Μητσοτάκης: Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε

15
Μητσοτάκης: Τι είπε για πρώτη κατοικία, επίδομα 800 ευρώ και δάνεια

“Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον”, τόνισε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή, όπου έκανε και τον πρώτο απολογισμό “30 ημερών μάχης κατά της πανδημίας”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για “πρώτα συγκρατημένα ελπιδοφόρα μηνύματα” σε ότι αφορά τον αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοιού, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι παραμένουμε “σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο, με ενότητα και αλληλεγγύη”.

“Δεν είμαστε στην αρχή του τέλους, αλλά στο τέλος της αρχής”, τόνισε χαρακτηριστικά και ζήτησε να συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια “με το ίδιο σθένος και αφοσίωση”.

“Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε και αυτό δεν πρέπει να συμβεί”, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα ήμασταν “ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις” και “κινηθήκαμε με διορατικότητα και τόλμη”. Επανέλαβε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν είναι “αυστηρά και πρωτόγνωρα” και τόνισε πως η κοινωνία στην μεγάλη της πλειοψηφία, τα στήριξε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να ασκεί αυστηρότατη κριτική στους λίγους, σημειώνοντας ότι η ανευθυνότητα τους “είναι εγκληματική”.

“Καλώ τους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες που έκαναν την Ελλάδα θετικό παράδειγμα”, τόνισε και πρόσθεσε: “Έχουμε και άλλα βέλη στη φαρέτρα μας, στο χέρι όλων μας είναι να μην χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε”.

Ζήτησε μάλιστα το φετινό Πάσχα της αγάπης να είναι “Πάσχα της ευθύνης και της ζωής” και ζήτησε να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι για να είμαστε μέρος της λύσης.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Δεν θα αφήσουμε ξεκρέμαστο τον κόσμο του πολιτισμού τον χειμώνα

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία υπογράμμισε ότι υπήρξαν 4 δέσμες οικονομικής ενίσχυσης, ύψους περίπου 10 δις, που είναι σαφώς πιο πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε παράλληλα ότι κύριο μέλημα παραμένει η διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη και οριζόντια κοινωνική μέριμνα.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε εκ νέου πως η έλλειψη αλληλεγγύης θέτει την Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο, υπεραμύνθηκε της πρότασης των 9 ηγετών, που και ο ίδιος συνυπέγραψε και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μία λύση κοντά σε ώστε αυτό που προτείνεται θα υπάρξει, “το θέμα όμως είναι να μην έρθει πολύ αργά, όταν θα είναι ενδεχομένως ανεπαρκή”.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι εξαιρετικές παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία αφορούν μόνο την περίοδο της κρίσης, ενώ διαμήνυσε ότι “όσοι σπεύδουν να ζητούν ατελείωτες παροχές είναι σα να σπρώχνουν από τώρα την Ελλάδα σε ένα νέο μνημόνιο”.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους ειδικούς, τους επιστήμονες και τους τεχνοκράτες, ενώ προειδοποίησε ότι ο ίδιος δεν θα ανεχτεί “φθηνές απειλές του τύπου “όταν γυρίσουμε θα λογαριαστούμε”, ούτε αναπαραγωγή fake news από χείλη πολιτικών”