Σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης κατά Στουρνάρα

39
Κυβερνητικοί κύκλοι για δηλώσεις Τσίπρα: Αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του

Σκληρή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για την παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist με θέμα το ασφαλιστικό.

«Οι τοποθετήσεις του Γιάννη Στουρνάρα σε ότι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα, τις υπηρεσίες υγείας, αλλά και την προστασία από φυσικές καταστροφές, είναι πιο ακραίες και από τις τοποθετήσεις των πιο σκληρών υπερασπιστών του αμερικάνικου φιλελευθερισμού», τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

«Πρόκειται για λογικές πλήρους απορύθμισης που προωθούν την λογική ο καθένας μόνος του» προσθέτουν οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: Real.gr

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: 

Το Ασφαλιστικό σύστημα παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει με τα προηγούμενα μνημόνια παραμένει δαπανηρό και γενναιόδωρο υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο συνέδριο τουe Εconomist.

Διαβάστε επίσης:  Μηταράκης: Παγώνουμε έως την Παρασκευή τις επιτάξεις ακινήτων

Συνεπώς πρόσθεσε μπορεί να καταστεί αναγκαίο να υπάρξουν αναπροσαρμογές σε ορισμένες συντάξεις καθώς ορισμένες συνταξιοδοτικές παροχές στην Ελλάδα παραμένουν σχετικά γενναιόδωρες, με βάση τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή δεδομένα.

Επίσης είπε, ότι το σύστημα δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτηθεί μέσω αύξησης των εισφορών.

Οι υψηλές εισφορές, πρόσθεσε, κοινωνικής ασφάλισης αυξάνουν την φορολογική επιβάρυνση της εργασίας και οδηγούν μεσοπρόθεσμα σε μείωση του ΑΕΠ.
Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης σχολίασε, ότι με βάση την πληροφόρηση που έχουμε έως τώρα είμαστε κοντά σε τελική συμφωνία.