Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

50

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη.

Με στάσεις εργασίας, οι οποίες ξεκίνησαν στα λεωφορεία, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις κλιμακώνονται την Τετάρτη 17 Μαΐου με τη γενική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και σε αυτό θα συμμετέχουν και οι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, και οι συνταξιούχοι.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ απευθύνει και η ΟΤΟΕ εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων ενώ πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσει και η ΓΣΕΒΕΕ.

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 το πρωί.

Διαβάστε επίσης:  Άγνωστοι πυρπόλησαν τέσσερα οχήματα στην Ευελπίδων

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν κινητοποιήσεων οι δημόσιες δομές υγείας οι οποίες θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως και οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί, καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαΐου.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.