Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Σας κόλλησε κόκαλο από ψάρι στο λαιμό σας; Οι 4+1 «μαγικές» κινήσεις για να το αντιμετωπίσετε


Από το βήχα μέχρι… το ελαιόλαδο

Αν σας έχει συμβεί ποτέ, τότε γνωρίζετε ήδη ότι είναι μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση! Ο πόνος και η δυσφορία είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε! Παράλληλα, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός ψαριού με τυρί ή αυγό είναι απαγορευτικός, γιατί μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση και αλλεργική αντίδραση.

Διαβάστε παρακάτω 4+1 τρόπους για το τι πρέπει να κάνετε εάν κάποιο ψαροκόκαλο κολλήσει στο λαιμό σας:

Βήξτε

Ενστικτωδώς θα βήξετε και αυτό πρέπει να κάνετε. Ο βήχας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός σας εναντίον όλων των ειδών των παρείσακτων, από μικρόβια μέχρι αναψυκτικό που πήγε σε λάθος οδό.

Πολλές φορές, ο δυνατός βήχας για λίγα λεπτά θα φυσήξει αρκετό αέρα πάνω στο οστό για να το αποσπάσει. Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να βγάλετε έτσι το κόκαλο και να αφήσετε τον λαιμό σας να θεραπευτεί. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, δείτε παρακάτω.

Καταπιείτε ελαιόλαδο

Εάν δεν μπορείτε να βγάλετε το κόκαλο με τον βήχα, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε υλικά για να το βοηθήσετε να βγει. Το ελαιόλαδο είναι μια καλή λύση, γιατί είναι ένα καλό λιπαντικό.

Το λάδι δε θα διαλυθεί αμέσως με το σάλιο σας και θα βοηθήσει στην προσπάθεια. Θα κάνει το οστό λείο και ολισθηρό.

Καταπιείτε ένα ζαχαρωτό (marshmallow)

Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο. Πιάστε ένα μεγάλο ζαχαρωτό και ρίξτε το στο στόμα. Μασήστε το ίσα-ίσα για να λιώσει λίγο, να γίνει κολλώδες και αρκετά μικρό για να το καταπιείτε ολόκληρο.

Το συντομότερο δυνατόν, κάντε το μια χαψιά προς τα κάτω. Το κολλώδης υφή του γλυκίσματος, θα πρέπει να «αρπάξει» το οστό από όπου και αν είναι και να το τραβήξει κατ’ ευθείαν προς τον οισοφάγο σας.

Πως να αντιμετωπίσετε αν σας κάτσε κοκαλο απο ψάρι στο λαιμο

Πιείτε λίγο ξύδι

Μπορείτε να δοκιμάσετε να πιείτε λίγο αραιωμένο ξίδι, για να βγάλετε το κόκαλο. Η κριτική γύρω από αυτή την λύση δεν έχει τελειώσει, αλλά πολλοί άνθρωποι λένε ότι η ανάμειξη ξυδιού και νερού θα διαλύσει το κόκαλο.

Το ψαροκόκαλο είναι συνήθως αρκετά λεπτό και εύθραυστο και το ξίδι είναι ένα οξύ, έτσι η ιδέα είναι ότι το ξύδι θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η διαδικασία του οξέος στο στομάχι για να διαλύσει το κόκαλο στο λαιμό σας. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου, είναι ότι μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο.

Ψωμί

Η μέθοδος με το ψωμί λειτουργεί όπως η μέθοδος με το ζαχαρωτό. Κόψτε ένα κομμάτι ξερό ψωμί και βρέξτε το λίγο σε ζεστό νερό ή γάλα. Αμέσως μετά, κάντε το μπαλίτσα και καταπιείτε το ολόκληρο.

Η ελπίδα είναι ότι η τραχιά υφή του ψωμιού και το κολλώδης υφή από το γάλα ή το νερό, θα βοηθήσει στην απεμπλοκή του οστού όπου και αν είναι.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρός είναι ο άνδρας που νωρίτερα πήδηξε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Το ψάρι βρωμάει από το ……

ΧαίρεταιΑπόσπασμα από την Αγία Γραφή , την Καινή Διαθήκη ,ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Κεφ .24 Ματθ....

Επιστήμονες ανακάλυψαν ψάρι που “βλέπει” με το δέρμα του ακόμη και μετά το θάνατό του

Τα γουρουνόψαρα που ζουν σε υφάλους είναι οι χαμαιλέοντες του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς αλλάζουν το χρώμα του δέρματός...

400 κιλά βάρος, κοντά 3 μέτρα: Το μεγαλύτερο ψάρι που πιάστηκε στις ελληνικές θάλασσες με το ζόρι χωρούσε σε φωτογραφία

Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουν ότι οι τόνοι είναι μικροσκοπικά ψάρια που ζουν σε… κονσέρβες στα...

Κυριακή των Βαΐων: Το ψάρι κι η σημασία του

Συγκεκριμένα, την Κυριακή των Βαΐων, τα βάγια τα έπλεκαν σε πάρα πολλά σχέδια: φεγγάρια,...