Πεδίον του Άρεως: Ναζιστικά σύμβολα στο άγαλμα του Αλέξανδρου Υψηλάντη (Φώτο)

26
Πεδίον του Άρεως, ναζιστικά σύμβολα, άγαλμα, Αλέξανδρος Υψηλάντης,

Θλίψη προκαλεί η εικόνα της σαρκοφάγου με το άγαλμα του ηγέτη της Επανάστασης του 1821, Αλέξανδρου Υψηλάντη στον προαύλιο χώρο του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι ζωγράφισαν το σήμα των ναζιστικών SS στον μαρμάρινο γιακά του πρίγκηπα και ανέγραψαν «Αρτέμης Μάτσας» με ένα βέλος προς το πρόσωπο του Υψηλάντη βεβηλώνοντας το μνημείο, στο οποίο από το 1964 φυλάσσονται τα οστά του εμπνευστή της Επανάστασης για την ανεξαρτησία των Ελλήνων.

Επί του θέματος έχει τοποθετηθεί ο δήμος Αθηναίων, που ανέφερε σε απάντηση του στις αρχές Σεπτεμβρίου προς τους πολίτες πως η ευθύνη για την αποκατάσταση του μνημείου ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Να σημειωθεί ότι η βεβήλωση του μνημείου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε τον περασμένο Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης:  Βάζε μετάνοια συνεχώς όταν σφάλεις και μη χάνεις καιρό

Ταυτόχρονα, στο θέμα αναφέρθηκε και μέλος της κοινότητας ενεργών πολιτών «Πεδίον του Άρεως – Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση», Ελισάβετ Αντωνιάδου, η οποία τόνισε ότι «θα ήταν πρόθυμοι οι γονείς των παιδιών σε γειτονική σχολεία να αναλάβουν οι ίδιοι να καθαρίσουν το μνημείο, αλλά φοβούνται μήπως προκαλέσουν κάποια ζημιά, γι’ αυτό και περιμένουν την παρέμβαση των αρμοδίων».

Ταυτόχρονα, ανέφερε στο pontos-news.gr ότι η βεβήλωση των αγαλμάτων είναι μια πτυχή μόνο των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που καθιστούν το πάρκο των 280 στρεμμάτων απροσπέλαστο για τους πολίτες, με πρώτο αυτό της καθημερινής και ευρείας χρήσης ναρκωτικών στην πλευρά του προς την οδό Μαυρομματαίων, που αποτελεί πλέον γκέτο.

Πηγή: pontos-news.gr

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πεδίον του Άρεως, ναζιστικά σύμβολα, άγαλμα, Αλέξανδρος Υψηλάντης,