Ο Ηλίας Ψινάκης σε αερόστατο

610
Ψινάκης, αερόστατο,

Προσπάθησε να ταξιδέψει με στιλ και να προβάλει το μήνυμά του, για τη δημιουργία ενός δικτύου αρχαίων ελληνικών πόλεων, με αερόστατο, αλλά δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός του.

Ο Ηλίας Ψινάκης, δήμαρχος Μαραθώνα και εμπνευστής αυτής πρωτοβουλίας δεν κατάφερε να προσγειωθεί στον Λευκό Πύργο, όπως ήταν προγραμματισμένο, για να παραστεί στην τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας για τους δήμους, τις περιφέρειες και τους πολιτιστικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας, με σκοπό την ίδρυση «αμφικτιονίας αρχαίων ελληνικών πόλεων».

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αερόστατο προσγειώθηκε σε βουνό, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Νεοχωρούδας και ο κ. Ψινάκης μετέβη με αυτοκίνητο στην παραλία της πόλης.

«Δεν σηκώθηκε το αερόστατο όταν ήθελα από τον Μαραθώνα και δεν μου έκανε το χατίρι και όταν βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη. Σταμάτησα σε πολλά μέρη, όμως, ο καιρός ήταν ανάποδος και δεν μπόρεσα να προσγειωθώ στον Λευκό Πύργο. Ήταν ένα κολπάκι για να κάνουμε την αμφικτιονία που ετοιμάζουμε. Έχουμε σκεφτεί να γίνει μία συνεργασία μεταξύ των δήμων, όπως έκαναν οι αρχαίοι Ελληνες. Είναι μία έξυπνη κίνηση μεταξύ των δήμων και θα υπογράψουν σε αυτήν όλοι οι δήμοι, από τη Λάρισα και πάνω» ανέφερε ο κ. Ψινάκης.

Διαβάστε επίσης:  Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου;

«Το αερόστατο δεν είναι όπως τα ελικόπτερα. Πρέπει να έχεις καλό καιρό για πετάξεις. Είναι καιρός όλοι οι δήμοι να κάνουμε μία συνεργασία για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα» πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης