Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
14.3 C
Athens

Πόρτο Γερμενό: Μήνυμα του 112 για τη μεγάλη φωτιά – Διακοπή κυκλοφορίας σε επαρχιακές οδούς

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό πάνω από την παραλία.

Πριν από λίγο ενεργοποιήθηκε το 112 για εκκένωση του οικισμού Μύτικα στο Πόρτο Γερμενό και  καλούνται οι κάτοικοι να κινηθούν προς Ψάθα. Πληροφορίες αναφέρουν έχει ζητηθεί από το λιμενικό να συνδράμει άμεσα σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν εκκενώσεις από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από σκουπίδια πίσω από ξενοδοχείο της περιοχής και κατευθύνεται μέσα στο πυκνό δάσος πίσω από το αρχαίο κάστρο,  πλησίον της οδού Αιγοσθενών, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Λόγω της φωτιάς έχει επιβληθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι στο ρεύμα προς Πορτο Γερμενό. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου- Ψαθάς- Βιλίων από το ύψος του οδού Πεύκων στο ρεύμα προς Ψάθα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από σκουπίδια πίσω από ξενοδοχείο της περιοχής και κατευθύνεται μέσα στο πυκνό δάσος πίσω από το αρχαίο κάστρο.  έχει ζητηθεί από το λιμενικό να ενεργοποιηθεί και να συνδράμει άμεσα σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν εκκενώσεις από τη θάλασσα.

Η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε σπίτια και ξενοδοχείο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 46 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Πυροσβεστική: Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Φωκίδα, Αργολίδα και Ηλεία

Στην σημερινή έκτακτη ενημέρωση του εκπροσώπου του πυροσβεστικού σώματος , η οποία προηγήθηκε της φωτιάς στο Πόρτο Γερμενό , ο κύριος Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε ότι σε καμία από τις πυρκαγιές που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Επεσήμανε ότι ισχυρές παραμένουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σε δασική έκταση στη περιοχή Πόρτες Αχαΐας, αλλά και στο Σερνικάκι Φωκίδας όπου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμησή μας, η πυρκαγιά στη Φωκίδα, επεκτάθηκε σε 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και περίπου σε 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Κάνοντας έναν απολογισμό τη ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 311 δασικές πυρκαγιές.

Οι σημαντικότερες από αυτές, όπως είπε, εκδηλώθηκαν, στο Σχιστό Κορυδαλλού, στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα, στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο Γαζί Ηρακλείου Κρήτης, στο Ροδάκινο Ρεθύμνου, στην Κάρυστο, στο Αλιβέρι και στον Κάμπο Ευβοίας, στην Παιανία, στο Χάβαρι Ηλείας, στην Ασωπία και στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας, στο Σχηματάρι, στο Άγιο Όρος, στο Καμπί Ζακύνθου, στις Πόρτες Αχαΐας και στο Σερνικάκι Φωκίδας.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 311 δασικές πυρκαγιές.

Οι σημαντικότερες από αυτές, εκδηλώθηκαν, στο Σχιστό Κορυδαλλού, στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα, στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο Γαζί Ηρακλείου Κρήτης, στο Ροδάκινο Ρεθύμνου, στην Κάρυστο, στο Αλιβέρι και στον Κάμπο Ευβοίας, στην Παιανία, στο Χάβαρι Ηλείας, στην Ασωπία και στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας, στο Σχηματάρι, στο Άγιο Όρος, στο Καμπί Ζακύνθου, στις Πόρτες Αχαΐας και στο Σερνικάκι Φωκίδας.

Ισχυρές παραμένουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σε δασική έκταση στη περιοχή Πόρτες Αχαΐας, αλλά και στο Σερνικάκι Φωκίδας όπου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμησή μας, η πυρκαγιά στη Φωκίδα, επεκτάθηκε σε 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και περίπου σε 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Αυτή τη στιγμή, σε καμία από τις πυρκαγιές που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Φέτος, στην μάχη της αεροπυρόσβεσης, διατίθενται και συνδράμουν στις επίγειες δυνάμεις, 84 εναέρια μέσα, περισσότερα από ποτέ, εκ των οποίων, τα 44 είναι μισθωμένα, και τα 40 ανήκουν στον Εθνικό στόλο.

Και για την σημερινή ημέρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός, και αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες που θα ευνοήσουν την επέκτασή τους.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, παραμένουν σε επιφυλακή.

Όμως, σε επιφυλακή πρέπει να είμαστε όλες και όλοι, μόνο έτσι θα προστατεύσουμε φυσικό περιβάλλον, περιουσίες και το κυριότερο όλων, ανθρώπινες ζωές. Σας ευχαριστώ».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από...
25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον...

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στην Λιοσίων η οποία ξέσπασε το απόγευμα της...

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς: Ποια πάρκα θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων...

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη 77χρονος για τη φωτιά στη Βραυρώνα – Έκαιγε κλαδέματα σε αγροτεμάχιο

Τη σύλληψη ενός 77χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο...