Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.7 C
Athens

Πως θα γίνουν οι 1.300 προσλήψεις στην Υγεία μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ

Tο “πράσινο φως” για τη δημιουργία 1.300 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας, με την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω, έδωσαν τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας με κοινή υπουργική απόφαση.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 55 ετών έως 67 ετών καθώς και άνεργοι άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό μητρώο ανέργων των υπηρεσιών της Δ.ΥΠ.Α, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το χρονικό διάστημα απασχόλησής τους μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και είχαν απασχοληθεί μέσω του προγράμματος αυτού στους φορείς του Υπουργείου Υγείας. 

Η δαπάνη του προγράμματος για την διετία 2025- 2026, ανέρχεται στα 31.200.000€, εκ των οποίων ποσό ύψους έως 23.400.000,00€ καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Δ.ΥΠ.Α. και  7.800.000,00€ καλύπτoνται από τους προϋπολογισμούς των δικαιούχων φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Οι ωφελούμενοι πρέπει:

α) να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ).

β) να είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών – μελών της Ε.Ε. (ν. 2431/1996), Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητα τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους. Για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ελληνομάθειας  που χορηγείται από το Κέντρο ελληνικής γλώσσας 

Επίσης, αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο ελληνικής γλώσσας.

γ) να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. 

Επίσης, να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ’ άλλον νόμιμο τρόπογια κακούργημα ή για πλημμέλημα, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί.

Να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή. 

Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις. 

Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του Δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσεως ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση. 

Ωστόσο, για ειδικότητες βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού, εξαιρούνται από το κώλυμα οι υποψήφιοι που έχουν εκτίσει την ποινή ή τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί, έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρους.

δ) Ειδικά για τους ανέργους ηλικίας άνω των 67  και έως 72 ετών, είναι δυνατή η ένταξή τους στο πρόγραμμα, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και έπειτα από υπεύθυνη δήλωση του ανέργου πριν από την υπόδειξη του ότι δεν έχει θεμελιώσει πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα και δεν έχει υποβάλει αίτηση για λήψη σύνταξης λόγω γήρατος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 

1.Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα για άτομα που: αα) θα απασχοληθούν με μίσθωση – σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή, ββ) δεν θα απασχοληθούν με συμβάσεις μισθωτής εξαρτημένης εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία.

2.Οι άνεργοι δεν υποβάλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΥΠΑ.

Στην περίπτωση που ο φορέας προβεί στην πρόσληψη ανέργων, οι οποίοι δεν έχουν υποδειχθεί με συστατικό σημείωμα από την Υπηρεσία (Κ.Π.Α.2), τότε οι προσλήψεις θεωρούνται άκυρες και γίνεται ανάκληση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Ποσό επιχορήγησης

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης. 

Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά, μειώνεται κατά 1/25.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τρία "αγκάθια" για χιλιάδες εργαζόμενους

7.494 προσλήψεις στο Δημόσιο – Θα αποκτήσουν μόνιμη δουλειά 2.000 ΑμεΑ και 2.500 απόφοιτοι...

Μπαράζ 7.494 προσλήψεων τον Μάρτιο μονίμων υπαλλήλων και προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δήμους και φορείς του Δημοσίου. Από τον συνολικό αριθμό, οι 4.500...

ΑΣΕΠ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις πρόσληψης στην Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού...

ΑΣΕΠ: Έως τις 26 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς ανοίγει τον δρόμο για την τετραήμερη εργασία

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με τη ραγδαία ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ότι θα εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Μια έρευνα του LinkedIn το...

Πώς θα υποβάλετε αίτηση συμμετοχής για θέσεις εργασίας σε 14 υπουργεία

«Υπηρεσιακούς Γραμματείς» αναζητούν συνολικά δεκατέσσερα υπουργεία της κυβέρνησης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για απασχόληση σε μία από τις θέσεις...

ΑΣΕΠ – Προσλήψεις: Όλοι οι διαγωνισμοί για 2.000 θέσεις τους επόμενους μήνες

Πέντε διαγωνισμοί για μόνιμους υπαλλήλους, μέσω ΑΣΕΠ, αναμένεται να «ανοίξουν» μέχρι τα μέσα της άνοιξης για συνολικά 2.206 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Πρόκειται για προκηρύξεις που...

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έρχεται νέο επίδομα 625 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι ποια είναι η διαδικασία για να το εισπράξουν

«Καινούργιο» επίδομα μέχρι 625 ευρώ σε κατηγορία δικαιούχων από την ΔΥΠΑ. Η Δημόσια Υπηρεσία...

Προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού. Σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσίευσε...

7.494 προσλήψεις στο Δημόσιο – Θα αποκτήσουν μόνιμη δουλειά 2.000 ΑμεΑ και 2.500 απόφοιτοι λυκείου

Μπαράζ 7.494 προσλήψεων τον Μάρτιο μονίμων υπαλλήλων και προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε...

ΑΣΕΠ: Έως τις 26 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν...