Ο Μητσοτάκης αποφάσισε την διάλυση της ΟΝΝΕΔ

111
Μητσοτάκης, Βρετανία, Ευρώπη,

Με μια απόφαση υψηλού ρίσκου, η οποία όμως κρίνεται αναγκαία από την τροπή των πραγμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ και την επανίδρυσή της μετά το Συνέδριο του κόμματος, καθώς ως άνθρωπος με στοιχειώδη πολιτική ηθική, δεν μπορούσε να ανεχθεί όλα όσα τραγικά σε επίπεδο καλπονοθείας έγιναν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, με στόχο τον έλεγχο της Οργάνωσης.

Μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή παρατηρήθηκε εικόνα διάλυσης. Οι πάντες αντί να ασχοληθούν με τα του Συνεδρίου, ασχολούντο με τις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή και το Συνέδριο της ΝΔ.

Χθες η οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωση τους εκλεγμένους της διαδικασίας. Ωστόσο όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχεται, εκλογές δεν έγιναν ποτέ και τα ονόματα που ανακοινώθηκαν προφανώς ήταν προϊόν εσωτερικών παζαριών.

Η ουσία βέβαια είναι ποιοι πολιτικοί εγκέφαλοι στην ΟΝΝΕΔ πίστευαν ότι θα μπορούσαν να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι σε βάρος της νεολαίας αλλά και σε βάρος του ιδίου του κ. Μητσοτάκη τον όποιο μάλιστα… έριξαν σκανδαλωδώς στη μοιρασιά των δήθεν εκλεγμένων μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, των εκπροσώπων στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΝΔ.

Μάλιστα χθες έγιναν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένες καταγγελίες για πρόσωπα που είχαν ενεργό ανάμιξη στο «μαγείρεμα» με κυρίαρχο, αυτό του κ. Παπαμιμίκου.

Η σημερινή κίνηση του κ. Μητσοτάκη ήταν επιβεβλημένη, γιατί δεν μπορεί ένας νεοεκλεγμένος πρόεδρος της ΝΔ που ως σημαία του έχει την διαύγεια και την καθαρότητα σε όλα να αποδέχεται το προϊόν μιας καλπονοθευτικής διαδικασίας.

Ωστόσο είναι υψηλού ρίσκου η κίνησή του γιατί εκείνοι που έστησαν το παιχνίδι στην ΟΝΝΕΔ και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν έτοιμοι να στήσουν ανάλογο παιχνίδι και στο Συνέδριο της ΝΔ ώστε ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει τον έλεγχο του κόμματος, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα μείνουν με «σταυρωμένα τα χέρια» αν και ο κ. Μητσοτάκης, σε κάθε περίπτωση έχει το ηθικό πλεονέκτημα με την αποφασιστικού χαρακτήρα και δυναμική, κίνηση που έκανε. Θεωρείται δε, βέβαιο ότι από τη στιγμή που η κίνηση αυτή «του βγει», θα τον καθιερώσει και ως πρόεδρο, αφού δείχνει ότι σε ζητήματα πολιτικής ηθικής δεν λογαριάζει τίποτα και δεν βάζει «νερό στο κρασί του»

Διαβάστε επίσης:  Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για το τριήμερο

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.

Ανοιχτή σε όλους τους νέους.

Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.

Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».