Μητσοτάκης: “Κύριε Τσίπρα θα τελειώσετε πολιτικά. Με εκλογές, γιατί εκλογές θα γίνουν”

46
Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή το απόγευμα για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

Με «καρφί» στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν ο κ. Τσίπρας κι ο κ. Καμμένος μπορούσαν να κατανοήσουν ότι σήμερα οι ανάγκες του έθνους απαιτούν να βάλουν πάνω από το κομματικό συμφέρον το εθνικό, δεν θα ήμασταν σήμερα μια περιοχή που φλέγεται», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Σκοπιανό και τόνισε ειρωνικά πως για μια ακόμη φορά ο κ. Καμμένος δεν βρίσκεται στην Ολομέλεια.

«Εσείς κύριε Τσίπρα θα τελειώσετε πολιτικά. Με εκλογές, γιατί εκλογές θα γίνουν. Με μία κάλπη, όχι με δέκα όπως κάνετε σήμερα», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ σε μια στιγμής έντασης στην ομιλία του.

«Δεν είστε επικίνδυνοι για την οικονομία, είστε επικίνδυνοι για την ίδια την Δημοκρατία. Παρεμβαίνετε συστηματικά. Διορίσατε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου στο νομικό σας γραφείο (σ.σ. εννοεί του κ. Τσίπρα) μία μέρα μετά την συνταξιοδότησή της. Μία μέρα. Ποια γραμμάτια ξεπληρώνονται. Παρεμβαίνει συστηματικά», ανέφερε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Ανέχεστε την βία όποτε σας βολεύει και στοχοποιείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, ακόμη και τις οικογένειές τους. Το κάνετε ανερυθρίαστα. Για να χτίσετε το αφήγημα με το οποίο θα πάτε στις εκλογές. Αφού εξαπατήσατε τους πολίτες, αφού βουλιάξατε τη χώρα, παριστάνετε ότι είστε ηθικοί και καθαροί. Δεν ενδιαφέρεστε για την αλήθεια».

Διαβάστε επίσης:  Ανδρουλάκης: Το ευρωομόλογο θα μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα στις αγορές

«Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από την υπόθεση, εφόσον θέλετε την αλήθεια; Πώς γίνεται νυν υπουργός να υπογράφει για τον εαυτό του ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα περί απιστίας, ενώ κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν από δέκα χρόνια; Θα έπρεπε να ζητήσει διερεύνηση ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής. Όπως ζήτησαν τα δικά μας στελέχη να μην προστατεύονται από τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης που έψεξε τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «εσείς συμμαχήσατε κ. Τσίπρα με τις φαρμακοβιομηχανίες».

«Όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε, είστε το πολιτικό γεννόσημο ενός παλιού πολιτικού συστήματος κ. Τσίπρα. Όμως σήμερα οι μάσκες έπεσαν», ήταν η ατάκα του κ. Μητσοτάκη.

«Σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Δεν το ανακάλυψαν όμως τα λαγωνικά της κυβέρνησης. Το ανακάλυψε το FBI. Ερευνάται παγκοσμίως. Παντού η Δικαιοσύνη ανιχνεύει τις αθέμιτες πρακτικές, επιβάλει ποινές και πρόστιμα. Παντού, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι μέθοδοι προώθησης του φαρμάκου. Όλα τα σοβαρά κράτη, σπεύδουν να τα θεραπεύσουν τα λάθη. Παντού, εκτός από εδώ. Όπου οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επιχείρησαν να μετατρέψουν το πραγματικό σκάνδαλο σε μια υπόθεση με κουκουλοφόρους. Την ώρα που κάποιο στήνουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες στην Βουλή», ανέφερε επίσης ο αρχηγός της ΝΔ.