Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
19.3 C
Athens

Πως μπορείτε να κερδίσετε 1.000 ευρώ από την Εφορία

Από την αρχή του έτους, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες άρχισαν να χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το πλαστικό χρήμα στις καθημερινές συναλλαγές τους για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 1.900 -2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο.

Τώρα και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση ήρθε η ώρα του υπουργείου Οικονομικών να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να ενισχύσει τις πληρωμές με ηλεκτρονικό χρήμα. Εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά η λοταρία των e-αποδείξεων και οι πρώτοι τυχεροί θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Το σχέδιο μπαίνει στην τελική ευθεία και με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή οι τυχεροί φορολογούμενοι που θα εισπράττουν τα χρηματικά έπαθλα τα οποία θα και αφορολόγητα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ στους τυχερούς που θα προκύψουν από την κληρωτίδα. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να κληρώνονται κάθε μήνα 1.000 τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Με βάση το σχεδιασμό η φορολοταρία, που αναμένεται να στήσει εντός του Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών θα λειτουργήσει ως εξής:

*Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

*Τα στοιχεία αυτά θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου θα γίνει ταυτοποίηση των δαπανών που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο – ΑΦΜ ένας συγκεκριμένο αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (π.χ. έναν λαχνό ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).

*Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.

*Η λοταρία θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

*Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.

Περισσότεροι οι τυχεροί
Ειδικά για φέτος που η φορολοταρία θα ενεργοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει διαθέσιμο στον προϋπολογισμό αναμένεται να δοθούν τα χρηματικά έπαθλα σε πολλούς περισσότερους φορολογούμενους.

Εν τω μεταξύ από σήμερα σχεδόν όλο το φάσμα της αγοράς λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών θα πρέπει να διαθέτει συσκευή ηλεκτρονικής χρέωσης καρτών POS.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τέλος οι έντυπες κάρτες καυσαερίων

Έρχονται βαριά πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα και για όσα δεν “πέρασαν” ΚΤΕΟ – Καθιερώνονται...

Βαρύτατα πρόστιμα από την εφορία,και όχι μόνο από την τροχαία όταν εντοπίζονται σε τυχαίο έλεγχο, θα πρέπει να αναμένουν το προσεχές χρονικό διάστημα όσοι...

Βύρωνας: Πυροβόλισαν ζευγάρι, νεκρός ο άνδρας – Το παιδί τους είδε το τραγικό σκηνικό

Πυροβολισμοί στον Βύρωνα με ένα νεκρό και μια γυναίκα τραυματισμένη. Μαφιόζικη εκτέλεση στην περιοχή του Βύρωνα. Ένας 32χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής έχασε τη ζωή του από...

Δολοφονία – Άγ. Ανάργυροι: Βαρύτατες ευθύνες στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση αποδίδει η...

Ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να βρίσκεται αντιμέτωπο με βαρύτατες ευθύνες για τη δολοφονία της Κυριακής, έξω απο το αστυνομικό τμήμα των Αγίων...

Νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους αστυνομικούς μετά από 16 χρόνια – Αλλαγές σε 3...

Δεκαέξι χρόνια μετά, έρχεται αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου για τους αστυνομικούς, με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα να αποστέλλεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για σχετικό έλεγχο νομιμότητας. Οι τροποποιήσεις...

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από 1η Ιουλίου θα αρχίσει η εφαρμογή της στις λαϊκές αγορές

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με νεότερη απόφασή του θέσπισε την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους...

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαΐου

Σήμερα Πέμπτη, 9 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίου Χριστοφόρου μάρτυρος, Προφήτου Ησαΐα, Άγιος Νικόλαος ο νέος ο εν Βουνένοις. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής: Χριστόφορος, Χριστοφόρης, Φόρης, Χριστόφης, Χριστοφία, Χριστοφίνα, Ησαΐας.
Ένοπλη ληστεία με τραυματία σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Ποια πρατήρια καυσίμων πρέπει να αποφεύγεις – Το κόλπο που δελεάζει

Η χαμηλότερη τιμή των καυσίμων εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ για τους οδηγούς αλλά και έναν σημαντικό κίνδυνο που θα πρέπει κανείς λάβει...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Αppodixi”: Πολίτες εισέπραξαν τα 3.000 ευρώ γιατί αποκάλυψαν περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Χρήματα που θα φτάσουν το ποσό των 3.000 ευρώ θα δουν οι πολίτες που...

Εφορία: Στο “στόχαστρο” ελέγχων 120.000 ΑΦΜ για έσοδα 1,2 δισ. ευρώ

«Φύλλο και φτερό» σκοπεύει να κάνει φέτος η ΑΑΔΕ 120.000 ΑΦΜ στα πλαίσια του...

“Δεύτερη ευκαιρία” σε οφειλέτες στην εφορία για διατήρηση της ρύθμισης οφειλής 

Πρόσθετες τεχνικές διατάξεις για τη ρύθμιση οφειλών περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση...

Αλλάζουν όλα στην εφορία: Οι φορολογούμενοι θα διεκπεραιώνουν τα πάντα από το κινητό τηλέφωνο!

Από το κινητό οι πολίτες θα μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές, να πληρώνουν φόρους, να...