Στο «σκοτεινό δίκτυο» προμηθεύτηκε το όπλο ο δράστης στο Μόναχο

103
Μόναχο, δράστης, σκοτεινό διαδίκτυο,

Από το Ίντερνετ και το αποκαλούμενο “σκοτεινό δίκτυο” το οποίο δεν είναι προσβάσιμο από τις συνήθεις «μηχανές αναζήτησης» φέρεται να προμηθεύτηκε το όπλο που χρησιμοποίησε ο 18χρονος Γερμανο-ιρανός Νταβίντ Αλί Σόνμπολι που σκόρπισε το θάνατο στο Μόναχο, σύμφωνα με πληροφορίες της Suddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο φερόμενος ως δράστης προμηθεύτηκε ένα αναπροσαρμοσμένο, επανεργοποιημένο Glock 9mm που φέρεται να έχει χώρα πώλησης την Σλοβακία.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο δράστης αγόρασε το όπλο στο αποκαλούμενο σκοτεινό δίκτυο (dark net). Το σκοτεινό δίκτυο είναι ένα κομμάτι του διαδικτύου το οποίο δεν είναι προσβάσιμο από τις συνήθεις «μηχανές αναζήτησης». Για την πρόσβαση απαιτείται ειδικό λογισμικό το οποίο μπορεί να βρεθεί στο ανοικτό διαδίκτυο. Κατεβάζοντας το, ο χρήστης έχει πλέον πρόσβαση σε ένα κρυπτογραφημένο περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:  Πολεμικό Ναυτικό: Ενισχύεται ο στόλος με δύο γαλλικές φρεγάτες (Βίντεο)

Για τον λόγο αυτό, το σκοτεινό δίκτυο χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες, διακίνηση ναρκωτικών, παιδική προνογραφία, εκμίσθωση δολοφόνων, και σειρά άλλων «σκοτεινών» καταστάσεων.

Μέχρι στιγμής οι γερμανικές αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει