Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Οδηγός για αρχάριες στο BDSΜ: Όσα πρέπει να ξέρετε πριν το δοκιμάσετε

Σκέφτεστε να δοκιμάσετε το bοndage; Εδώ θα διαβάσετε για όλα όσα πρέπει να ξέρετε, πριν το ξεκινήσετε.

Αν ψάχνετε στο Google τον όρο «BDSΜ για αρχάριους», σίγουρα δεν είστε οι μόνες που το κάνετε. Μια σχετική δημοσκόπηση έδειξε ότι 12.727.272 Βρετανοί έχουν δοκιμάσει BDSΜ τακτικές, όπωε και ότι στην Cumbria, στη Βόρεια Αγγλία, είχε τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν πωλήσεις εξοπλισμού BDSΜ στη χώρα.

Το Bοndage ήταν ένα στοιχείο εpωτικών μυθιστορημάτων και τέχνης για αιώνες – από το Andromeda Chained to the Rocks του Ρέμπραντ το 1630, μέχρι την κυκλοφορία του Fifty Shades of Grey, το οποίο έκανε τις μπάλες και το bοndage mainstream, το 2013.

Είναι εκπληκτικό το ότι πωλήθηκαν 100.000.000 αντίτυπα της τριλογίας Fifty Shades παγκοσμίως, επιτρέποντας σε αμέτρητες γυναίκες να μάθουν για διάφορα πράγματα γυύρω από τις σeξουαλικές φαντασιώσεις για το BDSΜ, που διαφορετικά δε θα είχαν τον τρόπο να μάθουν: ξαφνικά, η S&M κουλτούρα ήταν παντού. 

Γιατί όμως το BDSΜ είναι τόσο δημοφιλές; Μα φυσικά, για διάφορους λόγους. Ο αγώνας ενάντια στους περιορισμούς μπορεί να δημιουργήσει μια συναρπαστική έκρηξη αδρεναλίνης, ενώ το να έχετε δεμένα μάτια ενισχύει τις αισθήσεις στο υπόλοιπο σώμα. Σκεφτείτε όλες τις φορές που έχετε κλείσει τα μάτια σας κατά τη διάρκεια ενός μασάζ. Δε νιώθετε πολύ καλύτερα;

Τι είναι το bοndage;

Λοιπόν, το Β στο BDSΜ περιλαμβάνει αφορά την δέσμευση ή τον περιορισμό ενός συντρόφου για ερωτική, αισθητική και/ή σωματοαισθητική διέγερση.

Εσείς και ο σύντροφός σας πιθανότατα έχετε δοκιμάσει ένα από τα καλύτερα sεx toys για ζευγάρια ή ακόμα και ένα super sεx app. Αλλά πώς εισάγετε μια πρακτική που φέρνει στο νου εικόνες δερμάτινων ρούχων, μάσκες και σχοινιά, στην σeξουαλική σας ζωή; Υποσχόμαστε ότι οι οpγασμοί σας θα είναι αρκετά έντονοι, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε για τον οδηγό μας για το bοndage παιχνίδι αρχαρίων.

Μην το επιχειρήσετε με αγνώστους

Ξεκινάμε από τα βασικά: Οι ειδικοί συνιστούν να μην ξεκινήσετε την πρώτη σας εμπειρία bοndage με έναν άγνωστο. Π.χ., τα ραντεβού μέσω Tinder, αλλά και ο οποιοσδήποτε γνωρίσατε μόλις στο Διαδίκτυο, δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για μια τέτοια εμπειρία, ακόμα κι αν τους βρήκατε μέσα από τα καλύτερα site γνωριμιών που έχει να προσφέρει το internet.

Αναζητήστε μερικές συμβουλές πρώτα

Πολλοί άνθρωποι αναβάλλουν να πειραματιστούν με το bοndage για αρχάριους, επειδή δεν ξέρουν πώς να συζητήσουν το θέμα με τον σύντροφό τους. Αυτό είναι κάτι που έχει συνηθίσει η ειδικός του bοndage, Jess Wilde, αναφέρει: «Πολλοί από τους πελάτες μας δεν ξέρουν πως να μιλήσουν στον σύντροφό τους για το BDSΜ:  «Ω, γλυκιά μου, μπορείς να με δέσεις και να με δέρνεις απόψε;» – δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να πεις ξαφνικά στον άλλον». Αυτό που συνιστά λοιπόν, είναι να σκεφτείτε κάποια φαντασίωση ή ίσως μια αντίστοιχη ταινία για να παρακολουθήσετε μαζί στο σπίτι. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα, πριν ξεκινήσετε να δοκιμάσετε το bοndage. Φυτέψτε τον σπόρο στο μυαλό του συντρόφου σας, ότι αυτό μπορεί να είναι κάτι που θέλετε να δοκιμάσετε. Το να τους συνηθίσετε στην ιδέα, μπορεί να αλλάξει λίγο την οπτική τους για το θέμα.»

Μην παρασυρθείτε από λανθασμένες αντιλήψεις για το bοndage

Το bοndage έχει μια συγκεκριμένη φήμη, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένας πολύ ρομαντικός τρόπος ενίσχυσης μιας σχέσης. Σύμφωνα με την Jess, «ο κόσμος του BDSΜ, είναι σαν το κάρυ. Όταν λες «bοndage» σε κάποιον, αμέσως σκέφτεται «μαστίγια, αλυσίδες και τρομακτικά πράγματα». Με τον ίδιο τρόπο, όταν λέτε «κάρυ» σε κάποιον, τότε μπορεί να σκεφτεί: «Θεέ μου, αυτό είναι καυτερό και πικάντικο και δεν αντέχω το πικάντικο φαγητό».

Φυσικά, το BDSΜ έχει και αυτήν την πλευρά, αλλά έχει και άλλες διαβαθμίσεις. Μπορείτε να δοκιμάσετε πιο απλά κόλπα και να μείνετε σε αυτά, αν σας ικανοποιούν.

Η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία είναι το κλειδί

Bοndage για αρχάριους σημαίνει να ξεκινάτε αργά και να το δοκιμάζετε με κάποιον που εμπιστεύεστε. Η κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε τα παιχνίδια, τα οποία απαιτούν και συνεπάγονται την παράδοση του ελέγχου, από τον sub στον dom σύντροφο. Ο Jess λέει ότι είναι σημαντικό να ορίσετε μια λέξη ασφαλείας προτού ξεκινήσετε: «Αυτό, σημαίνει ότι όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο παιχνίδι και ξέρετε ότι μόνο με μια λέξη, αυτό θα σταματήσει αμέσως».

«Μερικοί άνθρωποι που είναι εντελώς αρχάριοι στο BDSΜ μπορεί να σκεφτούν: «Αν χρειάζομαι μια λέξη ασφαλείας, αυτό πρέπει να είναι κάποιο πραγματικά τρομακτικό παιχνίδι», αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Έχουμε μια λέξη ασφαλείας για όλα τα είδη σeξ, και αυτή συνήθως είναι το «Όχι». Αλλά όταν πρόκειται για ένα παιχνίδι με φeτίχ, το «Όχι» μπορεί να μην είναι αρκετό, γιατί μπορεί να είναι μέρος του, γι’ αυτό και μιλάμε για λέξεις ασφαλείας. Γνωρίζετε ότι αν πείτε «Ανανάς» στη μέση του παιχνιδιού, αυτό θα σταματήσει αμέσως».

Εδώ το bοndage μπορεί ακόμη και να οικοδομήσει μια σχέση και να δημιουργήσει μεγάλη εμπιστοσύνη στο ζευγάρι. «Δίνεσαι στον σύντροφό σου», λέει η Jess, «άρα δεν είναι μόνο η αίσθηση του σeξ – μπορεί να είναι μια πραγματικά πολύ ρομαντική πράξη». Η σύμβουλος σχέσεων Cat Williams συμφωνεί: «Τα ζευγάρια που έχουν πιο ουσιαστικές σχέσεις, είναι εκείνα που μπορούν να είναι πραγματικά ειλικρινή. Έτσι, αν αισθάνονται αρκετά ασφαλείς για να πουν, «ας εξερευνήσουμε αυτό που αγαπάς πραγματικά», ένας από αυτούς μπορεί να πει, «θα μου άρεσε πολύ να εξερευνήσω το παιχνίδι ρόλων». Οπότε, το θέμα είναι να αποφασίσουν ποιοι ρόλοι τους ενδιαφέρουν και μετά μπορεί να πουν, «μπορείς να είσαι αστυνομικός και να με δέσεις;» και κάπως έτσι να ξεκινήσει ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης.

Eπιλέξτε τη θέση σας προσεκτικά

Όταν τα ζευγάρια θίγουν το θέμα του bοndage, συχνά αισθάνονται πίεση να χαρακτηρίσουν τον εαυτό τους είτε ως υποτακτικό είτε ως κυρίαρχο σύντροφο. H Jess λέει ότι για τα πρώτα παιχνίδια, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς: «Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται: «Πρέπει να διαλέξω έναν ρόλο» ή «Είμαι ο άντρας, οπότε πρέπει να είμαι ο κυρίαρχος». Κατά τη διάρκεια του πειραματισμού, μπορεί κάλλιστα να διαπιστώσετε ότι προτιμάτε το ένα έναντι του άλλου ή ότι μισείτε δραματικά να είστε υποτακτικοί. Αλλά όταν μιλάμε για αρχάριους, θα έλεγα να δοκιμάσετε και τους δύο ρόλους στην αρχή».

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι τείνουν να αναφέρουν το sub και το dom ως ρόλους στο bοndage, αλλά υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία, που είναι ο «διακόπτης» και μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι οι διακόπτες για ολόκληρη τη σeξουαλική τους ζωή. Ο διακόπτης, είναι εκείνος που του αρέσει να αλλάζει ρόλους ανάλογα με τη διάθεσή και τον σύντροφό του. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι διακόπτης».

Γίνε ο πρώτος που θα το δοκιμάσει

Σύμφωνα με την Jess, ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσει ο σύντροφος σας κάτι που τον τρομάζει, είναι να προσφερθείτε εθελοντικά εσείς, να το κάνετε πρώτοι: «Μπορείτε να πείτε, «Θα φορέσω τη μάσκα στα μάτια απόψε, έχω αυτή την υπέροχη ιδέα – θέλω πολύ να δοκιμάσω να μου κάνεις μασάζ ενώ έχω δεμένα τα μάτια μου», και μόλις το κάνετε, πείτε του πόσο υπέροχο ήταν. Είναι στην ουσία αντίστροφη ψυχολογία. Δείξτε του τι ωραία περάσατε όσο ήσασταν δεμένοι ή ενώ φορούσατε τη μάσκα στα μάτια και θα θελήσει και εκείνος να το δοκιμάσει αργότερα».

Μείνετε στα απλά

Όσον αφορά τα βασικά στοιχεία της bοndage για αρχάριους, η Jess συνιστά να ξεκινήσετε με τα πιο απλά. Σίγουρα, μια στάση του σeξ, όπως το δέσιμο, μπορεί να είναι ο τελικός στόχος, αλλά θα πρέπει να το προθερμάνετε. «Μην αρχίσετε να φέρνετε πολλά sεx toys που μπορεί να είναι εκφοβιστικά ή να περιπλέξουν υπερβολικά τα πράγματα και να αποσπούν περισσότερο την προσοχή, παρά να βελτιώσουν την εμπειρία». Γι’ αυτό τα και μάτια είναι τόσο εύχρηστα σε αυτά τα παιχνίδια. 

«Από τη στιγμή που μπλοκάρετε την όραση κάποιου, αυξάνει όλες τις άλλες αισθήσεις του, οπότε θα γίνει πολύ ευαίσθητος στην αφή. Αυτή είναι η ιδέα του bοndage, η ενίσχυση τόσο της ψυχολογικής, όσο και της φυσικής απόκρισης ενός ανθρώπου, με το παιχνίδι που κάνει με το σώμα του. Αν βάλετε δέσετε τα μάτια του συντρόφου σας και του κάνετε μασάζ, θα είναι πολύ ευαίσθητος σε κάθε άγγιγμα και θα απολαύσει περισσότερη ευχαρίστηση από τα πιο απλά πράγματα. Επιπλέον, οι μάσκες δεν είναι τρομακτικές, γιατί συνήθως μπορείτε να πάρετε από σατινέ υλικά.»

Σύμφωνα με την Jess, το δέσιμο των ματιών, μπορεί επίσης να είναι μια τόνωση της αυτοπεποίθησης: «Μπορεί να έχετε τον έλεγχο για πρώτη φορά και μπορεί να νιώθετε ότι υπάρχει ένας προβολέας πάνω σας και πρέπει να αποδώσετε».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μελέτη: Οι τοξικές ουσίες από τα μικροπλαστικά μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα

Οι τοξικές χημικές ουσίες που εμπεριέχονται σε πλήθος προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, παιδικά καθίσματα και smartphones, μπορούν να μπορούν να εισχωρήσουν στο αίμα μέσω...

Γιατί οι νεαρές Λονδρέζες δεν μπορούν να βρουν τον άνδρα της ζωής τους;

Μαζί με το κλείσιμο πολλών νυχτερινών κέντρων στo Λονδίνο, φαίνεται να ζορίζονται και οι νέες γυναίκες να βρουν τον σύντροφο της ζωή τους. Δύο...

To ανέκδοτο: Ο Ριζοσπάστης, τα Κομμουνια ο ζωγράφος και ο Λένιν στο Παρίσι

Κάποια στιγμή ένας διάσημος ζωγράφος ήρθε στην Αθήνα για να κάνει την έκθεσή του. Ένα από τα έργα του πολυδιαφημισμένο ήταν και ένα με τίτλο...

Η Αθήνα και ο Πειραιάς του 1920 σε ένα απίστευτο (βίντεο)

Ένα απίστευτο βίντεο που μας ταξιδεύει έναν αιώνα πίσω... Πριν από έναν αιώνα ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός. Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, και...
Στόουνχεντζ: Ανακαλύφθηκε μοναδική νεολιθική δομή

Ποια είναι η σχέση του Στόουνχεντζ με το φεγγάρι;

Η τοποθεσία του Στόουνχεντζ (Stonehenge) είναι γνωστό ότι είναι ευθυγραμμισμένη προς την κατεύθυνση της ανατολής του ήλιου στο θερινό ηλιοστάσιο και της δύσης στο χειμερινό ηλιοστάσιο,...

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτο αποκαλύπτει αν είστε γενναίοι ή καλοσυνάτοι

Τα τεστ προσωπικότητας αξιοποιούν τη συναρπαστική αλληλεπίδραση μεταξύ της οπτικής αντίληψης και των γνωστικών χαρακτηριστικών και αποκαλύπτουν στοιχεία βαθύτερα για την προσωπικότητά σας. Ακριβώς αυτό...

Σοκ στη Λάρισα – Σαραντάρες “ξεζούμισαν” 17χρονο μαθητή Λυκείου…

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Λάρισα μετά τη ροζ αποκάλυψη ότι ένας 17χρονο μαθητής Λυκείου κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από ερωτικό τρίο με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αγιος Βαλεντίνος: 4+1 ιδέες για το πιο hot βράδυ

Ήρθε η μεγάλη μέρα! Eίτε βγεις είτε δεν βγεις, αυτό δε σημαίνει πως δεν...

Νομίζατε πως τα είχατε δει όλα; Αυτή η κυρία μας κάνει να ιδρώνουμε

Μην πάτε πουθενά, διότι η Βαλεντίνα είναι έτοιμη να σας… δροσίσει με την πληθωρική...

Ποιος από το ζευγάρι καθορίζει το πόσες φορές φορές θα κάνει σeξ

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Evolutionary Behavioral Sciences, φαίνεται ότι οι άντρες ξεκινούν το...