Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.5 C
Athens

Νέα Φιλαδέλφεια: Αναζητούν το δολοφόνο του Μιχάλη – Πέντε οι βασικοί ύποπτοι

Ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες είναι οι βασικοί ύποπτοι για το θανατηφόρο τραύμα στο χέρι του 29χρονου Μιχάλη.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Ο πρώτος, είναι 27 ετών και γνώριμος της αστυνομίας, καθώς έχει συλληφθεί 4 φορές:

  • 15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
  • 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
  • 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
  • 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τον Μάρτιο του 2022, το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό γυναίκα, η οποία οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε πριν λίγους μήνες.
 
Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στις 12 το μεσημέρι έγινε στόχος από περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν χωρίς διακριτικά σε μηχανάκια. Αφού έσπασαν τζαμαρίες διέφυγαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αντιποινα από οργανωμένους οπαδού άλλης ομάδας.
 
Ο δεύτερος βασικός ύποπτος είναι επίσης Έλληνας, 27 ετών και είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος Έλληνας βασικός ύποπτος, αναζητείται. Έχει ωστόσο  ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δήλωνε την παρουσία του αλλά και τη συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Οι σκληροί οπαδοί της Ντιναμο, εθνικιστές και επικίνδυνοι ήρθαν στην Ελλάδα με βαρύ οπλισμό: στυλιάρια, σουγιάδες, τάβλες με καρφιά, σιδερένιους σωλήνες, σουγιάδες επικαλαμίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους  ελέγχους που έγιναν στα σύνορα τα όπλα δεν εντοπίστηκαν, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στην εκτίμηση ότι τα προμηθεύτηκαν από Έλληνες σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Η απολογία των 105 συλληφθέντων θα ξεκινήσει αύριο. Θα απολογηθούν σε ομάδες ενώπιον τριών ανακριτών και αναμένεται η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Ο πρέσβης της Κροατίας στην Ελλάδα Αλεξάντερ Σούνκο εξέφρασε τα συλληπητηριά του αλλά και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ συνταρακτικά είναι τα όσα αποκαλύπτει αστυνομικός της ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗ, στην ΕΡΤ για τα όσα συνέβησαν κατά την αιματηρή συμπλοκή με τους χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο μάρτυρας μετέφερε την αγωνία του ίδιου αλλά και των υπόλοιπων μελών της ομάδας του που έβλεπαν τη στρατιά των κουκουλοφόρων οργανωμένων οπαδών να προχωρούν ανενόχλητοι και δεν μπορούσαν να επέμβουν καθώς δεν έπαιρναν εντολη από το αρχηγείο. 

«Περίπου στις 23:00 λάβαμε εντολή να μετακινηθούμε από το Κέντρο της Αθήνας στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό καθώς, ομάδα οπαδών κουκουλοφόρων είχαν κινηθεί προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στις 23.15 ήμασταν εκεί. Πολίτες που μας έβλεπαν στον δρόμο μας παρακαλούσαν να επέμβουμε άμεσα καθώς όπως φώναζαν “χούλιγκαν με ρόπαλα και μαχαίρια σκοτώνουν κόσμο κοντά στο γήπεδο”. Εντολή ωστόσο για να επέμβουμε δεν είχαμε. Ζητούσαμε συνεχώς από το κέντρο να δώσει εντολή»
 δηλώνει ο αστυνομικός.

«Περίπου στις 23.15 και ενώ επιμέναμε να ζητάμε άμεση επέμβαση, το Κέντρο μας είπε: “καμία επέμβαση. Αν μπορείτε κάντε προσαγωγές”. Αμέσως κινηθήκαμε προς τη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη οδό Ανθέων ήρθαμε σε οπτική επαφή με τους χούλιγκαν. Μέσα σε λίγα λεπτά καταφέραμε να τους αφοπλίσουμε και να τους εγκλωβίσουμε. Ειλικρινά, αν δεν είχε επέμβει η Ομάδα ΔΡΑΣΗ, δεν ξέρω πού και πότε θα σταματούσαν οι Κροάτες οπαδοί», καταλήγει.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ποινή κάθειρξης 45 ετών σε γνωστό δικηγόρο – Καταδικάστηκε για βιασμό ανήλικων κοριτσιών

Σε 45 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα, γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, καθώς αποδείχτηκε ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση δύο ανήλικα κορίτσια, 9 και 11 ετών. Το...

“Φλόγα” Αγάπης στην Λειτουργία – Παράκληση για τα παιδιά με καρκίνο

Με ένα κοριτσάκι των Ξενώνων της ΦΛΟΓΑΣ αγκαλιά, έψαλε την Παράκληση στην Παναγία παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας ο Πατέρας Αλέξανδρος που λειτουργεί στον παρακείμενο...
Με γραπτές εξετάσεις η ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς

Υπουργείο Εσωτερικών: Η έρευνα για την κλοπή είναι σε εξέλιξη

Διευκρινήσεις σχετικά με την διάρρηξη που έγινε στην Διεύθυνση Εκλογών έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι το κτίριο φυλάσσεται όλο το 24ωρο. Ειδικότερα η...
29χρονη, τραυματίστηκε, σφαίρα, Κορυδαλλός,

Διαψεύδει τον Γιάννη Καλλιάνο ο θεράποντας ιατρός του πατέρα του – “Δεν πήρα ποτέ...

«Ουδέποτε αποδέχτηκα προσφορά 500 ευρώ από τη σύζυγο του θανόντος» λέει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και θεράποντας ιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος...

Νίσυρος: Συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/4) σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο αρχαιοφύλακας της...

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και...

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του...