Προσλήψεις 9.100 αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής

214
προσλήψεις, αναπληρωτών,

Ο κ. Φίλης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης και ανέφερε την αντίστοιχη εικόνα σύγχυσης που δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις της ΔΟΕ περί δήθεν κατάργησης των Τμημάτων Ένταξης και του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη περί δήθεν κατάργησης των ολοήμερων σχολείων.

«Ήταν ψέμα και αποδείχτηκε στο χρόνο», είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Φέτος ιδρύσαμε μετά από οκτώ χρόνια, 500 νέα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία όλης της χώρας».

Αναφερόμενος στους μόνιμους διορισμούς είπε ότι «συμφωνούμε ότι χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί. Θα είχαν γίνει φέτος αν είχε τελειώσει η αξιολόγηση εγκαίρως. Τώρα τελείωσε η αξιολόγηση και μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί τον Σεπτέμβριο του 2017. Για να υπάρχουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι το Σεπτέμβριο του 2017 στα σχολεία, πρέπει να συζητήσουμε από το φθινόπωρο, από τώρα δηλαδή, τον τρόπο διορισμού. Διότι το παλιό σύστημα κατέπεσε νομικά, τέλειωσε. Όποιος λέει κάτι άλλο, λέει ψέματα. Το σύστημα των δύο πινάκων κατέπεσε νομικά με απόφαση του ΣτΕ».

Διαβάστε επίσης:  Το γράμμα "Ν" και η κατάργησή του

Σημειώνεται ότι πριν τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, από συλλόγους εκπαιδευτικών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, καθώς θεωρούν ότι η τροπολογία του υπουργείου σχετικά με την ΕΑΕ, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, «ανοίγει το δρόμο» σε εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης να διδάξουν στη θέση εκείνων της Ειδικής Αγωγής.

«Το γεγονός ότι επί χρόνια αξιοποιείται εκπαιδευτικό δυναμικό χωρίς προσόντα ή με ελάχιστα προσόντα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απαράδεκτο. Απαράδεκτη επίσης, χαρακτηρίζεται και η νοοτροπία πως η απλή παρουσία ενός παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες στην τάξη του γενικού σχολείου παρέχει στον δάσκαλο της τάξης προσόν ΕΑΕ. Καταπατάται το δικαίωμα του μαθητή να του παρασχεθεί η όσο το δυνατόν ποιοτικότερη εκπαίδευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ).