Ποια είναι τα έντεκα σημάδια που δείχνουν ότι είστε πιο ευφυείς από το μέσο όρο

202
Έρευνα: Το χαμηλό εισόδημα επηρεάζει τον εγκέφαλο σε οποιαδήποτε ηλικία

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η μέτρηση της ευφυΐας ενός ανθρώπου γίνεται μέσω ειδικών τεστ. Ωστόσο, πρώτον, η αξία αυτών των τεστ έχει αμφισβητηθεί από την επιστημονική κοινότητα και, δεύτερον, εκτιμάται ότι μετρούν μόνο ένα μέρος του συνόλου που ονομάζεται ευφυΐα.

Παρά ταύτα, διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να διαπιστωθεί αν ένα άτομο είναι ευφυές πάνω από το μέσο όρο.

Τα σημάδια αυτά είναι τα εξής:

1. Μιλάτε πολλές ξένες γλώσσες: πέραν του ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών αυξάνει την επάρκεια της λειτουργίας του εγκεφάλου, έχει διαπιστωθεί ότι καθυστερεί και την εμφάνιση ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

2. Έχετε IQ πάνω από 100.

3. Είστε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας: μελέτη έδειξε ότι τα πρώτα παιδιά είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ IQ, σε σχέση με τα νεώτερα αδέλφια τους.

4. Αγαπάτε τις γάτες: δεδομένου ότι οι γάτες είναι λιγότερο κοινωνικές από τα σκυλιά, η μεγαλύτερη συμπάθεια προς αυτές δείχνει υψηλότερη ευφυΐα.

Διαβάστε επίσης:  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Ο καθένας μας αξίζει να παλέψει για να ξεφύγει από τα δεσμά του

5. Πίνετε αλκοόλ: δεν εννοούμε να γίνεστε σκνίπα, αλλά να πίνετε περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο. Μελέτη έδειξε ότι οι πτυχιούχοι πανεπιστημίου πίνουν περισσότερο όσο μεγαλώνουν απ’ ό,τι όσοι δεν έχουν τελειώσει ΑΕΙ.

6. Έχετε πτυχίο πανεπιστημίου: υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι δεν περάσετε μόνο με «σκονάκι».

7. Είστε αριστερόχειρες: μελέτες έχουν δείξει ότι οι αριστερόχειρες -που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού- έχουν καλύτερες γνωστικές ικανότητες.

8. Είστε ανήσυχος: εντάξει, όχι να χρειάζεστε ηρεμιστικά, αλλά όταν σας απασχολούν πράγματα φαίνεται ότι είστε άτομο υψηλής ευφυΐας.

9. Έχετε χιούμορ: αυτονόητο, νομίζουμε…

10. Είστε… τεμπέληδες: ω, ναι, μελέτη σε πανεπιστήμιο της Φλόριντα έδειξε ότι άτομα που προτιμούν να τεμπελιάζουν από το να ασκούνται έχουν υψηλότερη ευφυΐα.

11. Αμφισβητείτε την εξυπνάδα σας: «το έξυπνο πουλί, από τη μύτη πιάνεται», λέει η λαϊκή σοφία και έχει δίκιο, ενώ τα άτομα που διαρκώς αμφισβητούν την εξυπνάδα τους φαίνεται ότι είναι πιο ευφυή από τα άτομα που θεωρούν ότι είναι έξυπνα.