Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

NASA: Ιστορικές ανακοινώσεις – Κάπου στο σύμπαν πρέπει να υπάρχει εξωγήινη ζωή, μυστήριο και πιθανή απειλή τα UFO

Ιστορικές ανακοινώσεις πραγματοποίησε η NASA από την Ουάσινγκτον η οποία σε ζωντανή εκδήλωση η οποία μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο, τοποθετήθηκε επισήμως για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και τα περιστατικά θέασης UFO στην ατμόσφαιρα της Γης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, με τα όσα ειπώθηκαν εξ αρχής, «εάν μας ρωτάτε εάν στην απεραντοσύνη του σύμπαντος υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής, τότε η απάντηση είναι ναι», είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της NSA και πρώην αστροναύτης, Μπιλ Νέλσον.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

Μισή ώρα πριν την εκδήλωση δημοσιεύθηκε μία ανεξάρτητη μεγάλη έκθεση η οποία καταρτίστηκε από σπουδαίους επιστήμονες οι οποίοι για πάνω από έναν χρόνο τα περιστατικά θέασης UFO. Διαβάστε τα ευρήματα της έρευνα ΕΔΩ

Όπως είπε ο Μπιλ Νέλσον, η NASA τοποθετεί αρμόδιο διευθυντή για τον εντοπισμό των UFO στην ατμόσφαιρα και την ανάλυση των συγκεκριμένων φαινομένων, ενώ θα διοχετευτούν χρηματικοί πόροι για αυτόν τον σκοπό. Ο Νέλσον είπε ότι η NASA θα διορίσει έναν διευθυντή έρευνας UAP, του οποίου η δουλειά θα είναι “η ανάπτυξη και η επίβλεψη της εφαρμογής του οράματος της NASA για την έρευνα UAP”. Προσθέτει ότι η NASA θα συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες για την ανάλυση ανεξήγητων φαινομένων – και θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για την έρευνα στον ουρανό. “Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς για κατοικήσιμα αντικείμενα”, λέει ο Nelson. Προσθέτει ότι η NASA θα το κάνει αυτό “με διαφάνεια”.

Ο Νέλσον λέει ότι “είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με τη φύση του UAP”. Τόνισε την ανεξαρτησία της ομάδας που συγκρότησε η NASA και δήλωσε ότι οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του τηλεσκοπίου James Webb, το οποίο εκτοξεύτηκε το 2021, καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι θα βρούμε και άλλους πλανήτες που μοιάζουν με τη γη στο διάστημα.

Το αν αυτό σημαίνει ότι μας έχουν επισκεφθεί εξωγήινοι είναι ένα άλλο θέμα. Ο Nelson λέει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι UAPs προέρχονται από το διάστημα – αλλά απλά δεν ξέρουμε τι είναι. “Ξεκινάμε αυτό το εγχείρημα χωρίς προκαταλήψεις, αλλά κατανοώντας ότι βρισκόμαστε σε έναν κόσμο ανακάλυψης”, λέει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον όρο UFO – τι κάνετε για να αντιμετωπίσετε το στίγμα γύρω από αυτόν;

Μια άλλη ερώτηση υπεβλήθη στο πάνελ από δημοσιογράφο του BBC News: “Το UAP – αυτός ο όρος – έχει χρησιμοποιηθεί εν μέρει για να αποστιγματίσει τα UFO, αλλά το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το UFO… πόσο μεγάλο είναι το στίγμα που εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για εσάς και τι κάνετε πρακτικά γι’ αυτό;”

Ο διοικητής Bill Nelson λέει ότι υπάρχει “πολύ φολκλόρ εκεί έξω” και γι’ αυτό η NASA “μπήκε στην αρένα” για να εξετάσει το UAP από επιστημονική άποψη. “Εμείς η NASA προσπαθούμε να το μετατοπίσουμε από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη”, προσθέτει.

Ο δημοσιογράφος ρωτά επίσης αν η NASA ανησυχεί για τους πιθανούς κανονισμούς για την ΑΙ που θα τεθούν σε ισχύ. Ο κ. Νέλσον λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται “κάποια όρια”, αλλά η NASA θα την αξιοποιήσει ως εργαλείο ενώ αναζητά απαντήσεις για το UAP

Τα UFO είναι ένα από τα «μεγαλύτερα μυστήρια» της Γης – Nicola Fox

Η αναπληρωτής διοικητής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA λέει ότι η έλλειψη δεδομένων υψηλής ποιότητας οδηγεί στο μυστήριο. Οι πολυάριθμες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που συνδέονται με τα UAPs – ευρύτερα γνωστά ως UFOs – δεν είναι λεπτομερείς ή συνεπείς, οπότε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση και την προέλευση των αντικειμένων, λέει η κα Fox.

Η NASA θα «προωθήσει τις αναφορές των πολιτών» και θα συνεργαστεί με το κοινό και τους εμπορικούς πιλότους για να βελτιώσει την ποιότητα των δεδομένων, λέει η ίδια.

Η κατανόηση της UAP είναι «ζωτικής σημασίας» – να γιατί

Ο Dan Evans, βοηθός αναπληρωτή αναπληρωτή διοικητή για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικών Αποστολών της NASA λέει ότι η κατανόηση της UAP είναι “ζωτικής σημασίας” για τη NASA για “διάφορους λόγους”.

Ο πρώτος είναι ότι παρέχει μια “ευκαιρία” για τη NASA να κατανοήσει καλύτερα τον “κόσμο γύρω μας”. “Στη NASA έχουμε δεσμευτεί να χαρτογραφούμε το αχαρτογράφητο και αυτή η εργασία ευθυγραμμίζεται με το ποιοι είμαστε”, λέει.

Το πάνελ αντέδρασε στα «πτώματα εξωγήινων» ηλικίας 1.000 ετών

Η επιτροπή κλήθηκε να σχολιάσει δύο δήθεν “μη ανθρώπινα” πτώματα στο Μεξικό. Τα μουμιοποιημένα δείγματα εκτέθηκαν σε γυάλινες θήκες στο πλαίσιο επίσημων αποκαλυπτηρίων στο Κογκρέσο του Μεξικού, σε μια ακρόαση που προκάλεσε ενθουσιασμό στους λάτρεις των UFO.

Ο πρόεδρος της μελέτης David Spergel λέει ότι έχει δει μόνο αναφορές στο Twitter (X) και “δεν γνωρίζουμε τη φύση αυτών των δειγμάτων”. Προέτρεψε τη μεξικανική κυβέρνηση να διαθέσει τα δείγματα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

“Ένα από τα κύρια πράγματα που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ σήμερα είναι να μετακινήσουμε τις εικασίες και τις συνωμοσίες προς την επιστήμη και τη λογική και αυτό το κάνεις με δεδομένα”, προσθέτει ο Νταν Έβανς, βοηθός αναπληρωτή αναπληρωτή διοικητή για την έρευνα.

Ο ρόλος του κοινού “δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί”, λένε οι αξιωματούχοι

“Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν οδικό χάρτη για τη NASA, ώστε να συμβάλει στην κατανόηση της φύσης των γεγονότων UAP”, λέει ο David Spergel, πρόεδρος του Ιδρύματος Simons. “Εξετάσαμε τα περιουσιακά στοιχεία της NASA. Ενώ παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ωκεανού, της εγγύς επιφάνειας και της ατμόσφαιρας… συνήθως δεν έχουν την ανάλυση που απαιτείται για τα γεγονότα UAP”, λέει.

Λέει ότι το σημερινό σύνολο δεδομένων είναι “περιορισμένο”. Για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων, ο Spergel λέει ότι ο ρόλος του κοινού “δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί” και ότι η NASA θα προχωρήσει σε crowdsourcing για να καλύψει τα τρέχοντα κενά δεδομένων της.

Τονίζει ότι οι εκθέσεις “δεν έχουν βρει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι τα UAP είναι εξωγήινης προέλευσης”, λέγοντας ότι τα περισσότερα αναγνωρισμένα UAP είναι αεροπλάνα, αερόστατα, drones ή παρόμοια.

«Αν δεν ξέρουμε τι είναι τα UFO, πώς ξέρουμε τι δεν είναι;»

Η πρώτη ερώτηση απευθύνθηκε στον Bill Nelson. Τον ρώτησαν: «Πώς μπορούμε να καθορίσουμε τι δεν είναι κάτι όταν δεν ξέρουμε τι είναι και, μετά από προσεκτική εξέταση των δεδομένων, αν διαπιστωθεί ότι κάποια UFO ή UAP προέρχονται από μια μη ανθρώπινη νοημοσύνη, ποιο είναι το σχέδιο για να το αποκαλύψουμε στο κοινό;».

Ο κ. Νέλσον λέει ότι η NASA “δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση, αλλά δεν ξέρουμε τι είναι τα UAP. Η αποστολή της NASA είναι να ανακαλύπτει το άγνωστο, έχω πει πολλές φορές στα σημερινά μου σχόλια ότι ασχολούμαστε ανοιχτά και θα είμαστε διαφανείς σε αυτό». Προσθέτει ότι υπάρχει “τόσο μεγάλη ανησυχία” ότι τα δεδομένα είναι απόρρητα και “κλειδωμένα” από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του ότι η NASA θα είναι ανοιχτή σχετικά με τα UAP.


Τι αναφέρει η έκθεση

Αυτή η έκθεση είναι το αποτέλεσμα της έρευνας μιας ανεξάρτητης επιτροπής, που απαρτίζεται από 16 επιστήμονες, αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων, με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel, και είχε την υποστήριξη της NASA από το 2022. Ο στόχος της ομάδας ήταν να μελετήσει τα UAP με βάση την επιστήμη και να δημιουργήσει οδηγίες για το πώς να ενσωματώνουμε τα επιστημονικά εργαλεία και δεδομένα για μεγαλύτερη κατανόηση των UAP. Ο Daniel Evans, ανώτερος αξιωματούχος της NASA, επισήμανε προηγουμένως ότι η έκθεση θα διατίθεται δημοσίως σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και επιστημονικής ακεραιότητας του οργανισμού, ενθαρρύνοντας τον καθένα να την εξετάσει και να τη μελετήσει.

Όπως αναφέρει το BBC μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, με την πρώτη ματιά μάς λέει αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Ότι πρόσφατα, «πολλοί αξιόπιστοι μάρτυρες, συχνά στρατιωτικοί αεροπόροι, ανέφεραν ότι είδαν αντικείμενα που δεν αναγνώρισαν πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ». Λέει ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν από τότε εξηγηθεί «αλλά μια μικρή χούφτα δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί άμεσα ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα». Αυτά τα γεγονότα αναφέρονται πλέον συλλογικά ως Αγνώστου Ταυτότητας Ανωμαλά Φαινόμενα ή UAP, λέει.

nasa-ekthesi-1

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Nasa είναι η έλλειψη δεδομένων για να καθορίσει αν ένα αντικείμενο είναι πράγματι UAP ή όχι. «Οι αναφορές των αυτοπτών μαρτύρων… δεν είναι προς αναπαραγωγή και συνήθως στερούνται των πληροφοριών που απαιτούνται για την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων», αναφέρει η έκθεση.

Όπως αναμενόταν, η έκθεση τονίζει ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος να συμπεράνουμε» ότι οι υπάρχουσες θεάσεις ΑΤΙΑ είναι εξωγήινης προέλευσης. Αλλά παρόλα αυτά συνιστά να μην διαγραφούν τέτοιου είδους ισχυρισμοί, λέγοντας ότι ο γαλαξίας «δεν σταματάει στις παρυφές του ηλιακού συστήματος».

Ακριβώς όπως ερευνούμε το άγνωστο μέσα στο δικό μας Γαλαξία, έτσι θα πρέπει επίσης να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την προοπτική της άγνωστης τεχνολογίας που θα μπορούσε να προέρχεται από άλλες γωνιές του γαλαξία.

«Πολλές από τις επιστημονικές αποστολές της NASA επικεντρώνονται, τουλάχιστον εν μέρει, στην απάντηση του ερωτήματος αν υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη», αναφέρεται. «Αυτές οι έρευνες περιλαμβάνουν αποστολές που αναζητούν βιοϋπογραφές, ίσως στον Άρη ή στα παγωμένα φεγγάρια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Δία και τον Κρόνο – καθώς και πιο μακριά, στις αναλογίες των μορίων που υπάρχουν στις ατμόσφαιρες των εξωπλανητών».

«Η αναζήτηση ενδείξεων εξωγήινης τεχνολογίας αποτελεί φυσική επέκταση αυτών των ερευνών». Προσθέτει: «Αν αναγνωρίσουμε την αληθοφάνεια οποιουδήποτε από αυτά, τότε θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όλα είναι τουλάχιστον αληθοφανή.

Τα UFO “αποτελούν απειλή” για τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ

“Η απειλή για την ασφάλεια του αμερικανικού εναέριου χώρου που συνιστούν τα UFO είναι αυταπόδεικτη”, αναφέρει η επιτροπή στην έκθεση, προτού περιγράψει λεπτομερώς πώς τα μέλη της πιστεύουν ότι η απειλή αυτή μπορεί να μειωθεί.

Λέει ότι υπάρχει μια “ιδιαίτερα ελπιδοφόρα οδός για βαθύτερη ενσωμάτωση” που αφορά το Σύστημα Αναφοράς Ασφάλειας της Αεροπορίας (ASRS), το οποίο διαχειρίζεται η NASA για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το εμπιστευτικό και εθελοντικό σύστημα αναφοράς για πιλότους, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και άλλο επαγγελματικό προσωπικό της αεροπορίας, λαμβάνει περίπου 100.000 αναφορές ετησίως – αν και οι περισσότερες δεν αφορούν ΑΤΙΑ.

Ωστόσο, οι εκθέσεις αναφέρουν: “Αν και αρχικά δεν είχε σχεδιαστεί για τη συλλογή UAP, η καλύτερη αξιοποίησή του για την αναφορά UAP από εμπορικούς πιλότους θα παρείχε μια κρίσιμη βάση δεδομένων που θα ήταν πολύτιμη για την προσπάθεια ολόκληρης της κυβέρνησης [για την κατανόηση των UFO]”.

Έκκληση στον Έλον Μασκ να βοηθήσει!

Η NASA υπαινίσσεται ότι οι δορυφόροι του Έλον Μασκ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση εξωγήινων. 
Ένα άλλο ενδιαφέρον απόσπασμα από την περίληψη επικεντρώνεται στον πιθανό ρόλο της «αμερικανικής εμπορικής βιομηχανίας τηλεπισκόπησης», η οποία λέει ότι «προσφέρει ένα ισχυρό μείγμα δορυφόρων παρατήρησης της Γης που προσφέρουν εικόνες με χωρική ανάλυση κάτω των μερικών μέτρων, η οποία ταιριάζει καλά με τις τυπικές χωρικές κλίμακες των γνωστών UAP [ΑΤΙΑ]».

Και σε παρατηρήσεις που θα είναι αξιοσημείωτες για όσους γνωρίζουν το δορυφορικό σύστημα Starlink που ανήκει στην εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ αναφέρει ότι «η επιτροπή διαπιστώνει ότι τέτοιοι σχηματισμοί θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα ισχυρό συμπλήρωμα για την ανίχνευση και τη μελέτη των UAP, όταν συμβαίνει συμπτωματική συλλογή».

Δεδομένων των εκτεταμένων ανησυχιών που προκλήθηκαν από την προφανή εμπλοκή -και την εξάρτηση- του Μασκ στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, το τμήμα αυτό θα προκαλέσει αναμφίβολα μια σειρά αντιδράσεων.

Άτυπη μετάφραση των συμπερασμάτων της έκθεσης:

«Συνιστούμε η NASA να διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κατανοήσει την UAP, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρογνωμοσύνη της για να συμβάλει σε μια ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη προσέγγιση που βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο.

Συστήνουμε συγκεκριμένα στη NASA να χρησιμοποιήσει τα υπάρχοντα και σχεδιαζόμενα μέσα παρατήρησης της Γης για να διερευνήσει τις τοπικές περιβαλλοντικές συνθήκες που σχετίζονται με την UAP, οι οποίες ανιχνεύονται αρχικά με άλλα μέσα. Με τον τρόπο αυτό, η NASA μπορεί να διερευνήσει άμεσα κατά πόσον ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες συμπίπτουν με γνωστούς UAP. Συνιστούμε επίσης στη NASA να διερευνήσει την ενίσχυση των συνεργασιών με την αμερικανική εμπορική βιομηχανία τηλεπισκόπησης, η οποία προσφέρει ισχυρούς αστερισμούς δορυφόρων υψηλής ανάλυσης για την παρατήρηση της Γης.

Επί του παρόντος, η ανίχνευση UAP είναι συχνά τυχαία, καταγράφεται από αισθητήρες που δεν έχουν σχεδιαστεί ή βαθμονομηθεί για το σκοπό αυτό και οι οποίοι δεν διαθέτουν ολοκληρωμένα μεταδεδομένα. Σε συνδυασμό με την ελλιπή αρχειοθέτηση και επιμέλεια των δεδομένων, αυτό σημαίνει ότι η προέλευση πολλών UAP παραμένει αβέβαιη. Η σημασία της ανίχνευσης UAP με πολλαπλούς, καλά βαθμονομημένους αισθητήρες είναι επομένως υψίστης σημασίας και, κατά συνέπεια, συνιστούμε στη NASA να αξιοποιήσει τη σημαντική της τεχνογνωσία στον τομέα αυτό για να χρησιμοποιήσει ενδεχομένως πολυφασματικά ή υπερφασματικά δεδομένα στο πλαίσιο μιας αυστηρής εκστρατείας συλλογής δεδομένων.

Με τη σειρά της, η ομάδα διαπιστώνει ότι εξελιγμένες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ανίχνευσης UAP, όταν συνδυάζονται με συστηματική συλλογή δεδομένων και ισχυρή επιμέλεια. Στο σημείο αυτό, συνιστούμε να συνεισφέρει η εμπειρογνωμοσύνη της NASA σε αυτούς τους βασικούς τομείς στην προσπάθεια της κυβέρνησης στο σύνολό της για τον εντοπισμό UAP.

Η ομάδα διαπιστώνει ότι η συμμετοχή του κοινού στην προσπάθεια καλύτερης κατανόησης της UAP θα είναι ζωτικής σημασίας. Η NASA, δανείζοντας το όνομά της σε μελέτες UAP, συμβάλλει ήδη στη μείωση του στίγματος που συνδέεται με την αναφορά. Πέρα από αυτό, συνιστούμε στη NASA να διερευνήσει τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης ή της απόκτησης ενός συστήματος crowdsourcing, όπως οι εφαρμογές ανοικτού κώδικα για smartphone, για τη συλλογή δεδομένων απεικόνισης και άλλων δεδομένων από αισθητήρες smartphone από πολλούς παρατηρητές πολίτες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη συστηματικότερη συλλογή δημόσιων αναφορών UAP.

Τέλος, συνιστούμε να αξιοποιηθεί καλύτερα το σύστημα αναφοράς ασφάλειας της αεροπορίας (ASRS) για τις αναφορές UAP εμπορικών πιλότων, παρέχοντας μια κρίσιμη βάση δεδομένων για την προσπάθεια της κυβέρνησης να κατανοήσει την UAP. Θα πρέπει επίσης να αξιοποιηθεί η μακρά ιστορία συνεργασίας του οργανισμού με την FAA για τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προηγμένες τεχνικές ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο σε μελλοντικές γενιές συστημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας (ATM).

Εν κατακλείδι, η NASA είναι σε μοναδική θέση να συμβάλει σε μια ισχυρή και συστηματική προσέγγιση για τη μελέτη της UAP, προωθώντας την αποστολή της για την προώθηση της επιστημονικής γνώσης, της τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης και της εξερεύνησης. Κατά την εξέταση των ανωτέρω συστάσεων, και σύμφωνα με τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού, η NASA θα πρέπει να αξιοποιήσει τις βασικές ικανότητες και την εμπειρογνωμοσύνη της για να καθορίσει αν θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ή υποστηρικτικό ρόλο στην υλοποίηση μιας συγκεκριμένης σύστασης. Η τοποθέτηση του ρόλου της NASA θα πρέπει επιπλέον να εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσέγγισης του συνόλου της κυβέρνησης για την κατανόηση της UAP».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πότε θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα myCar – Ποιους ιδιοκτήτες...

Ενεργοποιείται την ερχόμενη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου η ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέσουν σε κίνηση τα οχήματά τους πληρώνοντας...
Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
ΑΠΟΨΗ: Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι απόλυτοι εχθροί

Σελήνη: Βίντεο της NASA δείχνει αστροναύτες να μην μπορούν να περπατήσουν

Ένα βίντεο της NASA από τις αποστολές Apollo δείχνει τους αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης να μην μπορούν να περπατήσουν εύκολα και να πέφτουν...

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

Μελέτη: Οι τοξικές ουσίες από τα μικροπλαστικά μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα

Οι τοξικές χημικές ουσίες που εμπεριέχονται σε πλήθος προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, παιδικά καθίσματα και smartphones, μπορούν να μπορούν να εισχωρήσουν στο αίμα μέσω...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Λευκός Οίκος ανέθεσε στη NASA να δημιουργήσει “Ώρα Σελήνης”

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τη NASA να συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ και διεθνείς οργανισμούς προκειμένου...

Η NASA θέλει να ρίξει παγάκια στην ατμόσφαιρα για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή

Οι επιστήμονες της NASA αποκάλυψαν μια φιλόδοξη στρατηγική για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Θέλουν να διασπείρουν...

ΗΠΑ: 510 αναφορές το 2022 για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα

Οι ΗΠΑ συνέλεξαν 510 αναφορές το 2022 για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, πολλά από τα...

Το διαστημόπλοιο Odysseus έστειλε τις πρώτες φωτογραφίες από το νότιο πόλο της Σελήνης

Το διαστημόπλοιο Odysseus της Intuitive Machines έστειλε τις πρώτες εικόνες από το νοτιότερο μέρος...