Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 29/12

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ποιοι έχουν τα πολλά λεφτά»

Η εφημερίδα γράφει ότι «δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων για τα έτη 2014-2015 (χρήσεις (2013-2014). Όσον αφορά τους αρχηγούς των κομμάτων, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια τα «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΕΘΝΟΣ: «Ο ΕΟΠΠΥ καταργεί τις προπληρωμές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αφορά στην προμήθεια κάθε είδους υγειονομικού υλικού για διαβητικούς, καρκινοπαθείς, ασθενείς με κινητικά και αναπνευστικά προβλήματα, έως και για την αγορά γυαλιών οράσεως. ΤΕΛΟΣ στο καθεστώς των προπληρωμών για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, που θα πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους για το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Μεγάλη θα είναι η διευκόλυνση για εκατομμύρια ασθενείς, οι οποίοι καλούνταν μέχρι τώρα, ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων να πληρώσουν αμέσως οι ίδιοι».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πριμοδοτούν τις πρόωρες συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι «κατάργησαν εν κρυπτώ με εγκύκλιο το πέναλτι 10% στις πρόωρες συντάξεις αλλά αυτό το κρυφό πριμ στις μειωμένες συντάξεις κρύβει και βόμβες γιατί η διάταξη δεν καταργήθηκε από το νόμο 4336/2015 και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επανέλθει και να ισχύσει αναδρομικά».

Η ΑΥΓΗ: «Δήμαρχε που δίδασκες. Έρευνα από την εισαγγελία και για παράβαση καθήκοντος»

Σύμφωνα με την εφημερίδα τεράστια ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση στον Δήμο Αθηναίων εκ μέρους του δημάρχου Γ. Καμίνη εγείρουν οι αποκαλύψεις για την ακίνητη ρόδα του Συντάγματος, που από χθες άρχισε να αποσυναρμολογείται αλλά και για τη μουσική εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι κροίσοι της κρίσης»

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «τι κι αν το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού πνίγεται στα χρέη, τι κι αν εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους και αναζητούν τη Γη της Επαγγελίας. Οι πολυεκατομμυριούχοι παραμένουν άπληστοι και συνεχίσουν να συσσωρεύουν πλούτο και κυρίως εξουσία μέσα στην κρίση».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Δεσμεύσεις στους έξω, υποσχέσεις στους μέσα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «την υιοθέτηση δύο διαφορετικών αφηγημάτων όσον αφορά τη διάθεση της υπεραπόδοσης των εσόδων, ενός για το ακροατήριο εσωτερικού με χαρακτηριστικά παροχολογίας και ενός διαφορετικού , για τους δανειστές, με δεσμεύσεις πιστής τήρησης των μνημονιακών συμφωνηθέντων, παγιώνει η κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ξεμυτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «απόπειρα απεγκλωβισμού από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει επιχειρεί η κυβέρνηση καθώς πυκνώνουν τα δείγματα της πολιτικής κατάρρευσης μετά τις αλλεπάλληλες ήττες σε όλα τα μέτωπα. Έτσι, μετά τις εξορμήσεις του Πρωθυπουργού ακολουθούν ορισμένοι υπουργοί σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν την ολισθαίνουσα πορεία και εξ αυτού φουντώνουν πάλι η οι φήμες για προεκλογικού τύπου περιοδείες».

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: «Κρατούν ομήρους μισθωτούς-συνταξιούχους»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η περιπέτεια που ακολούθησε την καταβολή του εφάπαξ επιδόματος από την κυβέρνηση προς τους συνταξιούχους άφησε πίσω της όχι μόνο την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς αλλά και μια πνιγηρή περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε όσα αφορούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Είναι ήδη δεδομένο ότι το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από την κυβέρνηση (κλείσιμο της αξιολόγησης στο τέλος του έτους κλπ) δεν υφίσταται».

kontranews: «5 υπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο της NOVARTIS»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «πέντε υπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μίζες, που έδινε ο φαρμακευτικός πολυεθνικός κολοσσός NOVARTIS, προκειμένου να εξασφαλίζει πωλήσεις στα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να κρατάει τις τιμές των φαρμάκων σε επίπεδα διπλάσια και τριπλάσια του πραγματικού κόστους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πώς χτίζεται η έκπτωση φόρου»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «όλα τα έξοδα για αγορές καταναλωτικών και διαρκών αγαθών, καθώς επίσης και για παροχή υπηρεσιών θα περιλαμβάνονται στις δαπάνες που θα πρέπει να εξοφλούν με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες , προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα της ετήσιας έκπτωσης φόρου των 1.900 έως 2.100 ευρώ κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτήσουν από το 2017 και τα επόμενα έτη».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από...
25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 25/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ανεβαίνουν τα ποσά για τα εφάπαξ! Αλλάζει...

Ο Τύπος της Τετάρτης 24/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η κολυμπήθρα, το λάδι και ο σταυρός...

Ο Τύπος της Τρίτης 23/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ιταλικό μοντέλο για δουλειά σε 400.000 άνεργες...

Ο Τύπος της Δευτέρας 22/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ασφάλειες ζωής και δάνεια σε ασθενείς που...