Συνελήφθησαν δύο δικηγόροι για το κύκλωμα των φυλακών

60
Στην Αθήνα ο Χαφτάρ: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα

Στη σύλληψη των δικηγόρων Γιώργου Αντωνόπουλου και Χρύσας Κιουμουρτζή, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται στη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού, προχώρησαν, το απόγευμα της Πέμπτης, άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Τα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός εφέτης ανακριτής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού. Το εν λόγω κύκλωμα εμπλέκεται σε δολοφονίες, ακόμα και μέσα στη φυλακή, αλλά και στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλοκή του κ. Αντωνόπουλου προέκυψε από την απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του συγκεκριμένου δικηγόρου με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής ομάδας, τον κρατούμενο Κλ. Λεκοτσάι.

Όπως προέκυψε από τις ηχογραφημένες συνομιλίες, ο δικηγόρος Γ.Αντωνόπουλος, τα τέσσερα τελευταία χρόνια φέρεται να βοηθάει τον Κλ. Λεκοτσάι με χρηματικά ποσά και την εύρεση δικηγόρου, αλλά και να συνεννοείται μαζί του για τη στάση που θα κρατούσε στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Λεκοτσάι είναι κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας στο παρελθόν σε βάρος του Γ.Αντωνόπουλου.

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία είχαν καταδικασθεί πρωτοδίκως, ως ηθικός αυτουργός ο Αριστείδης Φλώρος της Energa, ο οποίος ενεπλάκη μετά από υπόδειξη των δραστών. Στη συνέχεια όμως οι δράστες τον εκβίαζαν να τους δώσει χρήματα για να αποσύρουν τις επιβαρυντικές καταθέσεις τους στο εφετείο, με αποτέλεσμα τελικά να χάσει τη ζωή του ο άτυχος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, δικηγόρος τότε του Φλώρου, τον οποίο πυροβόλησαν συνεργοί τους μέσα στο γραφείο του όταν αρνήθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις τους.

Διαβάστε επίσης:  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σε ότι αφορά την μαφία του Κορυδαλλού, να σημειωθεί επίσης ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, απέτρεψε τη δολοφονία Πακιστανού για τον οποίο είχε εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου, με καθοδηγητές μέσα από τις φυλακές. Στο πλαίσιο της έρευνας για την ονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού» ύστερα από παρακολουθήσεις τηλεφώνων και έρευνες, προέκυψαν και άλλα άτομα που δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, σε εμπόριο ναρκωτικών και παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, που ετοιμάζονταν να ρίξουν στην κυκλοφορία.

Οι συλληφθέντες αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.