Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
17.5 C
Athens

Περιστέρι: Βρέθηκε η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί

Εντοπίστηκε πριν λίγο στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Δυτικής Αττικής η 15χρονη από το Περιστέρι για την οποία είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της στις 19 Απριλίου.

Η 15χρονη εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και οδηγήθηκε στο ΑΤ Περιστερίου. Η 15χρονη είναι καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Φωτεινή βρέθηκε να είναι μαζί με μία φίλη της, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που «χτένιζαν» το κέντρο για ώρες.

Η φίλη της με την οποία βρέθηκε η 15χρονη Φωτεινή είναι Ρομά και με αυτήν είχε φύγει από το σπίτι της. Η 15χρονη εθεάθη και τελικά βρέθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Το χρονικό του εντοπισμού της

Υπενθυμίζεται πως η 15χρονη Φωτεινή από το Περιστέρι εξαφανίστηκε στις 19/4 και ώρα 19:00 το απόγευμα με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές, ενώ ανακοίνωση με τα στοιχεία της έχει κυκλοφορήσει και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τη 15χρονη αφού μπορεί να έχει μπλέξει με ένα επικίνδυνο κύκλωμα, το οποίο στο εξωτερικό είναι γνωστό ως «loverboys».

Όπως είχε εξηγήσει πριν τον εντοπισμό της, η 15χρονη είχε σχέσεις με κάποιους Ρομά αλβανικής καταγωγής, με αποτέλεσμα να υπάρχει ισχυρή πιθανότητα κάποιος εξ αυτών να της «πωλούσε έρωτα» προκειμένου να την εντάξει στο επικίνδυνο κύκλωμα.

Μάλιστα η 15χρονη φαίνεται να είχε επηρεαστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό από τους Ρομά, σε σημείο που η ίδια ντυνόταν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πως έχει την ίδια καταγωγή με εκείνους. Προσπαθούσε δηλαδή να ενσωματωθεί πλήρως με το κύκλωμα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» τα ίχνη της χάθηκαν όταν δύο γυναίκες την πήραν και την έβαλαν μέσα σε βαγόνι του ΗΣΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια της εξαφανισμένης 15χρονης, δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν μέχρι που το παιδί τους έφυγε από το σπίτι.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως τα θύματα loverboys πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν εξ αρχής πως η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς είναι ερωτευμένα με τον δράστη με αποτέλεσμα να τον ακολουθούν πιστά.

«Έχουν υπάρξει καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ υπήρχε περιστατικό και με ένα δικό μας παιδί. Ωστόσο τα περισσότερα περιστατικά δεν καταγγέλλονται, καθώς το θύμα στην αρχή νομίζει πως συναινεί στην κατάσταση, αλλά δεν κατανοεί τον κίνδυνο. Όσα περιστατικά δημοσιεύθηκαν έγιναν μετά από παρέμβαση του κόσμου. Στην περίπτωση της 15χρονης δόθηκε εισαγγελική εντολή, αλλιώς θα μιλούσαμε ξανά για μία απλή εξαφάνιση. Όσον αφορά την αστυνομία εκείνη βοηθά κυρίως όταν οι loverboys χτυπούν στο διαδίκτυο», είπε στο ο κ. Γιαννόπουλος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Ματσακάς

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο ηθοποιός Κώστας Ματσακάς, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media, ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε για...
Πανελλήνιες 2020: Παράταση μέχρι την Δευτέρα για την υποβολή μηχανογραφικών

Το χρονοδιάγραμμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα...

Ανοίγει η τουριστική σεζόν – Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν και παρότι τα μηνύματα είναι ευοίωνα, οι μεγάλες ελλείψεις εργαζόμενων σε κομβικές θέσεις και ειδικότητες είναι ανοιχτή πληγή αλλά και απειλή για...

Συντάξεις Ιουνίου 2024: Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους

Πιθανότατα η Τρίτη 28 Μαΐου 2024 θα είναι η ημερομηνία, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταβολές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Ιουνίου...
Αγρίνιο: Πατέρας εξέδιδε σε μπαρ την 15χρονη κόρη του

Σοκ στις Σέρρες: 14χρονη ισχυρίζεται ότι τη βίαζε ο πατριός

Την υπόθεση διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών Σοκ προκαλεί η καταγγελία, που υπέβαλαν στην Αστυνομία μια 14χρονη και η μητέρα της, με καταγωγή από τη...

Η φωτογραφία της ημέρας

Λίγες ακόμη στιγμές ηρεμίας για όσους μένουν στην Αττική 7 Μαΐου 2024

Μαχαίρωσε τον αδελφό του στη Λάρισα και τραυμάτισε ελαφρά και φίλο του και ένα...

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες το μεσημέρι, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ο 41χρονος Λαρισαίος σε βάρος του οποίου από την αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών ασκήθηκε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Περιστέρι: 17χρονος ξυλοκοπήθηκε από 14 ανηλίκους

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, αυτή τη φορά στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα ένας 17χρονος...

Ρέθυμνο: Μία καταγγελία αποκάλυψε την φρικτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 15χρονης

Οργή προκαλεί η νέα φρικτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο. Το...

Θεσσαλονίκη: 15χρονη γρονθοκοπήθηκε άγρια από συμμαθήτριές της

«Την έφτυσαν και τη χτύπησαν επειδή υπερασπίστηκε μια φίλη της» λέει ο πατέρας της 15χρονης...

Περιστέρι: Νεκρός άνδρας έπειτα από φωτιά σε διαμέρισμα

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας, κατά την διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς μικρής έκτασης, σε διαμέρισμα επί...