Ρακόμελο: Ανάμεσα στα 10 καλύτερα ποτά για τον χειμώνα, σύμφωνα με το Guardian

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ρακόμελο

46
Ρακόμελο: Ανάμεσα στα 10 καλύτερα ποτά για τον χειμώνα, σύμφωνα με το Guardian

Ο δημοφιλής βρετανικός ιστότοπος, δημοσίευσε τη λίστα με τα δέκα καλύτερα ποτά για τον χειμώνα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, πέρα από το κρασί ή το ουίσκι, υπάρχουν κι άλλα ποτά που μπορούμε τα πιούμε στις γιορτές και όχι μόνο.

Οι χώρες προέλευσης των χειμερινών ποτών είναι από όλο τον κόσμο. Δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο και στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται το ελληνικό ρακόμελο.

«Όταν φτάνει ο χειμώνας στην Ελλάδα, οι ντόπιοι προτιμούν το ρακόμελο: μια μείξη τσίπουρου, μπαχαρικών και μελιού. Το ποτό σερβίρεται σε μικρές κεραμικές ή γυάλινες κανάτες και πίνεται σε πολύ μικρές κούπες ή ποτήρια για σφηνάκι», γράφει ο Guardian, αφού κάνει πρόποση «stin egia mas» και εύχεται «Kala Christougenna».

Διαβάστε επίσης:  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Όσο μεγαλώνουμε… ωριμάζουμε και όσο ωριμάζουμε… μαθαίνουμε

Η δεκάδα με τα ποτά:

Chacha-Γεωργία

Grzane piwo-Κρακοβία

Glogg-Κοπεγχάγη

Mumma-Στοκχόλμη

Jagertee-Σαλσβούργο

Ρακόμελο-Αθήνα

Cola de mono-Χιλή

Hirezake-Τόκιο

Jolaglogg-Ισλανδία

Mulled cider- Ντέβον Αγγλίας

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό ρακόμελο με την εξής συνταγή:

100ml τσικουδιά
35 γραμ.μέλι (προτιμήστε πευκόμελο που δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
2 ξυλάκια κανέλας
3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια)

Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι. Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και ανακατεύεται συνέχεια με ένα ξύλινο κουτάλι. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.