Στ.Πιτσιόρλας: Το 2017 θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, αυτό φοβάται η αντιπολίτευση

28
Πιτσιόρλας: Μέχρι το φθινόπωρο αναμένεται να έχει προχωρήσει το θέμα του Ελληνικού

“Το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι το σημείο στροφής προς την
ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία”, τονίζει σε συνέντευξή του στην Real news ο υφυπουργός οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας. Και προσθέτει πως “ο ελληνικός λαός έχει υποβληθεί σε μεγάλες θυσίες”.

Παράλληλα ο κ. Πιτσιόρλας επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη σημερινή κατάσταση τονίζοντας πως “ευθύνες έχουν όλοι όσοι οδήγησαν την χώρα σε αυτή την μεγάλη κρίση” ενώ για τη στάση της κυβέρνησης σήμερα σημειώνει πως “αν δεν κάναμε το τελευταίο βήμα θα σήμαινε ότι όλες οι μέχρι τώρα θυσίες θα πήγαιναν χαμένες. Κάναμε σκληρή διαπραγμάτευση και πετύχαμε πολλά”

Σε ότι αφορά τα σκληρά μέτρα της διαπραγμάτευσης ο υφυπουργός Οικονομίας σημειώνει πως “ο υφεσιακός χαρακτήρας ορισμένων μέτρων θα υπερκεραστεί από την δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. Θα το πω και ας φανεί υπερβολικό. Η ελληνική οικονομία μπορεί να εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια. Αρκεί να το πιστέψουμε και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται.

Διαβάστε επίσης:  Το ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Τούρκο πρέσβη

Σε ότι αφορά την ψήφιση των επικείμενων μέτρων και τις εσωκομματικές διάφορες σε θέματα της διαπραγμάτευσης ο κ. Πιτσιόρλας σημειώνει πως “η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής. Όποιοι μπερδεύουν τον
ανοιχτό διάλογο και την διατύπωση διαφορετικών απόψεων με διαφοροποίηση
στην Βουλή κάνουν μεγάλο λάθος και θα διαψευστούν. Το καλοκαίρι του 2015, η κυβέρνηση Τσίπρα ανέλαβε το βάρος μιας συμφωνίας, την έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού, εξασφάλισε την εμπιστοσύνη του και έχει την ιστορική ευθύνη να βγάλει την χώρα από την κρίση. Σε αυτή την ευθύνη θα ανταποκριθεί μέχρι το τέλος και από αυτήν την ευθύνη δεν πρόκειται να αποδράσει όπως έκαναν άλλοι.

Ο υφυπουργός Οικονομίας επανέλαβε πως” το 2017 θα είναι η χρονιά επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη” τονίζοντας πως “ακριβώς αυτό είναι που φοβάται η αντιπολίτευση”.