Πέθανε ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι

17
Πέθανε ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι

Ο Αντρέα Καμιλέρι, ένας από τους πιο διάσημους Ιταλούς συγγραφείς, πέθανε την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, σε ηλικία 93 ετών, μετέδωσε το ιταλικό κρατικό δίκτυο Rai.

Τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν στην εντατική, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γεννήθηκε στη Σικελία στις 6 Σεπτεμβρίου 1925.

Ο Καμιλέρι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εργαζόμενος ως θεατρικός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και καθηγητής και γνώρισε την επιτυχία μετά τα 60 του.

Ήταν ο πρώτος που έφερε στην Ιταλία το θέατρο του παραλόγου του Σάμουελ Μπέκετ, ανεβάζοντας, το 1958, το έργο «Το τέλος του παιχνιδιού» στο Θέατρο «dei Satiri» στην Ρώμη και μετά (1970) στην τηλεόραση με τους Αντόλφο Τσέλι και Ρενάτο Ράσελ.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του εξήντα κατάφερε να εργαστεί στη RAI και συμμετείχε σε πολλές παραγωγές της ιταλικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων στις τηλεοπτικές σειρές «Οι περιπέτειες της Λάουρα Στορμ», με πρωταγωνίστρια την Λαουρέτα Μασιέρο, «Υπολοχαγός Σέρινταν», με πρωταγωνιστή τον Ubaldo Lay και «Οι έρευνες του αστυνόμου Maigret» με πρωταγωνιστή τον Τζίνο Τσέρβι.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 Δεκεμβρίου

Ο Αντρέα Καμιλέρι ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα το 1978 με την έκδοση του μυθιστορήματος «Η ροή των πραγμάτων». Το 1980, εξέδωσε το μυθιστόρημα «Καπνός στον ορίζοντα» που είναι το πρώτο από τα μυθιστορήματά του στα οποία η υπόθεση τοποθετείται σε μια φανταστική πόλη στη Σικελίας, τη Βιγκάτα.

Έγραψε περισσότερα από 100 βιβλία. Τα βιβλία του, με ήρωα τον Μονταλμπάνο έχουν πολλές φορές βρεθεί στην λίστα των μπεστ σέλερ στην Ιταλία, έχουν μεταφραστεί σε 32 γλώσσες και έχουν εμπνεύσει την τηλεοπτική σειρά που προβάλλει η Rai αλλά και παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα..

Το 1957 παντρεύτηκε την Rosetta Dello Siesto και απέκτησε τρία παιδιά.