Πάντα μετά από έναν ανασχηματισμό υπάρχουν γκρίνιες. Και από αυτούς που βγήκαν από την κυβέρνηση και από αυτούς που περίμεναν και δεν αξιοποιήθηκαν. Κάποιες από τις γκρίνιες πνίγονται, κάποιες άλλες όχι.
Εδώ και ημέρες συντηρείται ένα σενάριο από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο, πως η ομάδα των «καραμανλικών» διαμαρτύρονται εντόνως, διότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα αποψιλώθηκαν.
Οι εκλογικές λίστες
Ήδη κάποιοι σκέφτονται και τις εκλογικές λίστες. Κι αυτό διότι για έναν βουλευτή είναι βουνό να έχει να αντιμετωπίσει έναν εν ενεργεία υπουργό. Στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής υπάρχουν για παράδειγμα δύο διαμαρτυρόμενοι. Ο λόγος για τον Βασίλη Οικονόμου (τον πρώην ΠΑΣΟΚο) και τον Γιώργο Βλάχο. Και αυτό διότι ο Μάκης Βορίδης έτσι και αλλιώς εκλέγεται στην πρώτη θέση, όμως εάν τελικά στην ίδια περιφέρεια είναι υποψήφιος και ο Στέλιος Πέτσας (αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα την Τοπική Αυτοδιοίκηση), τότε το πρόβλημα μεγεθύνεται, καθώς στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται πάντα και η Γεωργία Μαρτίνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.
Δυσαρέσκεια υπάρχει και στη βόρεια Ελλάδα, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που ανέμεναν αξιοποίηση. Έτσι ξαφνικά κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα ότι αρκετά στελέχη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας απογοητευμένα έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν μία ιδιότυπη λευκή απεργία. Τα ρεπορτάζ αυτά ως επί το πλείστον κυκλοφορούν από αντιπολιτευτικούς κύκλους. Ειδικά επειδή μετά τον ανασχηματισμό το Μέγαρο Μαξίμου πολύ λογικά έπραξε και έκανε το απαραίτητο μασάζ. Αλλά μέχρι εκεί. Απλά είναι πολύ λογικό κάποιοι βουλευτές να θεωρούν τον εαυτό τους αδικημένο, ή ριγμένο και πάνω στην απογοήτευση τους να διαμηνύουν ότι δεν θα ξεχάσουν, αλλά ουδείς πιστεύει ότι τελικά δημιουργήθηκαν ρωγμές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως και να έχει, το επιμύθιο είναι αυτό που ανέλυσε η «Α» στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της την προηγούμενη εβδομάδα. Ότι δηλαδή ο Κυριάκος προέβη σε έναν ανασχηματισμό μάχης για την επανάκτηση της κανονικότητας και όχι σε έναν ανασχηματισμό εκλογών. Αν σκόπευε στο τελευταίο άλλους θα διάλεγε να «αναδομήσει» και με άλλα κριτήρια. Απλώς τότε θα γκρίνιαζαν άλλοι από αυτούς που γκρινιάζουν σήμερα…