Μυστικά και παράξενα του κόσμου που δεν γνωρίζετε;

75
παράξενα, Κόσμος,

Πόσα μυστικά κρύβει ο κόσμος μας που δεν τα ξέρουμε;

Στη λίστα που ακολουθεί, συγκεντρώνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες κοινωνικές και γεωγραφικές ιδιομορφίες μερικών χωρών του πλανήτη.

-Πάνω από 25% των δασών του κόσμου είναι στη Σιβηρία, καθώς η περιοχή καλύπτεται κατά 40% από μεγάλα δάση κωνοφόρων δέντρων, ενώ σε αφθονία βρίσκονται τα έλατα, οι σημύδες, οι λεύκες κ.ά.

-Στην Παπούα Νέα Γουινέα μιλάνε τουλάχιστον 800 διαφορετικές γλώσσες.

-Το νησί Ναούρου της Ινδονησίας έχει ποσοστό υπέρβαρου πληθυσμού 100%, αφού οι κάτοικοί του είναι στο σύνολό τους παχύσαρκοι.

-Η Σιγκαπούρη δεν έχει καθόλου επαρχία με φυσικά τοπία. Ουσιαστικά ολόκληρο το νησί είναι μια τεράστια πόλη.

-Στην Αυστραλία ζει διπλάσιος αριθμός καγκουρό παρά ανθρώπων.

-Ο Καναδάς έχει 300.000 λίμνες, κατέχοντας το 60% του συνόλου των λιμνών που υπάρχουν στον κόσμο.

-Στο Μιλάνο της γειτονικής μας Ιταλίας υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τους πολίτες που βρίσκονται σε δημόσιο χώρο να χαμογελούν συνέχεια, με εξαίρεση όσους βρίσκονται σε κηδείες ή επισκέπτονται νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Δραματική νύχτα μετά τον σεισμό - Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί και οι τραυματίες - Συγκλονιστικές εικόνες

-Τα Κανάρια Νησιά, σύμφωνα με την iefimerida, (Canary Islands) δεν οφείλουν την ονομασία τους στα καναρίνια, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, τα νησιά ήταν γνωστά για τα αμέτρητα άγρια σκυλιά (στα λατινικά canis) που είχαν. Έτσι ονομάστηκαν Κανάρια Νησιά και όταν οι εξερευνητές τα επισκέφθηκαν το 16ο αιώνα, αιχμαλώτισαν και έφεραν στις πατρίδες τους μικρά κίτρινα πτηνά τα οποία ονόμασαν Canaries, δηλαδή τα γνωστά μας πλέον καναρίνια.

-Στη Βουλγαρία και την Αλβανία το νεύμα του κεφαλιού προς τα κάτω δεν σημαίνει «όχι».

-Η Σαουδική Αραβία δεν έχει φυσικά ποτάμια.

-Η Μογγολία είναι η πιο αραιοκατοικημένη χώρα στον κόσμο με μόλις 4 κατοίκους ανά 2,5 χιλιόμετρα.

-Η Λιβύη είναι η πιο άγονη χώρα στον πλανήτη, με το 99% του εδάφους να είναι έρημος.

Πηγή: usay.gr