Νέα Δημοκρατία: Κατά μέτωπον αντεπίθεση με το βλέμμα στις κάλπες της 26ης Μαΐου

16
Η σύνθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Δυναμικά αναμένεται να μπει από Δευτέρα στο πολιτικό προσκήνιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με το που θα ανοίξει ξανά η Βουλή η Νέα δημοκρατία θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου.

Το τριήμερο… debate στη Βουλή αναμένεται να αποτελέσει έναυσμα για κορύφωση μίας προεκλογικής περιόδου που στην Πειραιώς δηλώνουν πεπεισμένοι ότι στην επίσημη έναρξή της βρίσκει όχι μόνο μια κυβέρνηση σε απόλυτη δυσαρμονία με την κοινωνία, αλλά και την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα να υφίσταται ακόμη και εσωκομματικό πλήγμα λόγω ταύτισης με τον Παύλο Πολάκη. Μια σειρά από λάθη σε στρατηγικές επιλογές έχουν σαν συνέπεια κ. Τσίπρας «όχι μόνο να μην απολαμβάνει πια τη δημοφιλία που είχε στο παρελθόν από τους πολίτες, αλλά για πρώτη φορά αμφισβητείται ακόμη και από στελέχη του η πολιτική του κρίση», τονίζουν στη Ν.Δ.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί στη Βουλή να απολογηθεί για την πολιτική που ακολούθησε και τη ζημιά που προκάλεσε στη χώρα, για τα ψέματα, για τις πρακτικές της κυβέρνησης, για την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για το μήνυμα που εκπέμπει σε σχέση με το ύφος και το ήθος της εξουσίας, ταυτιζόμενος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που- όπως λένε στην Πειραιώς- «είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα».

Η στρατηγική και οι στόχοι Μητσοτάκη

Νέα Δημοκρατία: Κατά μέτωπον αντεπίθεση με το βλέμμα στις κάλπες της 26ης Μαΐου

Το σενάριο διεξαγωγής και εθνικών εκλογών στις 26 Μαΐου έχει εκ των πραγμάτων διαψευστεί, καθώς παρέρχεται η σχετική προθεσμία προκήρυξης, και η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε κατά μέτωπο επίθεση με το βλέμμα στις ευρωεκλογές, χωρίς να έχει αποκλείσει το σενάριο εθνικές κάλπες να στηθούν στη συνέχεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επανηλλειμμένως τονίσει ότι η ΝΔ επιδιώκει οι ευρωεκλογές να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο, για αυτό και τους έχει αποδώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα, προσδοκώντας ένα αποτέλεσμα τέτοιο θα σύρει τον Αλέξη Τσίπρα σε κάλπες τον Ιούνιο ή που θα προδιαγράψει ανεπιστρεπτί την πορεία των πραγμάτων το φθινόπωρο.

Στόχος το ηθικό πλεονέκτημα με αφορμή το πρόβλημα Πολάκη

Νέα Δημοκρατία: Κατά μέτωπον αντεπίθεση με το βλέμμα στις κάλπες της 26ης Μαΐου

Ως προς το ζήτημα του Πολάκη, η ΝΔ κάνει λόγο για ταύτιση του κ.Τσίπρα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κραδαίνοντας το ηθικόν του πράγματος, μετά την επίθεση του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή και ΑΜΕΑ Στέλιο Κυμπουρόπουλο. “Όποιος επιλέξει Τσίπρα, να ξέρει ότι παίρνει μαζί και τον Πολάκη” είχε πει συνομιλώντας με δημοσιογράφους τη Μεγάλη Τρίτη στο περιθώριο της επίσκεψης του μαζί με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:  Τα τέσσερα εξοπλιστικά προγράμματα που πέρασαν από Βουλή

Στο Μοσχάτο εκτιμούν προφανώς ότι ο κ.Πολάκης είναι πρόσωπο τοξικό και απωθητικό για μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας- ακόμη και για στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό μία έννοια αξιοποιούν την περίπτωση Πολάκη για να πλήξουν προσωπικά τον κ.Τσίπρα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί τη ρητορική του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για να πλήξει προσωπικά τον κ.Μητσοτάκη. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ χθες χαρακτήρισε και φασιστικό τον τρόπο του κ.Πολάκη.

Τα ζητήματα πολιτικού πολιτισμού προστίθενται σε μια… βαριά ατζέντα που κάνει πολλούς στη Ν.Δ. να δηλώνουν δικαιωμένοι που εγκαίρως η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποίησε ότι σε αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθούν «δύο κόσμοι» και ότι αυτές θα αφορούν, τελικά, όχι μόνο στην πορεία της οικονομίας, στις επενδύσεις και τις νέες δουλειές, αλλά και στην ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή η Ν.Δ. θα μιλήσει ευθέως για τις επιπτώσεις από τον «ακραίο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», για τις «απόπειρες παρέμβασης στη Δικαιοσύνη», για τη συμπεριφορά απέναντι στους θεσμούς, για το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», που κατέρρευσε από την ίδια τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για τα αναπάντητα ερωτήματα σε υποθέσεις με οσμή «σκανδάλων». Ταυτόχρονα για τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος που υιοθετήθηκαν από μια κυβέρνηση που ανήλθε στην εξουσία διακηρύσσοντας ότι είναι δήθεν το «νέο», αλλά διακρίνεται για τις πολιτικές πελατειακών σχέσεων.

Ταυτόχρονα με την επίθεση στο λεγόμενο “ηθικό πλεονέκτημα”, η ΝΔ θέλει να στερήσει από το ΣΥΡΙΖΑ και οποιαδήποτε “όπλα” στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για να εξετάσουν τη νομοθέτηση από τώρα της διάθεσης του 1,5 δισ ευρώ περίπου που μπορεί να δοθεί προεκλογικά ως μέρισμα, αλλά και καθώς στη ΝΔ αντιλαμβάνονται ότι ο πρωθυπουργός θέλει να κρατήσει μία συζήτηση για τη μη μείωση του αφορολόγητου στη φαρέτρα του για το σενάριο εκλογών το φθινόπωρο, γι αυτό άλλωστε ο κ.Μητσοτάκης έσπευσε να προαναγγείλει τη ρελάνς με την κατάθεση γαλάζιας τροπολογίας για το αφορολόγητο.

Η Δευτέρα λοιπόν θα είναι η αρχή μίας κατά μέτωπον αντεπίθεσης της ΝΔ με το βλέμμα στις κάλπες της 26ης Μαϊου. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής το Σάββατο με αντικείμενο φυσικά τις ευρωεκλογές και την Κυριακή ο κ.Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει μία ακόμη περιοδεία στην Καβάλα.