Ράμα: Έτοιμο το σχέδιο νόμου για τα περιουσιακά στοιχεία της ελληνικής μειονότητας

35
Ράμα: Έτοιμο το σχέδιο νόμου για τα περιουσιακά στοιχεία της ελληνικής μειονότητας

Έτοιμο για κατάθεση στην αλβανική βουλή είναι το σχέδιο νόμου που ξεκαθαρίζει τα περιουσιακά στοιχεία της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στα ΝΕΑ ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα που επισκέφθηκε χθες τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Δωρητών για την ενίσχυση της Αλβανίας μετά τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Νοεμβρίου, ενώ είχε συνάντηση και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Ο Αλβανός πρωθυπουργός πάντως απέφυγε να απαντήσει με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο για το ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού της ελληνικής μειονότητας.

«Δεν γνωρίζω το ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού, αλλά γνωρίζω ότι ο νόμος για την περιουσία, που δεν αφορά μόνο την ελληνική μειονότητα, αλλά όλους τους αλβανούς πολίτες, είναι έτοιμος για κατάθεση στην αλβανική βουλή» δήλωσε στα ΝΕΑ ο κ. Ράμα.

Διαβάστε επίσης:  Ζαχάρω: Συγκλονίζουν τα αδέλφια του 45χρονου που δολοφονήθηκε από τον πατέρα τους

Πρόκειται πάντως για δύο ξεχωριστά ζητήματα, αυτό του αυτοπροσδιορισμού και εκείνο της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, που θέτει ως προϋπόθεση η ελληνική κυβέρνηση έναντι της ενταξιακής πορείας της γειτονικής μας χώρας.

Ο κ. Ράμα διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η χώρα του έχει προετοιμαστεί πλήρως και έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΕΕ προκειμένου να ανοίξουν οι ενταξιακές διαδικασίες για τη χώρα.