Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
18.8 C
Athens

Στέφανος Κασσελάκης: Από τα Χανιά αρχίζει την εκστρατεία του

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, με επιστολή που απέστειλε στην Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στα Χανιά.

Ο Στ. Κασσελάκης με την επιστολή του καλεί τα κομματικά μέλη να βρεθούν σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει για τον λόγο αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στ. Κασσελάκης στην επιστολή του αναφέρει: «Αισθάνομαι την ανάγκη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου».

Ενώ προσθέτει: «Ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., θα βρεθώ την Τρίτη 29 Αυγούστου στα Χανιά. Καλώ τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, αλλά και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό συμπατριώτη μου από τα Χανιά, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε τον τρόπο και τον δρόμο που πρέπει να διανύσουμε μαζί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την Αριστερά του μέλλοντος. Ραντεβού την Τρίτη το απόγευμα στις 7.15μμ στους Τάφους των Βενιζέλων».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινούν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο ΄Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα. Οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Στέφανος Κασσελάκης: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που ταράζει τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ – Το βιογραφικό του

Στην τελική ευθεία για το συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, ένα νέο όνομα βγαίνει μπροστά και “ταράζει τα νερά”. Πληροφορίες τον θέλουν να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του – πιθανότατα αύριο, Δευτέρα. Πρόκειται για τον 35χρονο Στέφανο Κασσελάκη, αυτοδημιούργητο εφοπλιστή που ζει και δραστηριοποιείται επί χρόνια στις ΗΠΑ.

Το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει μία ανοιχτή πλατφόρμα ιδεών στο διαδίκτυο, στην οποία καταθέτει τις προτάσεις του για μία σειρά από ζητήματα από τα εργασιακά και το φορολογικό, έως τα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά ζητήματα και τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Στα social media έχει χιλιάδες ακολούθους. Το ευρύ κοινό ωστόσο ελάχιστα γνωρίζει για αυτόν. Ποιος είναι λοιπόν ο Στέφανος Κασσελάκης;

Το βιογραφικό

Ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και στο βιογραφικό του, που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του κόμματος, διαβάζουμε:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανδρουλάκης: “Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβεια”

Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας, αλλά κατά τα άλλα υποστηρίζει ότι έχει πετύχει η οικονομική του πολιτική, δήλωσε απο...

Κικίλιας: Συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αντιπυρική περίοδο

Συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε την Μεγάλη Πέμπτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για να την ενημερώσει...
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μιχαλολιάκος και έξι βουλευτές ένοχοι ως ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά...
ΣΥΡΙΖΑ: Ως κίνηση απελπισίας χαρακτηρίζει την πρόταση της Ν.Δ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση Καλογρίτσα

Βουλή: Ψηφίστηκε από 158 βουλευτές της ΝΔ ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής χθες 1η Μαΐου 2024 νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των...
Ανασχηματισμός εν μέσω κορωνοϊού;

ΚΥΣΕΑ: Συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Συζητήθηκαν Μέση Ανατολή, μεταναστευτικό και φωτιές

Συνεδρίασε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη (1/5), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους...

Φλωρίδης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά συνειδητά τον κόσμο”

Απάντηση σε όσους διατείνονται ότι στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, εφαρμόστηκε οΝέος Ποινικός Κώδικας, που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο...

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι μπορεί να επανεξεταστούν με τρόπο νόμιμο

Οι εθνικές τραγωδίες να μη γίνονται εργαλεία με δύο μέτρα και δύο σταθμά Για ιστορική τομή απέναντι σε ένα διαχρονικό πρόβλημα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φλωρίδης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά συνειδητά τον κόσμο”

Απάντηση σε όσους διατείνονται ότι στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, εφαρμόστηκε οΝέος Ποινικός...

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία από τις 20 Απριλίου!

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά...

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον...