Πάτρα: 19 χρόνια φυλακή στο ζευγάρι που έκαψε το επτά μηνών κοριτσάκι του

45
Σώθηκε μωράκι 10 μηνών που κατάπιε καρύδι

Ένοχο κρίθηκε το ζευγάρι που δικάστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο του Πύργου για την υπόθεση κακοποίησης του βρέφους του, το οποίο το καλοκαίρι του 2017 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και κατάγματα.

Το δικαστήριο τους καταδίκασε σε 19 χρόνια φυλάκισης για την κακοποίηση του παιδιού.

Και οι δύο γονείς αρνήθηκαν τις κατηγορίες και «τα έριχναν ο ένας στον άλλον». Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις, τις αλληλοκατηγορίες και τις αντιφάσεις και έκρινε πως διέπραξαν από κοινού τις αποτρόπαιες πράξεις.

Μάνα και πατέρας αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας για την κακοποίηση του ίδιου τους, του παιδιού.

Η φρικτή ιστορία διαδραματίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Πάτρας. Το βρέφος είχε νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών – Καραμανδάνειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άλλα δύο παιδιά του ζευγαριού βρίσκονται σε ιδρύματα.
Πριν τη δίκη

Διαβάστε επίσης:  Σύνταγμα: 9 συλλήψεις και 6 προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ

Η μητέρα αρνιόταν τις κατηγορίες ενώ ο δικηγόρος της Θανάσης Διαμαντόπουλος δείχε δηλώσει στο thebest.gr: «Η μητέρα του παιδιού αρνείται τις κατηγορίες. Άλλος το έκανε, γνωρίζει ποιος είναι αυτός και αύριο θα αποδειχθεί στο δικαστήριο».

Σύμφωνα με όσα είχαμε μάθει από τον δικηγόρο Ιωάννη Αποστολόπουλο, το ίδιο ακριβώς ισχυριζόταν και ο 20χρονος πατέρας του παιδιού ο οποίος επίσης αρνιόταν τις κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι αρχικά η 28χρονη μητέρα έλεγε ότι το έγκαυμα που έχει το παιδί είναι από καυτό γάλα και όχι από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του. Για τα κατάγματα είχε ισχυριστεί ότι το άλλο ανήλικο παιδάκι της οικογένειας, το έριξε από το ριλάξ χωρίς όπως είπε να προλάβει να το αποτρέψει.

Πηγή: thebest.gr