Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
17.4 C
Athens

Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» ο «Αντίνοος» σε λίγες ώρες

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάζει ο καιρός έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, με τον «Αντίνοο» να επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, «φέρνοντας» μαζί του ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς της μέγιστες τιμές της.

«Πιο επικίνδυνη μέρα η Τρίτη»

Αύριο, όμως, η Τρίτη θα είναι η πιο επικίνδυνη μέρα, οπότε περιμένουμε, κυρίως το απόγευμα, στο Ιόνιο, στην ακτογραμμή του, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και για λίγο στην κεντρική Μακεδονία, βροχές, καταιγίδες ισχυρές, που κατά τόπους, ενδεχομένως, να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Αυτή η κακοκαιρία το βράδυ θα κινηθεί και στη Θεσσαλία, νοτιότερα δηλαδή, στην ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει στις Σποράδες και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Υποχώρηση από το πρωί της Τετάρτης

Την Τετάρτη το πρωί τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά σιγά-σιγά θα αρχίσουν να υποχωρούν, ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα περιοριστεί στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και, ίσως, στην Εύβοια και θα εξασθενήσει τις απογευματινές ώρες.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική, κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια του νομού, με ισχυρές βροχές και, πιθανώς, καταιγίδες τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι 5 με 6 μποφόρ, αλλά, τοπικά, την ώρα των φαινομένων θα είναι ισχυροί, οκτώ τοπικά και εννέα μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 29 έως 30 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 31 με 32 στα κεντρικά και τα νότια.

Από την Πέμπτη και μετά οι καταιγίδες θα σταματήσουν, ή για την ακρίβεια θα περιοριστούν πια στα βουνά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και ευελπιστώ ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ καλό, χωρίς φαινόμενα και με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας».

Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» ο «Αντίνοος» σε λίγες ώρες

Πρόγνωση ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07. Με σκούρο πράσινο και μπλε σημειώνονται οι περιοχές με τα μεγαλύτερα αναμενόμενα ύψη ολικού υετού.

Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» ο «Αντίνοος» σε λίγες ώρες

Πρόγνωση ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07. Με σκούρο πράσινο και μπλε σημειώνονται οι περιοχές με τα μεγαλύτερα αναμενόμενα ύψη ολικού υετού.

Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» ο «Αντίνοος» σε λίγες ώρες

Αναμενόμενη κεραυνική δραστηριότητα το απόγευμα της Τρίτης 16/07. Με κόκκινο σημειώνονται οι περιοχές με την ισχυρότερη κεραυνική δραστηριότητα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χριστός. Μεγάλη Τετάρτη, Γυναίκα,

Μεγάλη Τετάρτη: Ο Χριστός αποθεώνει την Γυναίκα και ταπεινώνεται ως πρώτος μεταξύ ίσων

Στο πρόσωπο μιας πόρνης ο Χριστός αποθέωσε την γυναίκα, ανάγοντας την σε κοινωνό και πομπό του κηρύγματός Του. Έπειτα έπλυνε ο ίδιος τα πόδια...
"Κλειστόν" λόγω απεργίας

Απεργιακό λουκέτο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Απεργιακό λουκέτο σήμερα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, λόγω της 24ωρης κινητοποίησης ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς. Απεργία έχουν...
Η μάσκα, η γροθιά και το γαρύφαλλο

Πρωτομαγιά: Η μάσκα, η γροθιά και το γαρύφαλλο

Σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα, η αφίσα αποτέλεσε ένα από τα κυρίαρχα μέσα διάδοσης μηνυμάτων και επικοινωνίας με το κοινό, καθώς...

Μάτι: Στον Εισαγγελέα Εφετών έφτασε η αίτηση έφεσης 39 συγγενών θυμάτων

39 συγγενείς θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 κατέθεσαν έφεση μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου...
New York Times,

New York Times: Ελλάδα και Ισπανία αναπτύσσονται ταχύτερα από τους ισχυρούς όπως η Γερμανία

«Κάτι εξαιρετικό συμβαίνει στην ευρωπαϊκή οικονομία: Οι χώρες του Νότου που παραλίγο να διαλύσουν το νομισματικό μπλοκ του ευρώ κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής...

Χαλκιδική: Δημοσίευμα Daily Telegraph – Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου ήταν κατάσκοποι της Ρωσίας

Αδιανόητο και απίστευτο, η διεθνούς φήμης Daily Telegraph ανάβει φωτιές, και πλέον την Χαλκιδική κανείς δεν θα την βλέπει με το ίδιο μάτι μετά τα όσα...

Μαρούσι: Τρεις συλλήψεις για το επεισόδιο με έναν νεκρό έξω από κέντρο – Ένταλμα...

Σε τρεις συλλήψεις για το επεισόδιο με έναν νεκρό τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έξω από κέντρο διασκέδασης στο Μαρούσι προχώρησε η ΕΛΑΣ. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 8 Μποφόρ...

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη...

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να...

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για...