Σακελλαροπούλου: «Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία, η αλληλεγγύη στην καρδιά του νέου πατριωτισμού»

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την 25η Μαρτίου

8
Σακελλαροπούλου: «Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία, η αλληλεγγύη στην καρδιά του νέου πατριωτισμού»

Στην πρωτόγνωρη «απειλή» της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και «στους ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας, που βιώνει η χώρα» επέλεξε να αναφερθεί εκτενώς στο μήνυμα της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη , με την ευκαιρία της εορτής της 25ης Μαρτίου.

Απευθυνόμενη στον ελληνικό λαό στο προηχογραφημένο μήνυμα της η κα Σακελλαροπούλου συγκεκριμένα τόνισε πως «αναπόφευκτα δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις», αλλά «προελαύνουν μπροστά μας και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως τη γεμίζει ελπίδα «σε τόσο κρίσιμες στιγμές η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου» ενώ σημείωσε εμφατικά ότι όπως άλλωστε έχει διδάξει η 25η Μαρτίου το «εμείς πρέπει να μπει πριν από το ‘εγώ’ και πως «η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη».

Διαβάστε επίσης:  Εκσυγχρονισμός ΠΝ: Οι δύο προτάσεις που έχουν “πέσει” στο τραπέζι

Αναφερόμενη στα αυστηρά μέτρα, που έχουν ληφθεί, τόνισε πως είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης και πως «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και τα περιθώρια περιορισμού των ατομικών ελευθεριών ορίζονται στο Σύνταγμα και στον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων» .  

«Το μακριά ο ένας από τον άλλον να μην μετατραπεί σε παραμέληση ή άγνοια των συμπολιτών μας. Ας βοηθήσουμε ιδίως τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, τους το χρωστάμε» είπε χαρακτηριστικά ενώ  σημείωσε ότι «η κρίση θα περάσει. Και από. Και από την πρώτη στιγμή της επόμενης μέρας, όλοι θα συνδράμουμε σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

«Μας δίνεται η ευκαιρία» τόνισε «να ξανασκεφτούμε όλοι την πατρίδα, τη σχέση μας με το συλλογικό, τις ευθύνες και τις δυνατότητές μας ως ισότιμα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας. Σήμερα, οι Έλληνες δίνουμε ακόμα μια ιστορική μάχη. Δεν είμαστε όμως μόνοι. Είμαι σίγουρη ότι θα νικήσουμε. Και ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821».