Πέτσας: Να αφήσει τους παλληκαρισμούς ο Τσίπρας

19
Πέτσας: Να αφήσει τους παλληκαρισμούς ο Τσίπρας

«Να αφήσει στην άκρη τους παληκαρισμούς και να τοποθετηθεί δημοσίως» αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις που έγιναν επί των ημερών της διακυβέρνησης του κάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κληθείς να σχολιάσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την αποστροφή του Α. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ πως «εδώ είμαι αν τολμούν ας διευρύνουν το κατηγορητήριο και να με συμπεριλάβουν» ο Σ. Πέτσας τόνισε χαρακτηριστικά: «Ας αφήσει στην άκρη τους παλληκαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το «πολιτικό κατηγορητήριο» στις συνειδήσεις των πολιτών».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή και τις τελευταίες αποκαλύψεις, υποστήριξε πως εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας, ζητώντας από τον Α. Τσίπρα να δώσει πολιτικές απαντήσεις και να μην προκαλεί τους πολίτες. «Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πείθει αλλά προκαλεί τους πολίτες» υπογράμμισε ο Σ. Πέτσας, στρέφοντας τα πυρά του κατά του Α. Τσίπρα και για την υπόθεση Νοβάρτις.΄

Όπως ανέφερε μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, γίνεται προφανές ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα:

Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωση του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 Ιουλίου

Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που – από το 2018 μιλώντας στη Βουλή – υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγειλε την τότε Κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο.

Χαρακτηρίζοντας εγκληματική την αδράνεια των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλυφθεί το πραγματικό σκάνδαλο Νοβάρτις προανήγγειλε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. «Σήμερα, μετά την εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου».

Απάντηση έδωσε στον Α. Τσίπρα και για τις αναφορές του περί επανάληψης του βρώμικου 89. Ο Σ. Πέτσας επικαλέστηκε την τοποθέτηση που έκανε από το βήμα της Κ.Ε.Α του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Ν. Φίλης, ο οποίος υποστήριξε πως η αριστερά εκείνη την περίοδο ήταν δύναμη κάθαρσης, όχι συνενοχής ή συγκάλυψης.

Αναφερόμενος στην αναζωπύρωση του σεναρίων για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με αφορμή και την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη ο Σ. Πέτσας σημείωσε πως δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού και μάλιστα εντός της εβδομάδος, όπως γράφτηκε.