Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
21.6 C
Athens

Σπηλιωτόπουλος: Τι δήλωσε ως πρώην συνεταίρος του Γιάννη Μακρή που δολοφονήθηκε στη Βούλα

Δήλωση εξέδωσε ο πρώην υπουργός και πρ. βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος σχετικά με το ότι συμμετείχε ως συνέταιρος στην εταιρεία του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή που εκτελέστηκε την Τετάρτη το βράδυ, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ εξηγεί ότι όντως συμμετείχε το φθινόπωρο του 2015 στην ίδρυση της εταιρείας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Facility Managment σε ξενοδοχεία και εκλέχθηκε μάλιστα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αποχώρησε μετά από 15 ημέρες από το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή, που να έχει πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών και συστημάτων πληρωμής της εταιρείας με την υπογραφή μου.

Η πλήρης αποδέσμευσή του από την εταιρεία επήλθε και τυπικά τον Μάρτιο του 2016.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δηλώνει εξάλλου ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 2018 ποινικοποιείται συμπερασματικά η επαγγελματική δραστηριότητα κάποιου που αρνήθηκε έμπρακτα να είναι επαγγελματίας πολιτικός και παραιτήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του, χωρίς να του ζητηθεί» και κάνει λόγω για «κυνήγι μαγισσών» ενόψει «παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου».

Αναλυτικά η δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου:

«Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, που επιχειρούν να με φωτογραφίσουν, χωρίς να με κατονομάζουν, με ευκαιρία την χθεσινή δολοφονία του επιχειρηματία στην Βούλα και να μου αποδώσουν οποιαδήποτε μορφής συνεργασία μαζί του, δηλώνω ότι:

Το φθινόπωρο του 2015 μου προτάθηκε από τον βασικό μέτοχο, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες facility management, επαγγελματική συνεργασία για την σύσταση εταιρείας στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Συμμετείχα στην ίδρυση της εταιρείας την 14η Οκτωβρίου 2015 με αποκλειστικό καταστατικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών Facility Managment σε ξενοδοχεία και εκλέχθηκα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Απεχώρησα αμέσως από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την παρέλευση δέκα πέντε ημερών και γι αυτό δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή, που να έχει πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών και συστημάτων πληρωμής της εταιρείας με την υπογραφή μου.

Ουδέποτε κατέβαλα την μετοχική εισφορά μου και ουδέποτε υπέγραψα έγγραφο της εταιρείας.

Κατόπιν τούτων λόγω της ουσιαστικής αποχώρησής μου από το πρώτο δεκαπενθήμερο και λόγω των πολλαπλών αρνήσεών μου καταβολής της εταιρικής εισφοράς στον σχηματισμό του εταιρικού κεφαλαίου, λόγω της ειλημμένης απόφασής μου να αποχωρήσω, ολοκληρώθηκε η πλήρης αποδέσμευσή μου και τυπικά τον Μάρτιο του 2016.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τυπικής παραμονής μου στην εταιρεία δεν είχα οποιαδήποτε παροχή σε είδος.

Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύονται και προκύπτουν από δημόσια έγγραφα και από τις κατά νόμο εταιρικές δημοσιεύσεις.

Πέραν της γνωριμίας μου με τον αρχικό βασικό μέτοχο ουδεμία γνώση ή επαγγελματική σχέση είχα με τους λοιπούς μετόχους της εταιρείας.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό, ότι η όποια αποσπασματική και συνεπώς αυθαίρετη αναφορά σε επαγγελματική μου συνεργασία με εταιρεία, που κάποιος εκ των μετόχων και πάντως όχι ο βασικός, προκαλεί το κοινωνικό ή οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρον, απορρέει από την αναγνωρισιμότητά μου από την πολιτική μου δραστηριότητα.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 2018 ποινικοποιείται συμπερασματικά η επαγγελματική δραστηριότητα κάποιου που αρνήθηκε έμπρακτα να είναι επαγγελματίας πολιτικός και παραιτήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του, χωρίς να του ζητηθεί.

Θα είναι αφέλεια ότι αυτό το “κυνήγι μαγισσών” δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση των όποιων προθέσεών μου, εν όψει παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Άρης Σπηλιωτόπουλος».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πλατεία Αμερικής: Άγρια δολοφονία

Άγρια δολοφονία σημειώθηκε το μεσημέρι εντός διαμερίσματος στην οδό Λεμεσού στην πλατεία Αμερικής. Θύμα ένας...

Χρυσοχοΐδης: Θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Tη διαβεβαίωση ότι θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής...

Βίντεο λίγο πριν την δολοφονία της 28χρονης: Είχε ζητήσει να τη συνοδεύσουν στο σπίτι με περιπολικό

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή για το τραγικό συμβάν που...