Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Μητσοτάκης: Η αναμέτρηση του Ιουνίου θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές, στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι με αφορμή τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει ένα νέο σήμα του κόμματος το οποίο θα έχει τον αριθμό 50 και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην Ελλάδα του 2024, η οποία όπως είπε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Μίλησε για τις αυξήσεις στους μισθούς, τη μείωση της ανεργίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας όπως επίσης και για το γεγονός ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται πλέον δυνατά σε όλα τα διεθνή φόρα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι «αντίπαλός μας στις στις εκλογές του Ιουνίου είναι η χαλαρή ψήφος» και εξαπέλυσε νέες βολές σε βάρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία και κατηγόρησε για «ιδεολογική και πολιτική γύμνια» με αφορμή τη στάση που κράτησαν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Οι αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκη

Όμως, οι τόνοι σηκώθηκαν κυρίως όταν ο πρωθυπουργός έφτασε να αναφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρόεδρό του, Στέφαν Κασσελάκη και τις εταιρείες του: «Έφτιαξαν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ψήφισμα κατά της Ελλάδος και στην παραδοχή Αρβανίτη ότι ήταν ο ίδιος εμπνευστής του ψηφίσματος-ντροπή καθώς περιγράφει περίπου ότι την Ελλάδα κυβερνά «περίπου μια… χούντα, με την δικαιοσύνη να μην λειτουργεί, με τον Τύπο να φιμώνεται. Έχουμε το ίδιο παιχνίδι της αντιπολίτευσης: Να κατασκευάζει μια μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για να προσθέσει: «Αλλά τόλμησαν τα ίδια πρόσωπα να μιλήσουν και για ελεγχόμενη ενημέρωση όταν οι ίδιοι ζουν με τα fake news των δικών τους πιστολέρος της διαβολής, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι».

“Θράσος τα περί κράτους δικαίου”

«Είχαν και το θράσος να αναφερθούν σε αυτήν την χρονική συγκυρία, στο κράτος δικαίου, όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως ήταν λάθος η στοχοποίηση των αντιπάλων του με τη σκευωρία της Novartis. Όπως και η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια. Είναι σκάνδαλα για τα οποία μάλιστα – για να μην ξεχνιόμαστε – το Ειδικό Δικαστήριο καταδίκασε δύο υπουργούς του».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε για τον κ. Κασσελάκη: «Ο νέος αρχηγός όμως φαίνεται ότι έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί σε όλα με τον παλιό. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με τα όσα αποκαλύπτονται» τόνισε για να προσθέσει: «Έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη αλλά τελικά αυτό στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται αν έχει εταιρείες στο εξωτερικό κάτι που απαγορεύεται ρητά η ισχύουσα διάταξη του 2016 που ψηφίστηκε από τον ίδο τον ΣΥΡΙΖΑ. και πώς απαντά; λέγοντας ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Και στο μεταξύ αυτές οι εταιρείες δανείζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας. Το πρώτο πάντως που προκύπτει είναι μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες του».

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα η ακρίβεια, η υγεία, και η παιδεία, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα για τις Ευρωεκλογές.

«Στην Θεσσαλονίκη χτυπά ο παλμός της παράταξής μας», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Γιατί κάθε νίκη ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη».

«Οι στόχοι μας είναι και πάλι δύσκολοι, εστιασμένοι στο ξερίζωμα των παθογενειών που μας κρατάνε πίσω», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η στήριξη του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια, η αξιοπρεπής υγεία και η σύγχρονη παιδεία. «Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορούν να κατακτηθούν χωρίς μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Όχι υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών

Για την ακρίβεια μεταξύ άλλων είπε: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με πρόσχημα τον παγκόσμιο πληθωρισμό θα βρουν ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών είναι βαθιά γελασμένοι. Έχουμε κάνει σχεδόν 30.000 ελέγχους», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν σταματά το κυνήγι της αισχροκέρδειας», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και θύμισε ότι έχουν επιβληθεί ήδη πρόστιμα 16 εκατ. ευρώ! Για την ακρίβεια πρόσθεσε ότι το «παλεύουμε κάθε μέρα» και θύμισε σειρά μέτρων όπως τα νέα τιμολόγια στο ρεύμα.

Για τον τομέα της υγείας: ««Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη σε θέματα που τον απασχολούν. Οι προσπάθειες στον τομέα της Υγείας είναι μεγάλες και κάτι αλλάζει», ενώ στάθηκε στα απογευματινά χειρουργεία, τις προσλήψεις και την ανανέωση των υποδομών σε νοσοκομεία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

«Είναι μεγάλες οι ανάγκες, έχουν χαθεί πολλές δεκαετίες» και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκινούν από το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ τα απογευματινά χειρουργεία. «Η κυβέρνησή μας δίνει 12,8 δισ για τη δημόσια υγεία. Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη με μια διαρκή αναμέτρηση με τις παγίδες του παρελθόντος».

Για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια: «Δίνουμε την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα να σπουδάζουν χωρίς να ξενιτεύονται» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ». Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατάληψη θα κάνουν στα πανεπιστήμια οι ιδέες αντί για τα ρόπαλα.

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Αυτή είναι μια νίκη της νεολαίας μας και τους Δαπίτες που σήμερα τους βλέπω με γκρίζα μαλλιά. Είδαμε μια πολιτική και ιδεολογική γύμνια όσων αντιδρούν στην μεγάλη μεταρρύθμιση. Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ το οποίο το ήξεραν πράσινο και βάφεται σιγά, σιγά κόκκινο».

Για τις ευρωεκλογές: «Αυτήν την ώρα στόχος μου είναι η προετοιμασία της παράταξης για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Διπλά σημαντική η αναμέτρηση. Πρώτον για το εάν θα παραμέινει η χώρα σε δρόμο σταθερότητας και δεύτερον να αναδείξουν οι ψηφοφόροι που θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη, που θα διεκδικήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας έξω από τα σύνορα μας.

Πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση προβάλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις. Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ρατσιστική επίθεση που έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους: «Δεν είναι εικόνα της Θεσσαλονίκης μας εκείνη που φάνηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πόλη αυτή υπήρξε πάντα φιλόξενο σημείο συνάντησης όλων. Έχουμε 21 συλλήψεις, όσοι κατηγορηθούν για τα απαράδεκτα γεγονότα θα δικαστούν με τον πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νόμο. Όλοι μας πρέπει να απαντήσουμε στο μίσος. Όποιος αμφισβητεί αυτά τα δικαιώματα προσβάλλει την ίδια την Θεσσαλονίκη και την ιστορία της», τόνισε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
Εξάρχεια: Τι έβγαλε η κάλπη στην επαναληπτική εκλογή

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα...

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για την διαρροή της λίστας ονομάτων του απόδημου Ελληνισμού προς την...

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει στο 33,6% η ΝΔ, 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 13,5% το ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο...