Ο κορωνοϊός ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και όχι στη Γουχάν, υποστηρίζει επιστημονική μελέτη

115
Ο κορωνοϊός ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και όχι στη Γουχάν, υποστηρίζει επιστημονική μελέτη

Μία νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ αναφέρει ότι το πρώτο ξέσπασμα του κορωνοϊού θα μπορούσε να είχε συμβεί από τον Σεπτέμβριο σε περιοχή νοτιότερα από την πόλη Γουχάν της Κίνας.

Οι επιστήμονες που ερευνούν την προέλευση του κορωνοϊού υπολόγισαν ότι ο ιός εμφανίστηκε μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 13 Σεπτεμβρίου έως και τις 7 Δεκεμβρίου.

“Ο ιός μπορεί να μεταλλάχθηκε στην τελική του μορφή που είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο πριν από μήνες. Έμεινε μέσα σε νυχτερίδες ή άλλα ζώα ή ακόμα και ανθρώπους και μεταλλάχθηκε για μήνες προτού μεταδοθεί σε άλλους ανθρώπους”, δήλωσε ο γενετιστής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Πίτερ Φόστερ.

“Ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται σε άλλους ανθρώπους μεταξύ του χρονικού διαστήματος από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τις 7 Δεκεμβρίου”, ανέφερε ο γενετιστής και πρόσθεσε:

Διαβάστε επίσης:  Έκπληξη στον Αρκτικό Ωκεανό: Τι έχει αλλάξει στην περιοχή που θερμαίνεται ταχύτερα στον πλανήτη

“Αν έπρεπε να πιεστώ για να δώσω μία απάντηση θα έλεγα ότι είναι πιο πιθανό η αρχική εξάπλωση του κορωνοϊού να έγινε στη νότια Κίνα, παρά στη Γουχάν. Ωστόσο, η απόδειξη μπορεί να προκύψει από την ανάλυση περισσοτέρων νυχτερίδων ή πιθανόν ξενιστών και διατηρημένων δειγμάτων ιστού από νοσοκομεία της Κίνας που φυλάχτηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου. Αυτό το είδος της έρευνας θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πώς εξαπλώνεται ο ιός και να αποτρέψουμε αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον”.

Πηγή πληροφοριών: scmp.com