Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
19.3 C
Athens

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής – Πόσο θα αυξηθούν από Ιανουάριο

Πλησιάζουν οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Δεκεμβρίου όλων των Ταμείων:

Οι ημερομηνίες εξόφλησης των δικαιούχων έχουν πλέον διαφοροποιηθεί και οι απόμαχοι της εργασίας θα πρέπει να αρχίσουν να συνηθίζουν το νέο καθεστώς.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή θα είναι η τελευταία καταβολή πριν «φουσκώσουν» οι αποδοχές των συνταξιούχων, λόγω των αυξήσεων οι οποίες θα ενσωματωθούν στις καταβολές του επόμενου μήνα.

Στο τέλος του τρέχοντος μήνα θα καταβληθούν και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η ε’ δόση του επιδόματος τέκνων Α21. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο επίδομα εξοφλείται κάθε δύο μήνες και πως κατά παρέκκλιση της διμηνιαίας τακτικής πληρωμής, η στ’ δόση του Α21 είναι πολύ πιθανό να εξοφληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα και όχι τον Ιανουάριο.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου

Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά στους συνταξιούχους, από τις προηγούμενες πληρωμές κιόλας οι ημερομηνίες εξόφλησης έχουν διαφοροποιηθεί: Πλέον οι συντάξεις για τους μη μισθωτούς θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατά συνέπεια οι ημερομηνίες εξόφλησης των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μεν τους μη μισθωτούς στις 27 τρέχοντος ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29 του μήνα, ημέρα Τετάρτη.

Συγκεκριμένα:

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Εξόφληση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

Την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου, δηλαδή την Πέμπτη 30 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Τέκνων Α21, Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Και εδώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις από Ιανουάριο

Με τις καταβολές του Δεκεμβρίου, θα μπουν και τα αυξημένα ποσά συντάξεων (πέρα από τις έκτακτες καταβολές των επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Επιδόματος Προσωπικής Διαφοράς) μηνός Ιανουαρίου: Αν το ποσοστό των επερχόμενων αυξήσεων -οι οποίες θα καταβληθούν τον Δεκέμβρη- διαμορφωθεί στο 3,5%, όπως αναμένεται, τότε το ετήσιο όφελος που θα έχουν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων για το 2024, διαμορφώνεται κατά μέσο όρο ως εξής:

  • Από 202€ ως 988€ στις συντάξεις λόγω γήρατος
  • Από 192€ ως 608€ στις συντάξεις λόγω αναπηρίας
  • Από 80€ ως 367€ στις συντάξεις λόγω θανάτου

Η εθνική σύνταξη από τα 413,76 ευρώ που είναι τώρα, θα ανέλθει την 1/1/2024 στα 428,24 ευρώ.

Έτσι, για παράδειγμα:

  • Συνταξιούχος του Δημοσίου μετά τις 13/5/2016 που παίρνει 1.302 ευρώ μικτή κύρια σύνταξη γήρατος, με αύξηση 3,5% για το 2024, θα φτάσει στα 1.348 ευρώ και θα έχει ετήσιο κέρδος 547 ευρώ. Για τους παλαιούς συνταξιούχους η μέση σύνταξη μετά την αύξηση του 2024 θα ανέλθει στα 1.060 ευρώ με ετήσιο κέρδος 430 ευρώ.
  • Για συνταξιούχους ΙΚΑ (παλαιούς και νέους) η μέση μικτή κύρια σύνταξη γήρατος από τα 802 ευρώ σήμερα θα ανέλθει στα 830 ευρώ το 2024 με ετήσιο κέρδος 337 ευρώ .
  • Για συνταξιούχους ταμείων ΔΕΚΟ-Τραπεζών μετά τις 13/5/2016 η μέση μικτή κύρια σύνταξη γήρατος από τα 2.353 ευρώ σήμερα θα ανέλθει στα 2.435 ευρώ το 2024, με το κέρδος της αύξησης να φτάνει στα 988 ευρώ σε ετήσια βάση. Για τους παλαιούς συνταξιούχους, η μέση σύνταξη γήρατος από τα 1.513 ευρώ σήμερα, με αύξηση 3,5% το 2024 θα ανέλθει στα 1.566 ευρώ και το ετήσιο όφελος που προκύπτει θα είναι 635 ευρώ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει στο 33,6% η ΝΔ, 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 13,5% το ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα...
Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πότε θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα myCar – Ποιους ιδιοκτήτες...

Ενεργοποιείται την ερχόμενη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου η ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέσουν σε κίνηση τα οχήματά τους πληρώνοντας...
Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων, με πλήθος αλλαγών μετά και την ψήφιση του νέου Κώδικα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Αρχίζει από σήμερα η καταβολή τους – Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Από σήμερα, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου έως την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις...

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν – Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής

Αντίστροφη μέτρηση για τις συντάξεις Δεκεμβρίου. Από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου θα αρχίσει η...