ΣΧΟΛΙΟ: Το τελευταίο …ψιλικατζίδικο υποχρεώθηκε να έχει POS, όχι όμως το ΙΚΑ!!!

45
ΣΧΟΛΙΟ: Το τελευταίο …ψιλικατζίδικο υποχρεώθηκε να έχει POS , όχι όμως το ΙΚΑ!!!

Στην Ελλάδα λίγο από το 2019 !! Με τους κυβερνώντες να “διαλαλούν” …μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και είσοδο της χώρας στην … ψ η φ ι α κ ή εποχή! Το ΙΚΑ ,λοιπόν, δεν υποχρεούται (!) να έχει P O S!

Ακολουθεί μια απλή, καθημερινή ιστορία: Ξεκινάς για μία απλή πληροφορία από τον ΕΦΚΑ μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Σου “δίνει” 2 αριθμούς, αλλά ως “κοινό” πρέπει να καλέσεις μόνο μεταξύ 08.00-10.30 & 1330-15.30!

Ο 1ος αριθμός ”μιλάει” ασταμάτητα.Κι αν πετύχεις “γραμμή”, ε τότε δεν απαντά! Ο 2ος αριθμός “δεν αντιστοιχεί…”, σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα! Τέλεια!

Αναγκάζεσαι να μεταβείς το πρωί της επόμενης ημέρας στα γραφεία του ΕΦΚΑ (κοντά στην πλ. Ομονοίας). Νέα κρυάδα: “το κοινό εξυπηρετείται μετά τις …1 2 .00”!

Επόμενος σταθμός το ΙΚΑ Κεραμεικού. Εδώ δέχονται από το πρωί. Για να ολοκληρωθεί η δουλειά σου απαιτείται και “παράβολο”. ΟΚ, να το πληρώσεις..” Όχι εδώ , αλλά μ ό ν ο σε ΙΚΑ ,που έ χ ε ι Τ α μ ε ί ο ! …Ούτε σε Τράπεζα” , η απάντηση του υπαλλήλου!

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Χα…Βρίσκεις κάποτε,στα Άνω-Κάτω Πετράλωνα, (το) “ΙΚΑ με Τ α μ ε ί ο” ! Νέα ουρά … φθάνεις στο γκισέ και λες επιτέλους τελειώνεις. Πας να πληρώσεις με κ ά ρ τ α (τραπέζης) .

-“Όχι κύριε,δ ε ν έχουμε P O S”!!! -“Και τι διάολο “ΙΚΑ με Ταμείο” είναι αυτό ;..” -“Δεν έχουμε POS . Μόνο με ρευστό (θα έχετε το παράβολο). Πάτε σε μία Τράπεζα…”!

Ξεκινάς να βρεις Τράπεζα σε περιοχή που δεν γνωρίζεις …Τα καταφέρνεις. Πήρες το “ρευστό”, που θέλει “το ΙΚΑ με Ταμείο”!
Μισή μέρα χαμένη …

Πηγή: