ.Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ποιον κοροϊδεύετε επιτέλους; Και αναφερθήκατε και στον κ. Κοντομηνά, για πείτε μας κ. Τσίπρα ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργαζόταν;».

Για τους διορισμούς και τη στάση του Πρωθυπουργού:

«Δεν σηκώσατε ανάστημα στους διορισμούς και με πολύ μεγάλη ευκολία δεχθήκατε στο κόμμα σας τα αποκαΐδια του σάπιου πολίτικου συστήματος πως σας φαίνεται ότι επί δικών σας ημερών ενδέχεται να παραγραφούν αδικήματα αλλοδαπών κατηγορουμένων εξαιτίας καθυστέρησης της μετάφρασης. Σταματήστε κ. Τσίπρα να πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα η αλήθεια είναι ότι δεν σας ενδιέφερε ποτέ να εξυγιάνετε ένα σύστημα που πραγματικά νοσούσε γιατί παίζεται με τους ίδιους κανόνες ενός συστήματος που στα λόγια το κατηγορούσατε. Αλλά κάντε συμφωνίες μαζί του.

Για τις τηλεοπτικές άδειες:

«Η υπόθεση του φιάκσου για τις άδειες θα διδάσκεται για χρόνια για το τι θα πει διαπλοκή για να μπορέσει να χειραγωγήσει τα μέσα έπρεπε να γίνει ο έλεγχος και να περιοριστεί ο αριθμός των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας. Είπατε ψέματα κ. Τσίπρα. στην πρώτη συνάντηση στο Μαξίμου πρότεινα να επαναφέρεται τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και μαζί θα επιλέξουμε τους διορισμούς. Δημιουργήσατε ένα τεχνητό ολιγοπώλειο στο όνομα της δήθεν διαφάνειας και παρ ότι όλη η επιστημονική κοινότητα βούιζε οτι ο διαγωνισμός ειναι αντισυνταγματικός. Εσείς προχωρήσατε χωρείς να έχει βγει η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου παρεμβαίνοντας ευθέως στηνα ναεξαρτηρσία της δικαιοσύνης».

Για τον «καναλάρχη του ΣΥΡΙΖΑ»:

«Είχατε επιλέξει εκ πρωιμιά τον δικό σας καναλάρχη. Είναι ο ίδιος που χειροκροτούσε τον κ. Παππα σε ομιλία του. Γιατί το πρωτόκολο της ΓΓ έμεινε ανοικτό πέραν του ωραρίου μέχρι να καταθέσει την εγγυητική επιστολή ο κ. Καλογρίτσας; Τι έλεγχος έγινε στο πόθεν έσχες του; Γιατί η grand thorton δεν επικύρωσε ποτέ τον έλεγχο του πόθεν έσχες, γιατί μέχρι τελευταία στιγμή ο υπουργούς καναλάρχης αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστεί τον αγαπημένο του υπερθεματιστή; ποια η σχέση του κ. Καναλάρχη με την τράπεζα Αττικής;» είπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στον Χρ. Σπίρτζη διερωτήθηκε:

«Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα; Πως έσπασαν μία σειρά από μεγάλα έργα σε μικρότερα για να καταλήξουν στον κ. Καλογρίτσα; Και ποια η σχέση του κ. Σπίρτζη με την τράπεζα Αττική; Επιχειρήσατε να στήσετε ένα βολικό τρίγωνο διαπλοκής να χρηματοδοτήσετε το ΣΥΡΙΖΑ channel από την τράπεζα Αττικής και όταν αποκαλύφθηκαν όλα κάνατε πίσω ολοταχώς. Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα αλλά οι αποκαλύψεις.

Για το πόθεν έσχες των καναλαρχών:

«Ακόμα αρνείστε να φέρεται τα πόθεν έσχες των καναλαρχών» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Για τα χρήματα που θα χαθούν από τα κανάλια που θα κλείσουν:

«Πόσα χρήματα θα χάσει σε τέλη φόρους εργοδοτικές συνεισφορές από τα κανάλια που θα ρίξει μαύρο; 1.7 δις την 10ετία και εσείς επιμένετε να πανηγυρίζετε για τα 256 εκατ.. Γιατί επιλέξατε να εισπράξετε ένα ανάλογο ποσό από περισσότερους διεκδικητές και να προστατέψετε μ αυτό τον τρόπο τον πλουραλισμό και την πολυφωνία; Έχει σημασία η προέλευση των χρημάτων που καταβάλλονται; όχι ισχυρίζονται κάποιοι συνάδελφοι.. ή το μόνο που χωρίζει ένα υποψήφιο καναλάρχη από μία άδεια είναι το πορτοφόλι του;» ρώτησε ο Κ. Μητσοτάκης και σημείωσε:

«Αν σας έδινε ένας λαθρέμπορος 200 εκατ. θα του δίνατε άδεια;
κάποιος μπορεί να καταβάλει ένα υπερβολικό τίμημα για να πάριε μία άδεια. δεν σας έχει προβληματίσει το γεγονός ότι θα κοιτάξει να τα πάρει πίσω εξαργυρώνοντας την πολιτική που ασκεί. Μην επιχειρήσετε να κουκουλώσετε ένα σκάνδαλο μ ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο».

Ο νόμος Παππά έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών και η κυβέρνηση της ΝΔ θα τον ακυρώσει και στην πράξη.

«Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών στιγματίζει ηθικά την κυβέρνηση σας δυστυχώς, όμως έχει και παράπλευρες επιπτώσεις και η σημαντικότερη σχετίζεται με την λειτουργία της δικαιοσύνης. Κάνω έκκληση. Η παραφωνία πρέπει να διορθωθεί. Το δικαστήριο πρέπει να λύσει το θέμα άμεσα. να κριθεί η αντισυνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά αμεσα» είπε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Δεσμεύσεις για τη στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία:

«Το κράτος δικαίου εξ ορισμού πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα των μειοψηφιών. Η ΝΔ θα υψώσει αναχωμα δημοκρατίας στα δημοκρατικά σας σχέδια. Εμείς θα είμαστε απέναντι στα σχέδια σας».

Για τις λίστες σκανδάλων:

«Μιλήσατε για λίστες Μπόργιανς, Λαγκάρντ, έχετε και εσείς την δικιά σας λίστα, την λίστα Τσίπρα που βυθίζει την χώρα στην αδιαφάνεια. Τη φάμπρικα των ΜΚΟ στα κέντρα ψυχικής υγείας. Την αδιαφανή διαχείρηση των κονδυλίων του προσφυγικού, τον τρόπο με τον οποίο καλύψατε το πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη και του κ. Σταθάκη, τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου, την επανατοποθέτηση των επίορκων υπαλλήλων. Την απαξίωση της διαύγειας με ψήφιση τροπολογίας που εισήγαγε πολλές εξαιρέσεις. Την ψήφιση της σκανδαλώδους διάταξης για τις offshore την οποία πήρατε πίσω μετά την κατακραυγή».

Για τους διορισμούς επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απολοηθεί για τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων στο Δημόσιο εξηγώντας πως έχουν ξεπεράσει τις 27 χιλιαδες.
Και συμπλήρωσε:
«Η διαφθορά δεν είναι μόνο η διάσπαση δημόσιου χρήματος, διαφθορά των ανθρώπινων συνειδήσεων είναι η πιο μεγάλη διαφθορά. Η ταύτιση του προσωπικού συμφέροντος με την τύχη του καθεστώτος σας είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς».

Για τις δεσμεύσεις του Τσίπρα πριν εκλεγεί:

«Η Κυβέρνηση που θα έδινε την 13η σύνταξη κόβει το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές και ψεκάζει τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ αυξάνει οριζόντια τους φόρους. Η κυβέρνηση που διαδήλωνε κατά των ιδιωτικοποιήσεων εκχώρησε σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο ταμείο για 99 χρόνια. Ξέρετε κάτι; Οι κραυγές και οι φωνές σας είναι κούφιες! Η προσπάθειά σας να αλλάξετε την ατζέντα υποκρύπτει επίσης σκοπιμότητες».

Για τη συνταγματική αναθεώρηση:

«Όπως θυμάστε στην πρώτη μου επίσκεψη στο γραφείο σας πρώτα σας είχαν θέσει το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης
και είχε προτείνει συνεννόηση. Απορρίψατε όμως την πρότασή μου» είπε ο Μητσοτάκης και τόνισε:

Και τώρα οργανώνετε λαϊκές συνελεύσεις. Το τοξικό περιβάλλον που η Κυβέρνηση δημιουργήσει δεν μας επιτρέπει να κάνουμε σήμερα μια πραγματική συζήτηση για την διαφθορά και την διαπλοκή

«Απ’ την πρώτη στιγμή έκανα ειλικρινή αυτοκριτική και δεσμεύτηκα να τραβήξω διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν» και συμπλήρωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα καλύψει τα έξοδα της από χορηγίες.
«Δεν έχουμε κομματικές εφημερίδες εμείς όπως εσείς. Το πρόβλημα της διαφθοράς και της διαπλοκής ξεπερνά τον τρόπο χρηματοδότησης του πολιτικού συστήματος» εξήγησε ο Κ. Μητσοτάκης.
Και κάλεσε την Κυβέρνηση να απαντήσει στο ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της Αυγής.

Όσα χρειάζεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη:

  • Μια νέα αρχή στις σχέσεις του κράτους με τη επιχειρηματική κοινότητα. Ενίσχυση και υποστήριξη του έργου των δικαστικών λειτουργών
  • Τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου με βάση τα διεθνή προτύπα
  • Να διασυνδέσουμε την αποστολή και τη δράση δημόσιων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πανικός στην Τουρκία για τη νέα κίνηση ματ Μητσοτάκη με τις ΗΠΑ

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται ο κ. Ερντογάν και άπασα η ηγεσία της Τουρκίας από την εκ νέου ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ,...

Απογειώνεται με τα ΝΗ-90 η Αεροπορία Στρατού

Σημαντική έγκριση από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για την υποστήριξη των ελικοπτέρων, που φέρνουν τεχνολογία αιχμής. Ήταν το 2003 όταν η Ελλάδα υπέγραψε την...
ΗΠΑ: Αποδοκιμασία στην Άγκυρα και στήριξη της διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Η σημασία της Αμυντικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ

Στην επιστολή που συνοδεύει ως παράρτημα τη Συμφωνία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναγνωρίζει τον ρόλο της Ελλάδας ως "περιφερειακού ηγέτη", καθώς και ως "πυλώνα...

Μητσοτάκης για αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ

Η υπογραφή της νέας, πενταετούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ "σφραγίζει την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και, ταυτόχρονα, αποτελεί...

Η κακοκαιρία Μπάλος “χτύπησε” και τη Βουλή…

Η σφοδρή βροχόπτωση που πλήττει την Αττική, εισχώρησε στο περιστύλιο της Βουλής, εκεί όπου φιλοξενείται η επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από το...
Σκυλακάκης: Το θέμα είναι να μην μας φύγει η ισορροπία

Ο Σκυλακάκης, ο Τσακαλώτος και οι χαμηλόμισθοι

Αντιπαράθεση Σκυλακάκη- Τσακαλώτου ξέσπασε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ...

Νέο παραλήρημα από την Άγκυρα με θεωρίες συνωμοσίες για τα F-15 στην Ελλάδα

Με το… φόβο ζει όπως φαίνεται πλέον η Τουρκία μετά την ελληνογαλλική συμφωνία για Rafale και Belh@ra καθώς η παρουσία 15 αμερικανικών μαχητικών F-15...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

O χάρτης αδειών και αργιών με το νέο εργασιακό νόμο

Τις 30 φθάνουν οι περιπτώσεις άδειας για τους εργαζόμενους, συνυπολογιζομένης της κανονικής και της...

Υπουργείο Υγείας: Προχωρά σε αναστολή των αδειών των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου

Στην ανάκληση όλων των κανονικών αδειών των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία προχωρά από την...

Yπουργείου Εργασίας: Oι όροι και οι προϋποθέσεις για τις νέες άδειες των εργαζομένων

Σε εφαρμογή τέθηκαν οι διατάξεις του νόμου 4808/2021 (εργασιακό νόμος), οι οποίες θεσπίζουν νέες...

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για αντίγραφα και αντικαταστάσεις αδειών οδήγησης στην Αττική

Ηλεκτρονικά θα γίνεται από την Πέμπτη 18 Μαρτίου, στην Περιφέρεια Αττικής, η υποβολή της...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή