Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
22.9 C
Athens

Νέα Φιλαδέλφεια: Στους 104 μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια

Στους 104 έχει ανέβει ο αριθμός των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς σε αυτούς που συνελήφθησαν από την πρώτη στιγμή, προστέθηκαν και οι πέντε Κροάτες που προσήχθησαν χτες το βράδυ από την Ηγουμενίτσα και ένας ακόμα 19χρονος ομοεθνής τους που εντοπίστηκε σε λεωφορείο για τα Τίρανα στον συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και οδηγήθηκαν μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους στον εισαγγελέα.

Ειδικότερα στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 103 άτομα και συγκεκριμένα 97 Κροάτες, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός και ένας Βόσνιος, ενώ ένας ακόμα Κροάτης, που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών. Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης που σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν την Τρίτη οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις – Μπλόκα σε όλες τις εξόδους της χώρας

Πέντε ακόμα Κροάτες που φέρονται ότι συμμετείχαν στην ομάδα η οποία προκάλεσε τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσήχθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα, ενώ ηταν έτοιμοι να ταξιδέψουν με πλοίο προς την Ιταλία, και από εκεί οδικώς για την πατρίδα τους.

Επίσης, σε σύλληψη μετατράπηκε και η προσαγωγή 19χρονου Κροάτη ο οποίος είχε προσαχθεί χθες στην Κακαβιά ενώ προσπαθούσε και αυτός να φύγει από την Ελλάδα με λεωφορείο για τα Τίρανα.

Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα παντού στην Ελλάδα και κυρίως στις εξόδους της χώρας, προκειμένου να συλληφθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι διαφεύγουν τουλάχιστον ακόμα 50 Κροάτες χούλιγκαν, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι εργαστηριακές έρευνες σε DNA και άλλα στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας.

Για τραγική αποτυχία στον τομέα της πρόληψης έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Ο υπουργός μίλησε για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα και πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν. «Ο εύκολος δρόμος θα ήταν να παραιτηθώ» δήλωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι και αναλαμβάνω την ευθύνη μου, για όσο καιρό ο Πρωθυπουργός με εμπιστεύεται σε αυτή τη θέση, έτσι ώστε να δουλέψουμε σκληρά με τους Αξιωματικούς, με τους Έλληνες αστυνομικούς για να αλλάξουμε όσα δεν δουλεύουν σωστά». «Ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες», είπε ο κ. Οικονόμου και τόνισε ότι δεν θα μείνει μόνο στην απομάκρυνση επτά αξιωματικών.

«Το να έρχονται από άλλα κράτη συνδεδεμένοι με κάποια εθνικά στοιχεία με στόχο τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, είναι κάτι παραπάνω από το να μιλήσουμε για ακραίο φανατισμό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής εγκληματολογίας ΕΚΠΑ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Κάθαρση εν κινήσει δε γίνεται. Χρειάζεται στοπ κι εξυγίανση».

«Τέτοια φαινόμενα που έχουν γερές ρίζες ή τις ξεριζώνεις για να μην αναπαράγονται ή οφείλεις ως κράτος να έχεις έναν μηχανισμό που θα προστατεύει την ακεραιότητα και τη ζωή των πολιτών και δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει», δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να λήξει το ζήτημα με την καρατόμηση τροχονόμων».

«Η λύση είναι η τιμωρία των ομάδων. Να αποκλειστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις εθνικές και τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μόνο αυτό θα αποτελούσε σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου», υπογράμμισε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

29χρονη, τραυματίστηκε, σφαίρα, Κορυδαλλός,

Διαψεύδει τον Γιάννη Καλλιάνο ο θεράποντας ιατρός του πατέρα του – “Δεν πήρα ποτέ...

«Ουδέποτε αποδέχτηκα προσφορά 500 ευρώ από τη σύζυγο του θανόντος» λέει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και θεράποντας ιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος...

Νίσυρος: Συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/4) σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο αρχαιοφύλακας της...

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...
Αβεβαιότητα στους πολίτες για το πότε θα βγούμε από την πανδημία

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Η φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον τόπο της 27 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Eπεισόδιο μεταξύ μαθητών στο Κερατσίνι – Πέντε συλλήψεις

Πέντε νεαροί, ηλικίας 18 και 17 ετών, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές...

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες και για βεγγαλικά

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα...

Πάτρα: Σε 43 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων στην πόλη

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Αστυνομία στην Πάτρα και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί...

Παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα 49 άτομα που συνελήφθησαν κατά...